Blogs 2021

Spread the love!

In juni zou ik, samen met mijn peettante Geneviève, de strijd met de legendarische Alpe d’Huez aan gaan. Dit met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Maar zoals zoveel andere evenementen is ook Alpe d’HuZes 2020 niet doorgegaan. Maar dit weerhoudt mij er niet van om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Want corona of niet, onderzoek naar kanker blijft hard nodig.

Voor wie Alpe d’HuZes niet kent: dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer op één dag de legendarische Franse berg Alpe d’Huez beklimmen. Dit met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Ik heb mijn vizier gezet om met BIG Challenge deel te nemen aan de volgende editie van Alpe d’HuZes.
Als geen ander weet ik wat voor pijn en verdriet kanker in iemands leven teweeg brengt: mijn peettante, met wie ik intens contact heb, heeft galwegkanker. Kort geleden heeft ze gehoord dat er uitzaaiingen zijn op het buikvlies en er is geen behandeling meer voor haar mogelijk. De gedachte dat haar man en haar kinderen afscheid van haar moeten gaan nemen, maakt mij intens verdrietig. Ook zelf kan en wil ik haar nog lang niet missen.

Iedere dag een lievelingsdag

In het begin van haar ziekteproces viel het oog van mijn peettante op de volgende tekst: 

“Welke dag is het vandaag”, vroeg Poeh.
Het is vandaag”, piepte Knorretje.
“Mijn lievelingsdag”, zei Poeh.

Een plaatje met dit dialoog hing al jaren op haar prikbord in de keuken en dagelijks was ze er langs gerend. Nu pas zag ze wat er stond en waren het die woorden die haar kracht gaven. Mijn peettante werd er enorm vastberaden van en nam zich voor om elke dag een lievelingsdag te laten zijn, hoe vaak ze ook in het ziekenhuis lag en hoe het ook af zou lopen. Het is haar ook gelukt! Dat vind ik zo krachtig. Ondanks al het verdriet en de onzekerheid heeft zij geen enkele dag gehad die alleen maar donker was. Altijd was er wel een lichtpuntje, viel er wat te lachen of gebeurde iets moois. Daarmee is ze een enorme inspiratiebron voor mij.

Kerstkaarten voor KWF Kankerbestrijding

Deze levenshouding inspireerde mij tot het ontwerpen van kerstkaarten voor KWF Kankerbestrijding. Ik heb een set van 8 kerstkaarten ontworpen om zoveel mogelijk lieve berichten te laten verspreiden en daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

“Ik wens je een nieuw jaar vol met lievelingsdagen”, prijkt onder een kerstafbeelding op de voorkant van de kaart. Een set kaarten kost 10 euro en bestaat uit 8 kerstkaarten met ieder verschillende afbeeldingen, een blanco achterkant en 8 enveloppen. 

KWF kankerbestrijding kerstkaarten Alpe d'HuZes

Support jij je dierbaren door het verzenden van een kaartje met een liefdevolle boodschap en de wens van een jaar vol met lievelingsdagen?
Support jij onderzoek naar kanker? Door middel van een reactie onderaan deze blog, een berichtje op social media of een mailtje (marjolijn@momspiration.nl) kan je je kaarten bestellen. Alle bestellingen binnen de Duin & Bollenstreek bezorg ik gratis.

De kaarten zijn gesponsord door Since89 uit Katwijk. Hierdoor gaat de opbrengst van de kerstkaarten volledig naar KWF Kankerbestrijding. 

Een lieve boodschap op de deurmat

Het lijkt mij zo’n mooi idee dat we juist dit jaar onze naasten een lieve boodschap sturen, waarmee tegelijkertijd het goede doel gesteund wordt. Laten we elkaar bemoedigingen, complimenten geven en waarderingen uitspreken. Stuur je liefdesovertuiging, een dikke knuffel en/of je support. Hoe geweldig is het om dat op je deurmat te mogen ontvangen?
Gewoon omdat het kan. Gewoon omdat het zo belangrijk is om te laten weten wat iemand voor je betekent.

In deze coronatijd waarin eenzaamheid vaker een rol speelt, is het belangrijk dat we aan elkaar denken. En in het onderzoek naar kanker telt iedere euro waardoor bestellingen dan ook meer dan welkom zijn.

Dankjewel! Heel erg dankjewel! Namens mijzelf, namens je dierbaren die binnenkort een kaartje mogen ontvangen en namens het KWF. Samen staan we sterk!

Liefs, Marjolijn

Marjolijn (1987) houdt van gezelligheid, chocola en warmte. Warmte van de zon, een grote kop verse thee & een warme douche, maar ook van de warmte van de lieve mensen om haar heen. Het lijkt alsof ze alles onder controle heeft, maar dat lijkt alleen maar zo. Ze woont samen met haar drie mannen: vriendlief Stan, grote broer Levi (2012) en babybroertje Mick (2018) in het leukste huisje van Katwijk aan den Rijn. Drie dagen per week is ze te vinden als intern begeleider op een reguliere basisschool.

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.