Blogs 2021

Wachten op een goed moment

Trouwen. De een vindt er niks aan en niet noodzakelijk. Voor de ander is het een grote meisjesdroom. Tot die laatste groep behoort Yasmin ook. Yasmin is mama van Luuk en Julia en zij neemt jou iedere maand mee in de voorbereidingen naar de grote dag. Zo vertelde zij vorige maand al over alle “mislukte” pogingen voor het aanzoek. Maar wat was dan wel een goed moment? Het moment voor dé vraag…

Maar wat is dan wel een goed moment? Voor mij waren vanaf dat moment de “goede momenten” op 1 hand te tellen. Tussen de chemo’s door had ik wel goede momenten maar deze duurde nooit langer dan een paar dagen.

En toch besloten we na de start van een nieuw jaar om iets te gaan doen waar we allemaal gelukkig van zouden worden.. Disneyland Parijs. Maar dan ook gewoon gelijk goed. We boekten het Disneyhotel, 2 dagen park en kregen daar €200 euro shoptegoed bij voor de kids.
Even die chemokuur halen, paar dagen bijkomen en gaan! Genieten met ons gezin van de magische wereld van Disney.

gezin disneyland goofy

Zelfs luuk zat in het “trouw-complot”

Wat ik op dat moment nog niet wist, is dat Ronald ook Luuk in het complot betrokken had en zelfs al bij mijn ouders was geweest met hem om mijn vader om mijn hand te vragen. Luuk met bloemen voor oma, Ronald met een (leeg) ringendoosje.
Zo knap hoe Luuk al die tijd zijn mond wist te houden. Aangekomen bij Disneyland (lees; we zagen in de verte het park) was zijn eerste opmerking: “Mama, we hebben een verrassing voor je”. Ronald had hem dus gezegd dat we de verrassing pas in Disneyland mochten verklappen, erg letterlijk genomen dus.

Nou kun je in Disneyland iemand ten huwelijk vragen in het kasteel van Doornroosje, je kunt Mickey en Minnie op je kamer laten komen en meer van dat soort mega romantische manieren. Ronald kwam er via de weddingplanner van Disneyland achter dat je daar dan wel even een tweede en derde hypotheek voor af moet sluiten. En dat het ook nog eens zo kan zijn dat je Mickey dan niet voor je neus staat maar Buzz Lightyear, omdat Mickey toch even bezet was.

Dus dan maar op de meest directe manier, gewoon op je knieën gaan op een “goed moment”. Ik houd van de Disneyparade. De muziek, de dansers, de prinsessen, de wagens. Alles! Ik had dan ook niet door dat Ronald ondertussen druk bezig was met “ het goede moment” zoeken.
Twee Belgische passanten werden ingeschakeld om te filmen, Luuk moest onverwachts naar de wc (of eigenlijk een t-shirt aan wat hij dus helemaal niet aan wilde) en Ronald wilde niet “ergens aan het einde van de parade” staan maar lekker dichtbij het kasteel .

En toen was het moment daar

Te midden van alle 1000’ en mensen ging hij op zijn knieën Ik voelde mij even de Disneyprinses van de show. Maar op welke knie ga je dan zitten? Hoe stel je de vraag? En hoe reageer je als je deze vraag krijgt. Het maakt allemaal niet uit, het gaat vanzelf. En uiteraard riep ik volmondig JA!
Applaus, heel veel applaus van alle mensen om ons heen. En vuurwerk.. Al was dat natuurlijk niet alleen voor ons, maar zo voelde het wel even. Onder het genot van patat en hamburgers keken we naar het vuurwerk. Een prachtige ring en een heerlijke fles Disneyland-bubbels. En daarna gingen we wel 4 keer achter elkaar in de It’s a small world attractie. Gewoon, omdat de kindjes dat zo leuk vinden. En omdat het daar een goed moment voor was.

Liefs, Yasmin

De mama’s van MOMSPIRATION schrijven gepassioneerd over het moederschap. Eerlijke verhalen, heerlijk geschreven met de nodige zelfspot, bemoedigende woorden en bovenal zoals het écht is

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.