Het is feest! Maar het voelt niet altijd zo

Op 14 maart 2017 werd onze Isa geboren, na een spannende zwangerschap die gelukkig 38 weken heeft geduurd. Daar was onze lieve kleine Isa Maria Huls. Een droommeisje met vanaf dag één een ontzettende eigen wil en vechtlust om alles uit het leven te halen. Wat een cadeau.

Met Isa bij ons voelt ons gezin echt als gezin en helemaal compleet. Het is heerlijk om van elke smaak één te hebben en met z’n vieren sterk te staan. De afgelopen vier jaar heb ik intens genoten van mijn tijd met de kindjes thuis, zoals ik al eerder schreef heb ik er bewust voor gekozen om de tijd dat de kindjes nog niet (beiden) op school zitten veel thuis te zijn en alles in mij op te nemen en herinneringen te maken.

Het is een fase

Toen Daan vier jaar werd stond ik de laatste dag bij de kinderopvang keihard mijn tranen weg te slikken. Het gevoel van het einde van een fase vind ik elke keer weer slikken. Nu met Isa is het echt het eind van een tijdperk want wij zullen nooit meer terugkomen bij de opvang. Deur dicht is dit keer dus echt deur dicht. Gisteren nam ik met de kindjes de agenda door en telde ik nog vijf keer opvang. Toen kreeg ik het even benauwd. Nog maar vijf keer naar de juffies, zoals wij de lieve begeleidsters noemen, en daarna gaat ze naar school.

Ik haalde die middag Daan uit school. Met zijn gele jas kwam hij de deur uit gelopen en ik had weer even een slik moment. Kijk hem nou, zo groot! Die mooie jongen die zo geniet van school, zijn vriendjes en van het groter worden. Maar wat gaat het snel. Nog even en dan komt er ook zo’n meisje gekleed in het roze diezelfde deur uit.

Daan zijn laatste dag op de opvang

Mag ik nog iets meer tijd?!

Isa wordt vier jaar! Een mijlpaal, een feest! Ik had bedacht dat ik de laatste maanden voordat Isa naar school zou gaan, nog meer zou genieten. Meer herinneringen zou maken, nog meer knuffels, nog meer knutselen. Samen bakken. En vooral alles in mij opnemen, voordat zij straks naar school gaat. Helaas is dat anders gelopen dan gehoopt. Alles is dicht. En elke dag naar de speeltuin is leuk, maar niet zoals ik gehoopt had dat de laatste dagen zouden zijn. Het thuis spelen komt ook een beetje mijn neus uit. De februari sneeuw was geweldig maar zorgde er voor dat ik niet durfde te fietsen. Mijn wereld werd nog een beetje kleiner, al was het wel genieten op het ijs en met de sneeuw. Lastig vond en vind ik het.

Een kleine feestje

Geen traktaties maken, geen groot feest met haar verjaardag. Maar net als bij Daan zijn verjaardag in november klein en natuurlijk niet minder leuk misschien nog wel knusser samen met ons gezin. Een feest, wat het eind van een tijdperk, een fase, had moeten zijn, wordt een knus samen zijn met ons gezin. Ik hou van mijn gezin en alles wat wij zijn maar ik wil heel graag weer even een feest met andere mensen. Slingers en ballonnen, muziek en taart die op is aan het einde van de dag. Net een taart die je nog de hele week op moet eten.

Ik leef altijd lang naar een verjaardag toe, vind het heerlijk die voorpret. Het zorgvuldig kiezen van een cadeau. Kindjes krijgen een nieuwe verjaardag outfit. We versieren het hele huis, koop of maak een ontzettend geweldige taart. Ik maak de hele dag lekker eten. Ik fabriceer idiote traktaties en verzin originele partijtjes. Dit keer dus even anders. De voorverpakte traktaties en uiteraard wel de slingers, de taart, de outfit en cadeaus. Het is natuurlijk wel genieten maar geen groots feest. En waarschijnlijk ook tranen, (veel tranen) als ik even alleen ben. (HA!) Even niet slikken en weer doorgaan maar stil staan dat mijn sterke kleine meisje nu ook oud genoeg is voor school. Dat ze weer en stapje bij mij vandaan zet, de grote mensen wereld in.

Ik ga het missen

Wat ga ik het missen; het kloppen op de deur als ik op het toilet zit, het nooit alleen kunnen douchen, de koude koffie en thee, de vlekken en kruimels door het huis, de kleine kindervoetjes op de vloer. Het zijn maar 28 uur in een week maar….. SLIK

De dingen waar ik mij aan kon storen toen de kindjes nog non-stop thuis waren, zijn de dingen die ik nu allemaal ga missen als ze naar school zijn. Ik ga nu extra genieten van het pakken van de tas en het maken van de broodtrommels. De kusjes bij het wegbrengen en de armpjes om mijn nek bij het ophalen. De momenten na schooltijd. Eigenlijk alle momenten. Want uit elk moment is iets moois te halen!

Isa is er meer dan klaar voor

Voor nu, krijg ik wat meer tijd voor mijzelf. Vind ik dat fijn? Ik weet het niet. Ik vind het ook een beetje spannend maar hé, ook hier ga ik wel van alle momenten (proberen te) genieten. Life is too short right?!

Het wordt doordeweeks vanzelf 15:00 uur en dan zijn mijn hartjes weer thuis.

Liefs, Sandra

[Gesloten] MOMSPIRATION x MOM GEMSTONE: WIN EEN FAMILIE ARMBAND

Ieder gezin is uniek. Zo ook het gezin van Sandra. En hoe kun je dat mooier vieren en bij je dragen dan met persoonlijke familie armband van MOM GEMSTONE. En wij mogen er een cadeau doen! Lees hieronder hoe je kans maakt.

MOM Familie armband

SOWIESO TOF

Er is voor iedereen een cadeautje: Linda (lees ook: Mama met ambitie: Linda de Boer) heeft namelijk voor jullie een kortingscode beschikbaar gesteld. Met de code MOMSPIRATION krijgt je tot en met 31 maart 2021 -15% korting op je aankopen bij MOM Gemstone

ZO DOE JE MEE AAN DE WINACTIE!

Meedoen is heel simpel en toegankelijk voor iedereen, ook als je geen Instagram of Facebook hebt.

 • Het enige wat je hoeft te doen is ons in een reactie hier onder de blog vertellen waarom en voor wie je (vergeet vooral jezelf niet) deze prijs wilt winnen. Meedoen kan óók door te reageren via Instagram of Facebook. Iedere reactie op een van deze kanalen is een kans om te winnen.
 • Wil je ons helpen? Deel deze blog in je netwerk, bijvoorbeeld op Instagram (tag ons natuurlijk even: @momspiration.nl), Facebook, LinkedIn, Whatsapp, per mail: welk platform jij maar tot je beschikking hebt en nodig zoveel mogelijk mama’s uit om zich ook te laten inspireren met heerlijk eerlijke verhalen op MOMSPIRATION.NL
 • Vinden we ook lief: Voor de onderneemster die hun producten sponseren voor deze winactie is het natuurlijk wel tof als je ze volgt op Instagram: @momgemstone
 • Iedere actie loopt één week. Meedoen aan deze actie kan dus van 15 tot 22 maart 2021
 • De winnaar krijgt persoonlijk bericht

8 reacties

 1. Kim Treur-Melchior

  Wat een mooie blog weer. Gelukkig duurt het hier nog 2 jaar voor we aan de basisschool gaan beginnen. Nu nog even lekker veel thuis.
  De winactie is wel een hele gave! Ik zou de armband graag voor mezelf winnen. Als herinnering en blijk van trots op mijn mooie gezin.

 2. H.

  Ik wil graag meedoen voor mijn moeder, om haar te bedanken voor alles wat ze voor mij en mijn (recent met een tweede zoon uitgebreide) gezin doet.

 3. Stefanie

  Ik weet nog hoe bijzonder ik het vond dat Naomi 4 werd en naar school ging. Wat is dat loslaten! Faye wordt in november 4 en dat zal wel weer even slikken zijn. Maar gelukkig komt ons derde dametje any moment now, dus ik heb de komende vier jaar gezellig nog een klein meisje thuis! En de geboorte vind ik een prachtige gelegenheid voor zo’n gaaf sierraad! We weten alleen nog niet helemaal zeker of dit meisje een Ram wordt, maar de kans is groot 😉

 4. Nienke Moot

  Ik win deze graag, ons gezin is sinds een paar maanden compleet. De oudste 2 zitten inmiddels allebei op school en de kleine man zal dus alles als laatste doen. Gevoel van afscheid herken ik dus enorm!

 5. Bianca

  Mooie blog! En ook al zijn mijn jongens inmiddels 15 en 17 wat je beschrijft is en blijft heel herkenbaar! Ik zou de armband graag winnen voor mijn nichtje die begin juli 2020, een week na de verjaardag van haar jongste, haar man heeft verloren aan een hartstilstand.. ze blijft achter met 3 kindjes van 2, 5 en 7. Zou een mooie herinnering zijn voor haar en haar mooie gezin.

 6. Roos

  Wat een leuke actie! Graag zou ik het armbandje voor mezelf winnen, omdat ik in een spannend sollicitatietraject zit (waarna mogelijk een hele mooie stap in mijn loopbaan volgt). Hierbij ervaar ik veel steun van mijn vriend en 2 jarig zoontje. De gemstone armband brengt mij hopelijk nog dat laatste beetje geluk dat ik nodig heb om deze baan te krijgen:-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.