SAMEN maakt alles mooier | EDITORIAL

Het leek zo vanzelfsprekend. Mensen om je heen, een knuffel geven, iemand even opzoeken. Samen maakt alles zoveel mooier.
Afgelopen periode is er een enorm beroep gedaan op ons. Want alleen samen kunnen we alles beter maken. Alleen is maar zo alleen.

Niet meer afspreken met familie en vrienden. Geen knuffel meer van die lieve vriendin of je oude oma. Het alleen samen werd een begrip. Prachtige initiatieven en samenwerkingen, maar na verloop van tijd toch ook veel verdriet. We zijn mensen, we zijn kuddedieren. Samen zijn zit in onze genen. We zijn niet gemaakt om het alleen te doen.

Zo vanzelfsprekend

Ondanks dat we ons afvragen of het fysiek haalbaar is om te overleven (denkend aan geen knuffel en aanrakingen meer), is het mentaal gezien de grootste strijd die we ervaren. We willen iets, wat niet kan. We willen iets wat zo vanzelfsprekend leek te zijn. Vanzelfsprekend tot er iets intens gebeurt: een scheiding door bijvoorbeeld overlijden, een verhuizing of een wereldwijd virus.

Samen is zoveel meer. Samen is gebaseerd op liefde. En liefde is alles.
Samen maakt het verschil. Niet alleen is niet hetzelfde als samen, zeker niet in deze anderhalve meter samenleving. Samen is liefde, geborgenheid, geruststellend. Het maakt dingen gemakkelijker, leuker en gezelliger.

Delen maakt het leven leuker

Samen met vriendinnen om ons heen. Ondanks dat de bubbel waarin we leven ons best wel goed doet, is er het gemis van het delen van het leven, het lachen, het borrelen en de energie die het geeft om samen te zijn.

Samen met familie. Een dagje langs bij je dierbaren: iets wat er momenteel nog even niet in zit. Ondanks dat het misschien wel kan als de gepaste afstand gewaarborgd wordt. Het is niet hetzelfde. Het is als patat zonder mayonaise. Chocoladetaart zonder chocola.

Zo voelt ook de maand juni zonder Alpe d’HuZes. Maandenlang op voorbereid en naar uit gekeken. Ik had er moeite mee: geen beklimming met mijn tante aan mijn zijde. Een week met een speciale emotionele lading, waar we nu een andere uiting voor moeten zoeken.

Marjolijn

MOMSPIRATION maken wij samen. Iets wat wij alleen, zonder elkaar, niet willen en kunnen. Samen staan we sterk, samen zijn we één. Samen leren, samen proberen en samen delen. Delen om met jullie, onze volgers, ook weer een samen te creëren. De herkenning, het begrip naar elkaar en de ondersteuning, zodat we er samen het beste van maken.

Samen. Het is zoveel meer dan dat. En daarbij ook het thema voor deze maand op onze blog. Een thema die wij graag met jou willen delen. Want samen is van levensbelang.

Liefs, Marjolijn & Anouk

Foto’s: Jacky Nobels fotografie