Alleen maar online liefde

De dag is voorbij en ik zit uitgeteld op de bank. Mijn twee meiden liggen op bed, mijn man is richting sportschool en is het huis stil. Het is ondertussen een soort van dagelijks ritueel om dan mijn mobiel erbij te pakken en even te verdwijnen in de online wereld.  

Mijn favoriete TIJDVERDRIJF

Foto’s die ik die dag heb genomen, bekijk ik meestal het eerst. Ik bewerk ze en kijk of er een Instagram waardig plaatje bij zit. Dat brengt me dan gelijk bij mijn favoriete tijdverdrijf; Instagram. Ik duik even in de levens van anderen en geniet mee van hun dag.  Daarna scrol ik ook nog even door mijn eigen timeline en herbeleef de jaren als een dagboek. Ik tik ondertussen bijna de 3500 duizend posts aan en dat betekent dus ook dat er even zoveel herinneringen van mij zijn vastgelegd. Soms met weinig extra info, maar vaak ook met verhalen over hoe ik mij toen voelde of een leuke anekdote van dat moment. Een beetje zoals de 10 fotoboeken van mijn jeugd die nu boven op zolder staan. Hierin voorzag mijn mams trouw elke foto van commentaar. Gelukkig hoef ik nu niet tig pagina’s door te bladeren om net dat ene moment terug te halen, ik ben er met een paar keer scrollen.  

Zo gevonden

Hoe geweldig dat is, ervaarde ik trouwens eerder vandaag met Jools. Bij elke nieuwe ontwikkeling of wanneer we tegen iets aanlopen (eerste hapjes, help hoe ging dat ook al weer?) zie ik binnen enkele seconden hoe we dit bij haar zus hebben gedaan.  In mijn twijfel stuurde ik gelijk ook een appje naar een vriendin “Wanneer begon jij met de eerste hapjes en heb je nog tips?” Ik weet dat zij aan de andere kant nu hetzelfde doet. Terug scrollen in haar timeline en het moment even herbeleven om vervolgens binnen een paar minuten bij me terug te komen met haar tips & tricks.  

En nu, slechts een paar uur later, zit ik glimlachend op de bank te kijken naar Jools haar eerste ervaring met doperwten. Natuurlijk is dit een topprestatie die met de wereld gedeeld moet worden dus hup, het filmpje gaat ook op de app naar vrienden en familie.  

Een stukje gemak voor het moederschap

Na het herbeleven van mijn dag en het ophalen van herinneringen zie ik via Stories dat mijn laatste blog op MOMSPIRATION is geplaatst. Er komt een appje van mijn mams binnen “ Mooie blog, fijn dat je weer kan genieten! Maar dat zag ik al aan je ogen, die stralen weer “ en ook via Instagram ontvang ik lieve berichtjes.  Het maakt me dan zo trots om onderdeel te mogen zijn van dit platform en via deze weg in contact te komen met andere moeders. Het voelt fijn om herkenning te vinden, dat maakt het moederschap al zo veel makkelijker!  

Het is ondertussen ruim een uur later als ik mezelf weer losruk uit de online wereld. In dat uur heb ik gelachen, me verbonden gevoeld en gedroomd. Ik ben me er echt wel van bewust dat online zijn niet altijd moet. Niet altijd goed voor ons is en ook vele nadelen heeft.

Maar vandaag, vandaag voel ik alleen maar online liefde.   

Liefs, Maaike

Met de volgende tags: