Deze 7 vrouwen inspireren jou, om het beste uit jezelf te halen

Challenge accepted? Misschien heb je ze wel gezien op Instagram. Een foto in zwart-wit met de caption ‘Challenge accepted’. Gevolgd door bemoedigende woorden en #womensupportwomen. Maar wat is nou precies de challenge van het plaatsen van een selfie in zwart-wit?

Maar een kleine zoekopdracht over het doel van deze challenge brengt ons in een hele andere wereld. Over de oorsprong van de trend is veel onduidelijk. Sommige mensen beweren dat de challenge in het leven is geroepen in Turkije, om aandacht te vragen voor de vele vrouwen die daar worden mishandeld en vermoord. De Amerikaanse politica en activist Alexandria Ocasio-Cortez zou daarnaast hebben gezorgd voor een boost van het gebruik van de hashtag. Daarin liet ze zich vorige week uit over het herhaaldelijke seksistische gedrag van haar collega’s.

Wij maken een bewuste keuze

De oorsprong van deze zogenoemde challenge ligt dus ver weg van flatteuze selfies aangevuld met goedaardige teksten over het steunen van vrouwen. Het zette ons in ieder geval even met beide voeten op de grond. En wij besloten om niet in te gaan op de uitnodigingen. Want hoe makkelijk laat jij je beïnvloeden door wat je anderen ziet doen? En hoe makkelijk deel jij dus iets met je volgers, terwijl je de achtergrond niet weet? Waarom wij dit delen?

Omdat wij staan voor bewuster leven. Voor het maken van bewuste keuzes met de beste, liefdevolle bedoelingen. We delen oprechte verhalen en zijn eerlijk over de uitdagingen die het leven als moeder ons brengt. Dus ook over een uitnodiging voor een ogenschijnlijke onschuldige challenge. Want ja, natuurlijk voelden wij ons vereerd en gecomplimenteerd dat wij als inspirerende vrouwen werden aangewezen door anderen.

Begrijp ons niet verkeerd. Wij zijn 100% voorstander van het supporten van vrouwen. Maar gewoon weg een selfie plaatsen in zwart-wit draagt daar wat ons betreft niet aan bij. Zeker niet als deze challenge een oorsprong heeft met een belangrijke boodschap die inmiddels helemaal is onder gesneeuwd. Dat je niet de vrijheid hebt om je te uiten, om jezelf te zijn, om jouw passie te delen, dat is voor ons ondenkbaar. Niet te bevatten.

Wat wij wel willen doen, is vrouwen die zich inzetten om anderen te inspireren een podium geven. Daarom vroegen wij onze Instagram-volgers wie zij willen nomineren voor onze lijst met inspirerende vrouwen. Vrouwen die zich inzetten om jou te inspireren om een krachtige vrouw te zijn, om het beste uit jezelf te halen. Want samen maken wij het verschil. Samen versterken wij elkaar en maken wij ons sterk voor een mooiere wereld.

ontmoet onze favoriete powervrouwen

Ben jij op zoek naar inspiratie? Maak kennis met deze 7 vrouwen, met iedere hun eigen passie en enthousiasme voor het leven.


Loes Waanders

Loes is moeder, gedragswetenschapper én ondernemer. Zij runt vanuit Zweden (waar zij woont) haar eigen bedrijf. Zij wil het verschil maken voor díe vrouwen zoek zijn naar betrouwbare en bewezen effectieve adviezen. Want zij gelooft er in dat jij én een ambitieuze vrouw én die goede moeder kunt zijn. Zonder dat je jezelf compleet voorbij loopt tijdens de jaren dat jouw kinderen jong zijn.

View this post on Instagram

"Maar bij jou lijkt het allemaal zo makkelijk te gaan". ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dit hoor ik regelmatig van vrouwen, niet alleen als het gaat om het vinden van een goede balans maar ook als het gaat om opvoeden. We zien maar flarden van een ander en dat zijn vaak de positieve kanten. Maar deze week is bij mij dus zo'n week…⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Bijna 100 aanmeldingen voor mijn webinar; geweldig leuke vrouwen die in zijn gestapt in mijn 1 op 1 programma, hele toffe samenwerkingen waar ik nu nog even niets over kwijt kan maar wat ik zsm zeker met jullie ga delen…⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Maar dat ontstaat niet door alleen maar naar mijn scherm te staren en erop te hopen ;). Deze week zit ik ook over mijn uren en werk ik ook op mijn vrije dag en in de avonden. Mede omdat ik vrijdag vakantie heb en er nog van die to-do's zijn die toch echt nog 'even' af moeten. Kortom: die balans is hier ook echt soms hartstikke flop😵. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Erg? Nee hoor. Zolang je het maar herkent bij jezelf en weet hoe je jezelf in die uitdagende weken op de steiger houdt en niet in het water valt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Daarom zorg ik dat ik: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ – elke dag minimaal een uur buiten ben waarvan 15 min. op de yoga mat⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ – 3x pauzeer en als ik geen calls heb is dat een lunch of Fika buiten de deur met Bart en Maes 🍧🍦🍰 – Niet bezuinig op mijn slaapuren⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ – op de momenten met Maes ook echt uit sta in mijn hoofd (al is dit nog een leerpunt💃) ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hierdoor blijf ik met een goede focus én plezier werken..en heel eerlijk: af en toe zo'n week flink knallen vind ik heerlijk.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik ben heel benieuwd, wat helpt jou tijdens drukke tijden om gefocust te blijven? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 👇🏼👇🏼 👇🏼⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #work #workingmom #mombitious #werk #ambitie #moederschap #worklifebalance #workingmom #mom #mother #balans #oftochniet #vindeenbalansdiebijjoupast #kind #opvoeding #bijnavakantie

A post shared by Moederschap & Werk | Opvoeding (@loes_waanders) on


Ester Brouwer

Ester is een echte bossbabe en founder van Mies & Co. Collecties maken is wat zij het liefste doet. Heel Pinterest wordt afgezocht naar de perfecte inspiratie en kleurencombinaties waar uiteindelijk dan weer een mooie nieuwe collectie uit voort vloeit. Daarnaast is Ester zelf ook mama van twee mooie meiden: Jinte en Evy. Hierdoor kan zij feilloos inschatten aan welke producten en kwaliteit je behoefte hebt wanneer je moeder wordt.


Saskia Mulder

Saskia ken je misschien beter als de The Social Reporter. Haar ultieme passie is om de wereld duurzamer te maken. Dat doet zij door dagelijks via Instagram te vloggen over hoe je dat nou aanpakt, duurzaam leven. Sakia werd verkozen tot ‘Meest positieve Nederlander’ van 2020.

View this post on Instagram

Hallo wereld, tijd om met mijn grote droom uit de kast te komen 💚💚💚⠀ ⠀ Mijn allergrootste missie in het leven is om de Grote Omwenteling naar een duurzame, bloeiende toekomst te helpen veroorzaken. 💪⠀ ⠀ Dat doe ik nu door zoveel mogelijk mensen tips te geven over hoe je effectief kunt verduurzamen en over duurzaamheid te communiceren. 🤗⠀ ⠀ En ik wil er nog een derde ding bij doen: ik presenteer Het Kanaal van de Hoop. Waar ik als razende reporter bij duurzame helden en initiatieven langs ga die de kanteling daadwerkelijk aan het realiseren zijn. ♻️⠀ ⠀ Zij krijgen daarmee een spotlight, jij sprankjes hoop en een beeld van de duurzame toekomst en wie weet ontstaan er wel toffe samenwerkingen doordat verschillende initiatieven mekaar via deze weg ontdekken. ✨⠀ ⠀ Jij kunt bijdragen aan dit kanaal en op die manier je eigen eco-positieve impact vergroten! Zodra ik het streefbedrag heb bereikt, begin ik! 💚⠀ ⠀ Je kunt het maandelijks steunen (via de link in m’n bio) en voor degene die de grootste bijdrage doen (€ 10,-) per maand, zit er nog een leuk extraatje bij! 🙌⠀ ⠀ Dan krijg je namelijk toegang tot exclusieve content hier op insta (via de ‘beste vrienden’ functie) en dan ga ik je behind the scenes laten meekijken naar hoe ik hier op insta over duurzaamheid communiceer. 🌈⠀ ⠀ En zo leer jij op een laagdrempelige manier hoe je jouw communicatie over duurzaamheid effectiever kunt maken. 😎⠀ ⠀ Als je het mij vraagt, wordt 2020 het jaar van de kanteling. Doe je mee?⠀ •⠀⠀⠀⠀ •⠀⠀⠀⠀ 📸: @cindyvanrees⠀⠀⠀⠀ Styling: @indiaaninjekast⠀⠀⠀⠀ 👗: @lena_library ⠀ ⠀ #kanaalvandehoop #thegreatturn #degrotegroeneomwenteling #kanteling #kantelpunt #thesocialreporter⠀@petje.af

A post shared by Saskia Mulder 🍀 groene vlogger (@thesocialreporter) on


Shanna proost

Shanna is spreker, trainer en coach in persoonlijke ontwikkeling. Met al haar kennis en ervaring inspireert ze jouw om jouw #lievelingsleven te leven.

View this post on Instagram

Ik heb een soort 'doe het zelf Release Sessie' voor je in deze post. 'Als er 1 ding zou zijn wat je gratis van me zou krijgen, wat zou je dan willen hebben?' vroeg ik twee dagen geleden via stories en naast nog heel veel unieke antwoorden zeiden jullie ook veel 'Een Release Sessie'.⁣ ⁣ Tijdens een Release Sessie helen we oude pijnen, onverwerkte emoties en herprogrammeren we oude overtuigingen. Tijdens dit proces ben je in hypnose wat maakt dat het onderbewuste zich gemakkelijk opent. Door een combinatie aan technieken te gebruiken wordt tijdens de Release Sessie de neurologie (het patroon) in je brein werkelijk verandert wat maakt dat de outcome zo krachtig is. Je snapt…dit kan alleen écht tijdens de sessie zelf (a.s maandag 3 aug tijdens volle maan, linkinbio).⁣ ⁣ Tijdens de Release Sessie begeleidt ik je over de tijdlijn van je leven en kom je op plekken waar je voor de aller eerste keer onverwerkte emoties hebt opgedaan. Alleen tijdens de hypnose komen we diep en ver en…⁣ ⁣ Als je zelf al een kleine stap wilt maken kun je ook iets zelf al doen. Wil jij meer inzicht in waar jouw patronen mogelijk vandaan komen maak dan een tijdlijn van je leven en ontdek wat jouw levensthema's zijn.⁣ ⁣ 1. Teken in het midden van een A4 een verticale lijn. Boven aan schrijf je 0 en onderaan je leeftijd nu.⁣ 2. Rechts van de lijn teken je een zonnetje (de up's in je leven)⁣ 3. Links van de lijn teken je een wolkje (de down's in je leven)⁣ 4. Neem een moment voor jezelf en ga eens terug over jouw tijdlijn. Wanneer heb je de emoties boosheid, verdriet, angst, schuld en schaamte ervaren? En wanneer geluk, liefde, dankbaarheid, verbinding, trots, moed, vreugde, verlichting?⁣ 5. Zet stippen aan beide zijden van de lijn waarbij hoe verder de stip naar de zijde van het papier, hoe intenser⁣ 6. Verbind de stippen aan elke zijde van de lijn met elkaar zodat je twee lijnen hebt die de beweging in jouw leven vertegenwoordigen⁣ 7. Wat zeggen deze lijnen je? Welk inzicht haal je hier uit en waar heb je nog te helen?⁣ ⁣ P.s. Dikke kans dat je tijdens de Release Sessie bij hele andere gebeurtenissen uit komt. Dat doet hypnose en de andere krachtige technieken. Je bent welkom.

A post shared by #LIEVELINGSLEVEN (@shanna_proost) on


Nicoline Smalbraak

Nicoline is filosoof, mindfulness trainer, lifecoach en ondernemer en zij wil jou helpen om te leven met aandacht! Dat doet zij met belangrijke inzichten, levenslessen en no-nonsense lifehacks. Voor mindfulness met een korreltjes zout moet je bij Nicoline zijn.

View this post on Instagram

Start je week goed met deze 3 check in vragen 💪🏼⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Als je zo elke dag begint, KAN het niet anders dan dat je er een groot succes van maakt⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Het is mijn lievelings manier om dagelijkse richting te geven aan mijn leven 💕⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Deze post gaat niet over wat precies succes is, maar daar heb ik misschien ook wel een ander idee over dan jij. Ga het nou maar gewoon doen 😉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dit zijn je vragen⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 1️⃣ Hoe voel ik me op dit moment? Hier onderzoek je wat er speelt er in je hoofd, hart, lijf & leven⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 2️⃣ Hoe WIL ik me aan het einde van vandaag voelen? Noem 1 emotie die je wil ervaren, bijvoorbeeld: trots, enthousiast, vervuld, opgelucht, blij etc etc⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 3️⃣ Wat moet ik vandaag denken & doen om deze emotie aan het einde van de dag te voelen? Hier bedenk je de soorten gedachten & acties die behulpzaam zijn⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ We laten ons vaak – zeker op maandag – zo leiden door onze to do lijst. We hebben een waslijst van dingen die we willen bereiken (die nooit allemaal lukken) en daardoor creëren we vaak aan het einde van de dag teleurstelling⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Teleurstelling is denk ik NIET de emotie die je hebt uitgekozen bij vraag twee… of wel?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hoe anders zou het zijn als je bewust kiest wat je wel & niet doet, en belangrijker nog: Wat je wel & niet denkt om zélf te bepalen hoe je je aan het einde van de dag/week/maand/het jaar voelt?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dat is namelijk iets wat in jouw macht ligt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dus: Hoe ga jij je vandaag voelen?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Kies maar!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Foto door @priscavisser

A post shared by Nicoline 💛 Mindfulness (@nicolinesmalbraak) on


Elsa Schaddelee

Elsa is ondernemerscoach. Zij motiveert andere vrouwen om groot te dromen, actie te ondernemen en een sterk bedrijf te bouwen. In haar podcast ‘Called for greatness’ gaat zij in gesprek met inspirerende gasten over het vinden van onze identiteit als vrouw en ontdekken zij stap voor stap hoe ze elke dag, het leven moedig en krachtig kunnen leven.

View this post on Instagram

Time to spill those dreams! Wat ga ik doen?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 1. Als Christelijke ondernemerscoach (@structief deed gisterenmiddag letterlijk een sprongentje toen ik zei dat ik deze knoop had doorgehakt, haha!) help ik jou om groot te dromen, actie te ondernemen en een sterk bedrijf te bouwen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 𝐃𝐚𝐭 𝐳𝐢𝐞𝐭 𝐞𝐫 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐧𝐮 𝐳𝐨 𝐮𝐢𝐭:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ > 1-op-1 Ik weet hoe fijn het is om iemand te hebben die echt mee kijkt in het proces waar jij vándaag als ondernemer inzit. Elke maand gaan we online of offline één a twee uur zitten voor jou bedrijf. (Jij betaald gewoon per uur, lekker chill.) We kijken naar de uitdaging van dat moment en stellen doelen voor de komende maand. Omdat je simpelweg harder groeit met iemand naast je die in je gelooft, maar je ook mee helpt om uitdagingen te tackelen en je uitdaagt om groot te dromen en helpt je doelen te behalen. Beperkt plek. Stuur even een ❤️ als je meer info wilt. :)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ > Iets tofs voor ondernemers die de basis van hun bedrijf goed neer willen zetten « Hier later meer over.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 2. Ik ga aan de slag met een lang-gekoesterde droom: @calledfor.greatness breidt uit. Iets met offline evenementen, fantastische styling en real talk. Het staat nog volledig in de kinderschoenen, maar denk aan het Dusty Blue event x Breakfast Sessions van @confetticollectivenl. Niet specifiek voor ondernemers, maar voor elke awesome vrouw zoals jou, die verlangt naar groei en houdt van diepe gesprekken. Geloof meets persoonlijke ontwikkeling. 🤩⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Psst. Kent iemand nog een toffe lichte locatie voor ca. 40 vrouwen, dat goed bereikbaar is?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ En daarnaast ga ik uiteraard door met de podcast, hoop ik jullie binnenkort meer te vertellen over een secret project waar ik al even aan werk, lopen er hele mooie aanvragen om te komen spreken/workshop geven en sta ik altijd open voor mooie avonturen. (@evangelischeomroep zoeken jullie toevallig nog een part-time presentatrice? 😏)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dus dat! Niet één droom, maar gewoon in alle rust aan de slag met deze dromen. It's time to move forward! ⚡️☀

A post shared by Elsa Schaddelee (@elsaschaddelee) on


Hanneke Peeters

Hanneke is selfcare expert, ondernemer en heeft haar eigen podcast. Zij is het creatieve brein achter Rock Your World, hét selfcare merk van Nederland. Zij biedt jou tools en producten om compleet in je kracht te komen.


En al die andere vrouwen

Natuurlijk. Er zijn nog zoveel meer inspirerende vrouwen. Vrouwen die het verdienen om genoemd te worden. Die niet vergeten mogen worden. Bekend of onbekend. Vrouwen die jij persoonlijk kent, vrouwen die jou hebben gevormd tot wie je bent. Vrouwen met een verhaal, met een missie of gewoon met heel veel liefde voor jou. Vrouwen waar jij waardering voor hebt gekregen, omdat ze sterk in hun schoenen staan. Vrouwen die je beter begrijpt, nu je zelf moeder bent of wordt. Geef haar eens een compliment. Bel haar op. Stuur haar een berichtje om te laten weten wat ze voor jou betekent. Wees lief voor elkaar, wees eerlijk naar elkaar. Want samen maken we de wereld mooier.

Liefs, Marjolijn & Anouk

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.