Blogs 2020

Deze 7 vrouwen inspireren jou, om het beste uit jezelf te halen

Challenge accepted? Misschien heb je ze wel gezien op Instagram. Een foto in zwart-wit met de caption ‘Challenge accepted’. Gevolgd door bemoedigende woorden en #womensupportwomen. Maar wat is nou precies de challenge van het plaatsen van een selfie in zwart-wit?

Maar een kleine zoekopdracht over het doel van deze challenge brengt ons in een hele andere wereld. Over de oorsprong van de trend is veel onduidelijk. Sommige mensen beweren dat de challenge in het leven is geroepen in Turkije, om aandacht te vragen voor de vele vrouwen die daar worden mishandeld en vermoord. De Amerikaanse politica en activist Alexandria Ocasio-Cortez zou daarnaast hebben gezorgd voor een boost van het gebruik van de hashtag. Daarin liet ze zich vorige week uit over het herhaaldelijke seksistische gedrag van haar collega’s.

Wij maken een bewuste keuze

De oorsprong van deze zogenoemde challenge ligt dus ver weg van flatteuze selfies aangevuld met goedaardige teksten over het steunen van vrouwen. Het zette ons in ieder geval even met beide voeten op de grond. En wij besloten om niet in te gaan op de uitnodigingen. Want hoe makkelijk laat jij je beïnvloeden door wat je anderen ziet doen? En hoe makkelijk deel jij dus iets met je volgers, terwijl je de achtergrond niet weet? Waarom wij dit delen?

Omdat wij staan voor bewuster leven. Voor het maken van bewuste keuzes met de beste, liefdevolle bedoelingen. We delen oprechte verhalen en zijn eerlijk over de uitdagingen die het leven als moeder ons brengt. Dus ook over een uitnodiging voor een ogenschijnlijke onschuldige challenge. Want ja, natuurlijk voelden wij ons vereerd en gecomplimenteerd dat wij als inspirerende vrouwen werden aangewezen door anderen.

Begrijp ons niet verkeerd. Wij zijn 100% voorstander van het supporten van vrouwen. Maar gewoon weg een selfie plaatsen in zwart-wit draagt daar wat ons betreft niet aan bij. Zeker niet als deze challenge een oorsprong heeft met een belangrijke boodschap die inmiddels helemaal is onder gesneeuwd. Dat je niet de vrijheid hebt om je te uiten, om jezelf te zijn, om jouw passie te delen, dat is voor ons ondenkbaar. Niet te bevatten.

Wat wij wel willen doen, is vrouwen die zich inzetten om anderen te inspireren een podium geven. Daarom vroegen wij onze Instagram-volgers wie zij willen nomineren voor onze lijst met inspirerende vrouwen. Vrouwen die zich inzetten om jou te inspireren om een krachtige vrouw te zijn, om het beste uit jezelf te halen. Want samen maken wij het verschil. Samen versterken wij elkaar en maken wij ons sterk voor een mooiere wereld.

Ontmoet onze favoriete powervrouwen

Ben jij op zoek naar inspiratie? Maak kennis met deze 7 vrouwen, met iedere hun eigen passie en enthousiasme voor het leven.


Loes Waanders

Loes is moeder, gedragswetenschapper én ondernemer. Zij runt vanuit Zweden (waar zij woont) haar eigen bedrijf. Zij wil het verschil maken voor díe vrouwen zoek zijn naar betrouwbare en bewezen effectieve adviezen. Want zij gelooft er in dat jij én een ambitieuze vrouw én die goede moeder kunt zijn. Zonder dat je jezelf compleet voorbij loopt tijdens de jaren dat jouw kinderen jong zijn.


Ester Brouwer

Ester is een echte bossbabe en founder van Mies & Co. Collecties maken is wat zij het liefste doet. Heel Pinterest wordt afgezocht naar de perfecte inspiratie en kleurencombinaties waar uiteindelijk dan weer een mooie nieuwe collectie uit voort vloeit. Daarnaast is Ester zelf ook mama van twee mooie meiden: Jinte en Evy. Hierdoor kan zij feilloos inschatten aan welke producten en kwaliteit je behoefte hebt wanneer je moeder wordt.


Saskia Mulder

Saskia ken je misschien beter als de The Social Reporter. Haar ultieme passie is om de wereld duurzamer te maken. Dat doet zij door dagelijks via Instagram te vloggen over hoe je dat nou aanpakt, duurzaam leven. Sakia werd verkozen tot ‘Meest positieve Nederlander’ van 2020.


Shanna proost

Shanna is spreker, trainer en coach in persoonlijke ontwikkeling. Met al haar kennis en ervaring inspireert ze jouw om jouw #lievelingsleven te leven.


Nicoline Smalbraak

Nicoline is filosoof, mindfulness trainer, lifecoach en ondernemer en zij wil jou helpen om te leven met aandacht! Dat doet zij met belangrijke inzichten, levenslessen en no-nonsense lifehacks. Voor mindfulness met een korreltjes zout moet je bij Nicoline zijn.


Elsa Schaddelee

Elsa is ondernemerscoach. Zij motiveert andere vrouwen om groot te dromen, actie te ondernemen en een sterk bedrijf te bouwen. In haar podcast ‘Called for greatness’ gaat zij in gesprek met inspirerende gasten over het vinden van onze identiteit als vrouw en ontdekken zij stap voor stap hoe ze elke dag, het leven moedig en krachtig kunnen leven.


Hanneke Peeters

Hanneke is selfcare expert, ondernemer en heeft haar eigen podcast. Zij is het creatieve brein achter Rock Your World, hét selfcare merk van Nederland. Zij biedt jou tools en producten om compleet in je kracht te komen.


En al die andere vrouwen

Natuurlijk. Er zijn nog zoveel meer inspirerende vrouwen. Vrouwen die het verdienen om genoemd te worden. Die niet vergeten mogen worden. Bekend of onbekend. Vrouwen die jij persoonlijk kent, vrouwen die jou hebben gevormd tot wie je bent. Vrouwen met een verhaal, met een missie of gewoon met heel veel liefde voor jou. Vrouwen waar jij waardering voor hebt gekregen, omdat ze sterk in hun schoenen staan. Vrouwen die je beter begrijpt, nu je zelf moeder bent of wordt. Geef haar eens een compliment. Bel haar op. Stuur haar een berichtje om te laten weten wat ze voor jou betekent. Wees lief voor elkaar, wees eerlijk naar elkaar. Want samen maken we de wereld mooier.

Liefs, Marjolijn & Anouk

Lees ook: Mama met ambitie: Lian van Rens

De mama’s van MOMSPIRATION schrijven gepassioneerd over het moederschap. Eerlijke verhalen, heerlijk geschreven met de nodige zelfspot, bemoedigende woorden en bovenal zoals het écht is

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.