Alles is een keuze

Op het moment dat ik dit typ heb ik net een baan afgezegd. Een baan die op papier veel van mijn wensen leek te hebben, maar toch kies ik ervoor om het niet te doen. Wie ik ben? Ik ben Sandra. Mama van twee prachtige kinderen, Daan en Isa. Vrouw van Jan. Samen met mijn gezin woon ik in Amsterdam. En vanaf deze maand deel ik mijn verhalen over mama zijn en wat het leven als (werkende) moeder mij brengt op MOMSPIRATION.

Het gezin in balans; zo doen wij het

Toen Jan en ik in 2014 er voor kozen om aan kinderen te denken, hebben wij er samen voor gekozen om ons leven in te delen zoals wij nu doen. Jan werkt op dit moment fulltime, en ik heb geruime tijd 3 dagen gewerkt. Ook hebben wij er samen voor gekozen dat ik na beide bevallingen langer verlof zou op nemen zodat onze kinderen een fijne tijd de geborgenheid van hun moeder konden meekrijgen.

De laatste tijd hoor ik steeds meer dat het zonde is dat veel vrouwen kiezen om parttime te werken. Ook door bijvoorbeeld het programma: ‘Waarom werken vrouwen niet?’. Ik vind het jammer dat deze negatieve noot zo aan het licht wordt gebracht want zoals de titel van deze blog al zegt: alles is een keuze. Wij hebben bewust gekozen voor deze manier, gekozen voor twee kinderen (en gelukkig was dit ons gegund), gekozen voor onze indeling van de zorg voor de kinderen, gekozen voor wonen in Amsterdam, gekozen voor deze manier van werken. Voor ons klopt het.

Meer tijd doorbrengen met je kinderen

Jan is dol met de kinderen, hij probeert wanneer hij kan alles voor zijn kinderen te doen. Hij brengt elke ochtend de kinderen weg, gaat altijd met Daan naar zwemles en is in het weekend echt een vader die met zijn volle 100% geniet. Hij baalt soms ook dat hij niet meer tijd met de kinderen kan doorbrengen maar daarnaast krijgt hij enorm veel energie van zijn werk.

Sandra van der Zwet - Vader en zoon voetballen in het Vondelpark

Ik droom al mijn hele leven van moeder worden en ben gezegend dat ik nu moeder ben van twee schatjes. Mijn werk wat ik had toen ik moeder werd, was niet de baan waar ik dolgelukkig van werd. Voor mij (en ons), was de keuze dus heel snel gemaakt, dat ik minder ging werken toen er kinderen kwamen. Mijn ouders waren hierin mijn voorbeeld, mijn moeder was altijd thuis als wij uit school kwamen en ik vond dit super fijn. Dat er altijd iemand was waar ik mijn verhaal bij kwijt kon. Mijn vader werkte meer, maar als hij er was, was hij een super leuke vader. Dan heb je toch het beste van twee werelden? Iedereen heeft dan wat hij wil (en dus kiest). Naar mijn idee is er helemaal niks mis met parttime werken (fulltime werken) of in mijn geval op dit moment niet werken. Zolang het een keuze is.

Keuzes maken: Onmogelijkheden, uitdagingen of vrijheid om te genieten?

Dat kan financieel een uitdaging zijn maar ook dit is een keuze.

Wij wonen in Amsterdam, hebben 2 dagen opvang en ik heb op dit moment geen baan. Dat kan financieel een uitdaging zijn maar ook dit is een keuze. Wij genieten volop van de stad, en in de zomer van camping Bakkum. Afgelopen zomer was ik de hele zomervakantie in Bakkum en dit was 1 groot feest. Voor mij en voor de kinderen, dit was zo super waardevol en een geschenk voor ons allemaal. We hebben elke dag het leven gevierd en dat gaan wij zeker nog een aantal maanden doen.

Sandra van der Zwet - Daan en Isa genieten van de zee

De hele kerstvakantie samen zijn zonder dat er verplichtingen zijn, samen op avontuur of gewoon heerlijk genieten met een warme chocolademelk op de bank. Herinneringen maken; dat is waar mijn hart warm van wordt. In maart gaat Isa naar school en dan wordt alles anders voor ons gezin. Dan komt er meer tijd vrij voor mij zonder kinderen en wellicht kies ik dan wel om weer aan het werk te gaan. Zolang de kinderen op de basisschool zitten, zal ik altijd kiezen voor de kinderen en kies ik ervoor om mijn carrière op pauze te zetten. Dit voelt voor mij niet als een pauze voor mijn leven maar juist voor een extra genietmoment om zoveel waardevolle tijd met mijn kinderen te mogen doorbrengen.

Dus mijn boodschap aan iedereen: Kies en sta altijd achter je keuze wat andere daar ook van vinden. Maar bovenal: Vier het leven en geniet van elke moment.

Liefs, Sandra

Lees ook: Ik zet mijn ambitie in de koelkast van Leonie

Één reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.