Voorlezen aan je kleintje? Dit vinden wij de allerleukste boeken!

Als mijn kind één ding mocht kiezen om mee te nemen naar een onbewoond eiland, dan zou dat zijn: een boek. Hij kan nog niet praten, maar ik (Anouk) weet zeker als ik hem deze vraag voorleg, dat hij naar de kast kruipt om er een van zijn favoriete boeken uit te halen. Zijn beknopte vocabulaire bestaat naast mama, papa, oma en opa onder andere uit boekje lezen, lekker zitten (want hoe kan je anders een boekje lezen) en worsjes (zonder t), Uit een van zijn favoriete boeken met een hondje wat eigenlijk alleen van worstjes houdt. Uren kan hij zelf bladeren door boekjes. Plaatjes kijken, flapjes openen, volgende boekje. Open, dicht. Volgende bladzijde.

Met zijn taalbegrip zit het overigens ook wel goed en dat levert dan ook het juiste boek wanneer ik vraag om Guus, Teckel Tom of Fiep. Mijn kleine dreumes houdt van lezen. Dat begrijp je inmiddels vast wel. En ik hou van voorlezen. Met liefde lees ik voor uit allerlei boeken die op mijn schoot worden geworpen. Met liefde luister ik onderaan de trap hoe papa voorleest voor het slapen gaan. Heerlijk. Niet alleen ik maar ook de andere mama’s van MOMSPIRATION zijn dol op voorlezen. Daarom hebben wij onze favoriete boeken* voor dreumesen en peuters voor jou in deze blog gestopt.

Dit zijn de leukste boeken om voor te lezen

Dat voorlezen goed is voor je kind, dat hoef ik natuurlijk niet toe te lichten. Maar ik vind het vooral gezellig. Even een momentje samen zitten. Kijken naar de plaatjes en de prachtige illustraties. Een klein avontuur beleven, lachen om een grapje, de tijger in slaap wiegen en het konijntje nog even achter z’n oren kriebelen. Deze momenten wil ik onthouden.

Hallo Teckel Tom

In ‘Hallo Teckel Tom!’ maak je kennis met Tom. In dit boek ontmoet je Teckel Tom. Hij woont met zijn broertjes, zusjes en moeder in een doos. Totdat hij in een andere doos wordt gestopt en bij een ander gezin terecht komt. Hij moet er even aan wennen, maar bij Saar en haar papa’s vindt hij een nieuw thuis. Heerlijk om voor te lezen, prachtig geïllustreerd én verrassend door de gezinssamenstelling waarin Tom terecht komt. Toch een fijn idee om op die manier je kindje iets meer te geven. We willen allemaal wel zo’n schattige puppy voor onze verjaardag.

Dit is Guus

Guus heeft ons hart gestolen. De knorrigste hond van het land houdt nergens van, vooral niet van nieuwe vrienden maken. Maar zal hij van gedachten veranderen als er een nieuwe puppy in zijn huis komt wonen?
Is Guus eigenlijk… een goedzak?

Lach je slechte humeur weg met dit grappige verhaal over boze buien, vriendschap, worstjes en leren compromissen te sluiten. We hebben tenslotte allemaal wel eens een Guus-dag!

Gewoon zoals je bent

Gewoon zoals je bent neemt je mee in de wereld van Kleine Snuf. Er is ook zoveel te zien onderweg naar de waterplaats. Zoals Girafs superlange steltpoten en Gnoes puntige prikhoorns. En dan ziet hij Krokodils hap-snap-tanden…Kijk uit, Kleine Snuf! Die kleine olifant wil ook al die bijzondere eigenschappen bezitten, maar je raad het misschien al. Mama Olifant weet wel beter, want je bent fantastisch, gewoon zoals je bent.

Klein Konijn

De boekjes van Klein Konijn zijn fantastisch om voor te lezen. Ze zijn interactief met allerlei handelingen die je kleintje aanmoedigen om Klein Konijn te helpen. Het lievelingsboekje van Marjolijn’s zoontje Mick (2) is Nog even mijn haartjes wassen.

Het is de hoogste tijd: Klein Konijn moet in bad. Zijn teiltje is al vol. Maar waar is Klein Konijn eigenlijk? Roep hem maar eens, dan komt hij vast tevoorschijn. En help je ook mee zijn haartjes te wassen? Dat vindt hij niet zo fijn. Pas maar op dat hij geen schuim in zijn oogjes krijgt! In dit lieve voorleesboekje wordt badderen een interactief spel. Je kan Klein Konijn helpen met wassen, spoelen, afdrogen en haartjes föhnen. Met als resultaat: een brandschoon Klein Konijn. Lief!

De Leeuw in de muis

‘De leeuw in de muis’ is een mooi prentenboek over een muisje dat zo moedig wil zijn als een leeuw. Gaat hem dat lukken? Je leest het op de volgende pagina. Mama Leila vertelt je waarom dit haar favoriete boek is.

Er zijn vast nóg heel veel meer prachtige boeken! Heb jij een tip? Wat is bij jou thuis een favoriet? Laat het ons weten in een reactie onder deze blog!

Liefs, Anouk

Met de volgende tags: