Mama worden

De wondere wereld van de babyuitzet

Wie voor het eerst zwanger is, heeft het al snel door: je baby komt met spullen. Of nou ja, je hebt spullen nodig voor je baby. De babyuitzet. Op internet vind je lijsten vol babyuitzet, wat je écht nodig hebt. Toch? En dan zijn er nog vrienden en familie, die je ook nog tips geven. Mama-to-be Milou stapte vol goede moed de wondere wereld van de babyuitzet in, inclusief haar eigen lijstje. In haar eerste blog op MOMSPIRATION vertelt ze over het avontuur dat het ‘eerste bezoek aan de babywinkel’ heet.

Lijstjes voor de babyuitzet; heb je dit echt nodig?

Nu het eerste trimester erop zit en we van de daken schreeuwen dat wij een wondertje verwachten in september, begint ook het verzamelen van de immense hoeveelheid spullen die een baby nodig heeft. Het geslacht weten wij nog niet, daar moeten wij nog een maand geduld voor hebben. Inmiddels heb ik wel al meerdere lijstjes in mijn telefoon waar elke week nog wel weer dingen bijkomen. Ergens moeten we ook beginnen met afstrepen en dat is precies waar we afgelopen weekend met gestart zijn.

Waar koop je al die babyspullen?

Binnen onze vriendengroep en familie zijn er de afgelopen jaren meerdere kinderen op de wereld gezet. Een whatsappje eruit gooien met de vraag waar je wel en vooral niet je spullen moet inslaan, en de adviezen stromen binnen. Online, tweehands, bij die ene winkel wel en daar juist weer niet. En bij zo’n baby megastore, daar kan je álles vinden, werd mij verzekerd.

Dat laatste werd wel vaak genoemd dat we er niet omheen konden. En zo gingen wij afgelopen weekend vol goede moed richting de welbekende baby megastore. Met een doel, dat wel. Een van de eerste dingen die wij geregeld willen hebben is namelijk de kinderwagen.

De zoektocht naar de ultieme kinderwagen

Wij gaan er graag op uit en de wagen moet dan ook vooral praktisch zijn. Daarnaast wil het oog ook wel wat. Én niet geheel onbelangrijk; hij moet ons geen rib uit het lijf kosten. Want laten we eerlijk zijn, zo een klein wezentje brengt grote uitgaven met zich mee. Dus daar stonden we ineens. In het walhalla der kinderwagens. Merknamen groot aan de muur die om aandacht schreeuwen, een heuse off-road baan, en baby’s van stof variërend tussen de 7 en 13 kg: welkom op de afdeling kinderwagen.

Tsja, waar begin je? Ik besloot een verkoopster om advies te vragen en met haar bespraken we waar voor ons de wagen aan voldoen moest. Een hogere bak, want veel bukken is voor niemand goed. Makkelijk in,- en uitklappen, ruimte voor boodschapjes en niet al te zwaar. De vriendelijke dame hielp ons goed, en na anderhalf uur rondstruinen hadden wij onze wagen gevonden. Van het prijskaartje moesten we even bijkomen. Ons idee? We zoeken er één tweedehands en dan schaffen we die aan.

Tweedehands of toch nieuw?

Het idee was leuk, de uitvoering scoort een onvoldoende. Want na wat zoeken en klikken kwam we er achter dat dit model wel erg populair is. Hij wordt voor slechts 200 euro minder dan de nieuwprijs aangeboden en wie niet gelijk reageert heeft binnen een uur al weer pech. En wat doe je dan? Toch voor een andere kinderwagen gaan die wel makkelijk te vinden is tweedehands? Of meer geld uitgeven aan de wagen dan je in eerste instantie bedacht had en waar eigenlijk stiekem verliefd op bent geworden?

Oh baby! Mijn hoofd stroomt over

Die kinderwagen was natuurlijk niet enige op mijn lijstje. Ruim drie uur hebben wij zo ongeveer alles gezien in die winkel. Geen afdeling hebben we overgeslagen; babykamers, speelgoed, draagzakken. Er leek geen einde aan te komen. Met een overvol hoofd, een telefoon vol foto’s met inspiratie en vermoeide benen keerden wij vervolgens huiswaarts. Een compleet nieuwe wereld is voor ons open gegaan; de wereld van de babyuitzet.

Ook leuk voor om inspiratie op te doen: We Are Pregnant is het tofste babyevent

Waren wij 5 jaar geleden nog super enthousiast over een nieuw paar schoenen, zijn wij dat nu over een luieremmer en een babybed. Tijden veranderen.

Liefs, Milou

Gezellig, thee- en koffieleut, drinkt graag een wijntje, is sportief, zorgzaam.. Dat zullen mijn vriendinnen zeggen als je hen vraagt mij te omschrijven. Ik ben 28 jaar, verpleegkundige i.o. in het ziekenhuis. Ik woon samen met mijn partner Dennis en twee konijnen in een burgerlijke eengezinswoning in Den Haag. Milou is in september 2020 bevallen van een dochter Benthe.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.