Alles is liefde is alles | Editorial

Liefde is dat moment waarop je even stilstaat bij wat er zich afspeelt. Wat je voelt. Wat je ervaart. Dat moment waarop je even blijft hangen. En je je beseft hoe bijzonder het eigenlijk is. Wat ben jij bijzonder. Dat moment dat je contact maakt je gevoel, met je hart. Het is er eigenlijk altijd, alleen missen we die connectie zo vaak. Ik kijk naar mijn dreumes die in de tuin zit. Hij zit daar gewoon te zitten. Gaat z’n gang. Klets wat. Kijkt wat. Is er gewoon. In het moment.

Terwijl ik hem observeer, ontploft mijn hart van liefde. Tenminste, dat is dan de beschrijving die ik er aan zou geven. Het enige wat ik wil is hem een knuffel geven. Omdat ik op een andere manier niet kan uitleggen hoe bijzonder het is, dat hij er is. Deze periode zorgt ervoor dat ik meer van hem kan genieten. Want er is geen afleiding. En daar geniet ik echt van.

Luister en kijk maar eens goed

Liefde is iets ongrijpbaars. Je ziet het niet. Tenminste als je niet goed kijkt. Het laat zich soms vastleggen. In een beeld, wat meer zegt dan 1000 woorden. Je hoort het niet. Als je niet wil luisteren. En omschrijven laat het zich ook niet altijd. Het is dat wat overblijft, als de rest verloren is. Het is er voor wie nog het allerkleinste beetje durft te hopen. Het zoeken is niet moeilijk, maar je weet niet wat je vindt. Het is het thema van deze maand: LIEFDE.

Het is dat wat overblijft, als de rest verloren is

Toen we het bedachten; wat een goed idee. Nu we het beschrijven, zuchten we wat af, wikken en wegen. Hoe schrijven wij als mama over de liefde? Over dat wat ons lief is. Hoe we lief zijn voor elkaar. Over wat je het liefste doet. Over iets wat je liever wil. Wat is het dat ik nou eigenlijk wil zeggen?

Liefde is overal

Ik krijg het niet in woorden uitgedrukt. En dat terwijl we onbewust altijd liefdevol praten over onze kinderen. Vol liefs zijn voor onze vriendinnen, onze familie. Precies weten wat we liever willen. Waar ons hart van sneller van gaat kloppen of een sprongetje maakt. Liefde is overal.

Dus ik beloof je een maand vol mooie verhalen. Liefdevol geschreven, weloverwogen en gewone dingen om eens bij stil te staan. Want dat is liefde. Liefde is alles. Alles is liefde.

Liefs, Anouk