Het is (een) feest | Editorial

Daar is hij dan: Editorial nummer 13! Het grote gelukt-nummer, want het betekent namelijk dat we inmiddels een jaar hebben volgemaakt. Het voelt bijna zoals Linda en haar LINDA. nummer 200. Of als André van Duijn in Heel Holland Bakt wanneer hij het thema aankondigt. Het thema van deze maand is: FEEST! En wat voor een feest?

Deze maand vieren we 1 jaar MOMSPIRATION de mamablog! Twaalf maanden, twaalf thema’s. Twaalf geweldige mamabloggers die samen meer dan 200 (zie je, toch een beetje zoals Linda) heerlijk eerlijke verhalen schreven. Verhalen voor jou. Want het is ook feest, dankzij jou! Jij, die iedere week de blog bezoekt, de verhalen leest, jouw ervaringen met ons deelt. Zonder jou, geen MOMSPIRATION. En dat al 365 (+1) dagen. En wat voor een dagen waren dat?!

Oh, wat een jaar

Hoe anders was het een jaar geleden? We lanceerden iets nieuws. Ik schreef:

“Want iets nieuws is spannend, is eng. Is alles wat ik niet weet wat er komen gaat. Hallo, Anouk! Dit is toch juist leuk? En dat het is het! Het is een poging om op mijn bek te gaan, om te leren van fouten. En daar zijn die fijne kriebels weer! Ik heb er zin in, want ik weet zeker dat ik na 14 maanden wel gewend ben aan die nieuwe kindje; MOMSPIRATION – dé mamablog. YES!”

Aan MOMSPIRATION ben ik inmiddels meer dan gewend, maar wat te denken van de pandemie die ons sinds diezelfde maart in de greep heeft. Dat hadden we natuurlijk nooit kunnen bedenken, dat we ook in zo’n nieuwe situatie terecht zouden komen. Een situatie die ons allemaal voor grote uitdagingen stelt. Een die ons ook veel meer heeft gebracht dan we onszelf doen realiseren.

Een grote improvisatieshow

En hoe anders was het een jaar geleden. Ik, als moeder van een dreumes, volledig er van overtuigd dat we altijd een gezin van 3 zouden zijn. Dat realiseerde ik me ineens. Terwijl ik zittende op de grond, met mijn arm door de spijlen van het ledikant, de peuter probeer te troosten. In mijn buik de andere frummel die heen en weer beweegt. Dit is mama zijn. Volledig onvoorspelbaar. Eén grote improvisatieshow. Zorgen voor en zorgen om je kindje(s). Het is een feestje.

Meestal in de positieve zin, af en toe met licht sceptische ondertoon. Met als rode draad; accepteren. Accepteren dat alles er bij hoort en komt zonder aankondiging. Van die eerste weken met slapeloze nachten tot de slapeloze nachten omdat je niet weet waar je puber uithangt. En dat allemaal in de wetenschap dat je niet alleen bent. Dat er andere mama’s zijn, die hetzelfde doorgaan en ondergaan. Dat niemand het antwoord heeft en iedereen maar iets doet. Met de liefdevolle bedoelingen. Ik deed het in het moment daarvoor ook. Waarom hebben we geen matrasbeschermer? (De peuter in kwestie had namelijk gespuugd in bed) Zal ik hem een zetpil geven? Moet ik nu bij hem blijven zitten? Zou hij koorts hebben? Zal ik de wasmachine alvast (het is midden in de nacht) aanzetten?

Dit is een feest

En ondanks dat mijn moederhart op dat moment brak van de tranen van de peuter en zijn gesnik om mama, dacht ik: Dit is een feest. Mama zijn is intens maar ik mag jouw mama zijn. Ik mag er voor jou zijn, inclusief alle uitdagingen. Ik mag jou straks een broertje geven. En ik mag al die mooie en lelijke dingen waar jij mij voor stelt, delen met andere mama’s. Zodat geen enkele mama zich alleen hoeft te voelen wanneer ze met tranen, zorgen of in een momentje van geluk denkt: Ik ben toch niet de enige die dit ervaart? Lieve mama, dat ben je zeker niet. Wij zijn net als jij mama. En jij bent net als wij.

En voor ik het vergeet, lieve mama, deze maand maken we er een feest van. Om te vieren dat we mama worden, mama zijn én dat MOMSPIRATION de mamablog 1 jaar is! En bij een feest horen natuurlijk cadeaus. De hele maand mogen we cadeaus weggeven. Cadeaus namens andere mama’s. Mama’s met ambitie, die kozen voor het zelfstandig ondernemen. Die een toffe webshop starten of hun droom achterna gingen en zo anderen ondersteunen in het moederschap. Inspirerende vrouwen die we in het afgelopen jaar (bijna allemaal) al aan je voorstelden. En die mama’s delen deze maand cadeaus uit. Hoe lief is dat?

Hou de website én onze social media kanalen dus goed in de gaten! Dan beloof ik je alvast een maand vol met oprechte verhalen, herkenbare situaties, die jou laten inzien dat jij het goed doet, ook al doe je soms maar wat. En cadeaus!

Liefs, Anouk

Volg MOMSPIRATION op social media

Ben jij enthousiast over MOMSPIRATION? Zeg het voort! Vind ons leuk op Facebook of volg ons via Instagram. Ben je niet zo van de social media, maar wil je wel graag weten wanneer er nieuwe blogs zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.
Met de volgende tags: