De rust in jezelf

momspiration mamablog rust burn-out

Geen enkel geluid. Stil in huis. Je ademt eens diep in en uit. Strekt je armen omhoog, vingers in elkaar verstrengeld. Met een zucht laat je los. Een oase van rust. Je omhult je in de vrede van de dag als in een ontluikende liefde. Vertraging. Je ontwaakt, langzaam. Op zo een manier dat het bijna filmisch is. Je koestert de schoonheid van het moment. De schoonheid van het zijn. Alleen maar ´zijn´en niets hoeven. Jij en even niemand anders.

Een heerlijk geurend wit laken, valt gedeeltelijk over jouw zongebruinde huid. Je ademt de geur van de zomer in. De vrolijke nagellak op jouw tenen steekt mooi af tegen die heerlijke brons kleur van jouw lichaam. Een strook zonlicht straalt door de pas gewassen gordijnen. Je rekt je uit en draait je nog eens om. Een zacht briesje waait de gordijnen iets opzij. Door een kiertje tussen je wimpers, kijk je naar de strook van zonnestralen die de kamer in schijnt. Je bent relaxed. Ontspannen. Je huid voelt zijdezacht van de bodylotion waarmee je, je die avond er voor hebt ingesmeerd. Je zou jezelf bijna knuffelen.

Niemand roept je.

Vandaag bestaat er geen tijd. Jouw gemoed bepaalt het ritme. Jij en jouw wens in dit moment. Loom tel je de sproetjes op je arm. Je mondhoeken krullen iets op. Vervolgens lach je om jezelf en het onderonsje met je eigen ik. Je verheugt je over hoe mooi het leven is. Wat een zalige lome ochtend.

Realiteit of droom?

Droom lekker verder… Is dat wat je nu denkt? Of zie jij mogelijkheden? Verveel je je bij het lezen van deze blog? Of klinkt het je als iets wat je heel graag zou willen, maar waarvoor je (nu) geen mogelijkheden ziet?

Jij met jouw drukke bestaan. Lieve jij, bezige vrouw, moeder, duizendpoot, octopus. Bovenstaande kan werkelijkheid worden.

Ik deel dit geheim: in je hoofd kan je overal zijn. Ik wens je zo, dat je deze momenten, deze trage, lome lummeltijd met flinke regelmaat mag beleven. Dat je jezelf genoegen doet met de verrukking van het seizoen.

Rust zit hem volgens mij niet in lange vakanties, rust zit hem in de vrijheid en mogelijkheden grijpen om vervolgens datgene te doen waar jij door kan opladen. Niet eens in de zoveel maanden, maar dagelijks. Kleine momentjes creëren voor jezelf. Jezelf een beetje kietelen. Jezelf omarmen. Jouw eigen beste vriend zijn.

Het is heel simpel…

Een paar kleine ideeën van mij voor jou, om de rust te voelen in je eigen lichaam en hoofd:

  1. Plan tijd voor jezelf in je agenda. Zo simpel is het. Plan een moment en houd jezelf hieraan. Neem jezelf serieus, net als dat je (hoogstwaarschijnlijk) met je andere afspraken doet.
  2. Mediteer, bid of wees dagelijks even stil. Ervaar…
  3. Zeg nee als jij voelt dat het nodig is. Jouw gevoel = altijd goed.
  4. Probeer iets te halen uit de dagelijkse wachtmomentjes (in de wachtkamer bij de tandarts, aan de leestafel bij de kapper, in de file of wachtend op de bus). Beschouw deze momenten als kleine cadeautjes. Geef je zintuigen de kost of sluit juist even je ogen. Doe dat wat je fijn vindt. Wees er creatief in en pak je kansen.

Doe rustig aan, lieve jij!

Liefs, Debbie