momspiration trouwen in amsterdam

Een ‘gewoon’ gezin en een bijzonder ongewone dag

31 December 2020, een oudjaar die wij denk ik allemaal niet snel zullen vergeten. Voor ons was het niet heel anders dan anders. Sinds wij kinderen hebben vieren wij het eigenlijk altijd thuis, met oliebollen en de oudejaarsconference. Ook dit jaar weer. Dit jaar keken wij Youp van ’t Hek die vanuit een bijna leeg theater zijn try-out liet opnemen en uitzenden. Gek gezicht. Youp had zoals wij van hem gewend zijn wat rake grappen, natuurlijk veel over Corona, maar daar gaan wij het nu niet over hebben want daar gaat het al zoveel over. Wel maakte hij een opmerking over een gezin, een heel gewoon gezin.

Een gezin waarvan de vader en moeder nog samen zijn noemde hij een dus niet echt helemaal gewoon. Dat zette mij wel even aan het denken. Want inderdaad, ik zie steeds meer om mij heen gezinnen waarvan de ouders niet meer samen zijn. Hoe verdrietig ook, soms is het beter. Ik kan gelukkig zeggen dat wij nog een gezin zijn, die samen zijn. En natuurlijk kunnen wij elkaar soms ook wel achter het behang plakken maar zijn wij toch nog de meeste tijd heel gelukkig en dankbaar met elkaar.

Ik ben gewoon een sukkel voor de liefde

Inmiddels is het al februari. Hoe weinig je nu ook kan doen door de huidige lockdown, zo snel de tijd lijkt te gaan. Februari 2021 zijn Jan en ik 3 jaar getrouwd. Op Valentijnsdag 2018 trouwden wij op een uitzonderlijke locatie: Paradiso Amsterdam. Voor de man die eigenlijk nooit wilde trouwen, trouwde hij op de dag van de liefde met mij. Dankbaar ben ik daarvoor. Extra dankbaar als je weet dat Jan een kleine 5 maanden voor onze trouwdag een heftig motorongeluk had, waar hij tegen alle verwachtingen in bijzonder goed uit is gekomen. En in ons mooie Paradiso, want mooi (prachtig zelfs) was het. Paradiso bestond 50 jaar en werd voor 1 dag een trouwlocatie.

Mijn wens om te trouwen was groot, de locatie een ogenschijnlijk onbereikbare droom en dus ik klom in mijn toetsenbord.

Het werd een “wedstrijd”, geef jezelf op een originele manier op en win een trouwerij in Paradiso. Mijn wens om te trouwen was groot, de locatie een ogenschijnlijk onbereikbare droom en dus ik klom in mijn toetsenbord. Ik ben een sucker voor Amerikaanse romantische films, helemaal als er dan ook nog in getrouwd wordt en die persoonlijke geloften…. een droom. Dus dat deed ik, ik schreef geloften aan Paradiso. Waarom wij dol zijn op elkaar en ook op Paradiso. Wat hebben wij daar mooie herinneringen gemaakt, en hopelijk gaan wij daar nog heel veel mooie herinneringen maken.

Lieve Paradiso,

Vanaf het moment dat onze paden zijn gekruist
Heb je ons verrast,
Vermaakt,
Vervuld van muziek en geluksmomenten.

Jij daagt ons uit in elk mogelijke manier,
Zoals nooit iemand anders dat heeft gedaan.
Van het kopen van kaarten,
Tot het bijwonen van een concert van Prince zonder het maken van foto’s.
Jij bent de plek waar Prince ons de treffende woorden toezong;
“You don’t have to be cool, to rule my world”
Maar Damn Paradiso, you are cool, and you rule my world!

Wij zijn verliefd op je geworden,
Keer, op keer, op keer.
Ontelbare keren zijn wij samen geweest,
Bij jou voelen wij ons “Nice, like sugar and spice”
net als Charles Bradley tijdens 1 van onze eerste concerten.
Muziek brengt ons samen,
Muziek bindt,
en elke keer voelt het weer als thuis komen.

Wij beloven je eeuwige trouw,
Wij zullen je blijven supporten, en uitdagen en al onze mooie momenten van het leven met je delen.
De liefde die wij voelen voor jou delen wij samen,
Hoe mooi is het om dit te delen met onze geliefden en familie.

Mooie momenten komen samen in Paradiso,
Mooie mensen komen samen in Paradiso
Mooie herinneringen worden gemaakt in Paradiso en hier zouden wij er graag 1 aan toevoegen.

Al bijna 7 jaar samen en al ontelbare keren hebben wij van je genoten,
Al bijna 7 jaar samen en steeds blijft de vraag, zullen wij ooit….
Al bijna 7 jaar samen en dan kan ik mij alleen bedenken dat wij the deal closen bij jou.
2 kindjes en veel ups-and-downs later moet en zal het er dan toch van komen,
Ik zou geen betere plek kunnen bedenken.

Wij beloven jou altijd trouw,
Wij willen elkaar altijd trouw beloven
en zullen al onze mooie momenten met je blijven delen.

Jouw oproep kwam als geroepen,
Jason Mraz zong het ook al,
“Go make your next choice be your best choice”

Wij zouden graag tegen elkaar willen zeggen;
“Life is too good and you are the reason”
Zoals Alain Clark dat ook gezongen heeft tijdens 1 van onze mooie avonden.

Gewoon een bijzonder geluksmoment

Toen was daar een e-mail een paar dagen na Jan zijn ongeluk. “Gefeliciteerd! Jullie zijn geselecteerd om te trouwen in Paradiso” Wat een feest! Een droom! Maar wat nu? Nog niks geregeld! Kan Jan überhaupt wel lopen dan? Hoe kom ik aan een jurk in zo’n korte tijd? Allemaal vragen. De korte periode voor de bruiloft heeft ons zulke mooie momenten opgeleverd.

Nog niks geregeld! Kan Jan überhaupt wel lopen dan? Hoe kom ik aan een jurk in zo’n korte tijd? Allemaal vragen.

Wij lazen die e-mail los van elkaar; ik thuis moe, alleen en een beetje verdrietig. Jan in het ziekenhuis onder de morfine (hij zag zelfs paarse olifanten :)). Jan had mij bijvoorbeeld nog niet eens officieel gevraagd, want ja, hij wilde eigenlijk niet trouwen. Mijn vader die door Jan gebeld werd vanuit het ziekenhuis om een handje op 14 februari. Mijn vader dacht in eerste instantie dat wij gingen verhuizen maar nee pap je dochter gaat trouwen! Het was zo perfect voor ons, voor die tijd in ons leven.

Dit is eigenlijk niet zo gewoon

Met ons ‘gewone’ gezin wat in een heftige periode zo’n prachtige dag mocht beleven met de mensen die wij lief hebben. Omkleden in kleedkamer 1 waar ook de grote artiesten komen, elkaar voor het eerst zien in de kelder, Jan met de kindjes de lopend naar het podium. Ik samen met mijn vader, ja zeggen op het podium in de grote zaal. Proosten in de kleine zaal, geen taart maar macarons, geen feest maar een sterrendiner samen. Elke keer als ik er aan denk maakt mijn hart een sprong, terwijl het niet lijkt op een gewone bruiloft, hoe gewone mensen dat doen. Er jaren naar uitkijken, sparen, plannen, tijd enz. Maar ja, wat en/of wie is gewoon?

Die dag was alles behalve gewoon, want er kunnen maar weinig mensen zeggen dat zij zijn getrouwd in Paradiso (10 stellen om precies te zijn van de ruim 350 aanmeldingen). Maar weinig mensen kunnen zeggen dat je zo’n heftig motorongeluk hebt overleefd, maar weinig wensen weten al dat ze gaan trouwen voordat ze gevraagd zijn.

Een kijkje in onze bijzonder ongewone dag

Ik ben zo blij dat wij een gewoon gezin zijn die helemaal niet zo gewoon zijn. Wij doen sommige dingen lekker op onze manier. Ik vind het hilarisch dat Jan, die helemaal niet zo’n sucker voor rom coms is, nu elk jaar op de dag van de liefde wel even stil moet staan bij zijn liefde.

Liefs, Sandra

P.S Kan jij nou ook geen genoeg krijgen van onze liefde, hier nog een fijn filmpje van onze dag.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.