Blogs 2021

Feestend door de lockdown

Het is niet leuk, maar wel een feit: de mogelijkheden voor verjaardagen zijn momenteel niet bepaald eindeloos. Maar wie goed zoekt naar de mogelijkheden, komt algauw de leukste ideeën tegen. Na een tip van haar zus bestelde mamablogger Leonie een coronaproof partijtje voor thuis, voor de verjaardagen van Maud (7) én Nils (10) gewoon online (kant en klaar) bij Locohippo. In deze blog lees je over het partijtje van Maud én andere leuke coronaproof-feestideeën. Want goede ideeën en tips zijn er om gedeeld te worden! En om de blog feestelijk af te sluiten, verloot Leonie namens Locohippo een té gek kinderpartijtje!

De maatregelen zijn steeds weer veranderd en zodoende zagen de verjaardagen van onze kinderen er in mei 2020, september 2020 en februari 2021 er elke keer weer anders uit. Maud trapte af met een te gekke drive-in in mei. Fleur kreeg de zogenaamde ‘blokjes-verjaardag’ in september. En wie had gedacht dat we in februari nog steeds een aangepaste verjaardag zouden vieren? Wij niet! Alleen opa en oma kwamen op bezoek dit jaar. Andere vrienden en familie zijn we zelf op gaan zoeken. In een versierde auto hebben we een tour gemaakt om gebakjes uit te delen. De lokale bakker deed mee en verpakte alles netjes per gezin voor ons in een doosje. Te gek! Zo zoeken we elke keer weer de mogelijkheden om toch een klein feestje te bouwen. Dat kleine feestje hebben wij nodig en het is fijn dat het elke keer, ondanks de geldende maatregelen, toch weer lukt.

Maud deelt drinken en lekkers uit vanuit de tuin tijdens haar verjaardag in september 2020.

kinderpartijtje-stress

Wat niet verandert is dat kinderen nog steeds lekker met elkaar mogen spelen. Gelukkig maar, want dit is voor mij een van de basisbehoeften van onze kinderen. En dát biedt mogelijkheden voor partijtjes. Eerlijk gezegd sluit ik mij wat partijtjes betreft helemaal aan bij mamablogger Chantal, die al eerder deze blog over dit onderwerp schreef. Maar nu de krijspaleizen (lees: binnenspeeltuinen), kinderboerderijen, midgetgolf- en bowlingbanen dicht zijn, ontkomen we er niet aan. Een partijtje thuis dus. Maar hoe? Wat gaan we doen? Hoe entertain ik zo’n 8 stuiterballetjes zonder dat mijn huis er aan het eind van de middag uitziet alsof de carnavalsvereniging op bezoek is geweest? Mijn zus zat in hetzelfde schuitje met mijn neefje en via haar kwam ik op de website van Locohippo terecht. Ik had niet lang nodig om na te denken. Dit was precies wat ik zocht!

een partijtje van locohippo vier je zo

  • Kies je thema: op de website scroll je eenvoudig door de verschillende thema’s heen. Let goed op de leeftijd waarvoor de feestjes geschikt zijn. Als je een partijtje zoekt via de knop ‘leeftijd’ kan dat niet mis gaan.
  • Bestel je feestpakket: je kunt ervoor kiezen om alleen het draaiboek te kopen. Hiermee kun je het hele spel spelen, alleen vraagt dit nog wel behoorlijk wat voorbereiding en geknutsel. Voor een klein budget prima. Maar kun je het missen? (een partijtje buiten de deur kost immers ook geld!), dan is mijn advies aan jou om het hele pakket te bestellen.
  • Bereid je voor: verstop je pakketje van Locohippo zodra het binnenkomt en ga, zodra de jarige-to-be in bed ligt, er een avondje voor zitten om alles uit te pakken en te bekijken.
  • Niet vergeten: laat Locohippo weten wanneer je het partijtje viert, dan krijg je een passende inlogcode voor die week toegestuurd.
  • Invite your friends: maak, schrijf, of print uitnodigingen. Ook deze kun je bestellen bij Locohippo. Deel ze uit en laat het feest maar beginnen!
Het pakket ‘Spacecontrol’

ons thema ‘spacecontrol’

Met een paar drukken op de knop bestelde ik voor Maud en haar vriendjes het partijtje ‘Spacecontrol’. Spacecontrol is een missie waarbij de kinderen door middel van puzzels en spelletjes codes kraken om hiermee vervolgens de drie vermiste ruimtevaarders terug te vinden. Vanaf het moment dat de kinderen binnen kwamen zaten ze direct in het verhaal. Op de televisie stond het startscherm van de missie Spacecontrol. Dit maakte de kinderen gelijk nieuwsgierig. Met één druk op de knop startte het introductiefilmpje van Spacecontrol en er volgden allerlei spelletjes om astronauten-vaardigheden te oefenen. Na elke opdracht kwam er een code vrij, welke ingevoerd moest worden in de computer. Zo speelden de kinderen iedere keer een nieuwe opdracht vrij. De opdrachten zijn heel verschillend en doen me denken aan puzzels die je oplost in een espaceroom. Echte breinbrekers, maar ook op precies de juiste momenten (wiebelmomenten) een doe-opdracht. Bijvoorbeeld een spel met frisbees dat je buiten speelt en iets geks met een bout, moer en een grote handschoen.

Tip: print de puzzels een paar keer extra uit.

Een tip: als er bij het feestje puzzels bij zitten op papier, print die dan een aantal keer extra uit. Dit voorkomt dat 8 kinderen tegelijk op één blaadje moeten kijken. Dat werkt niet. En nog een tip: gebruik de pauzes die ingepland zijn in het draaiboek. Ik had ingeschat dat het niet nodig was, maar dat was het wel. Locohippo heeft er overduidelijk goed over nagedacht!

Ik vond het heerlijk om alleen uitvoerend bezig te zijn en niet zelf een draaiboek of spelideeen op te moeten zoeken. De kinderen hebben het naar hun zin gehad en Maud straalde haar gehele feestje. En dat is precies waar we het voor doen. Missie Spacecontrole geslaagd, feestje geslaagd. Met dank aan Locohippo!

Liefs, Leonie

[gesloten] WINACTIE MOMSPIRATION X locohippo

Ben je, net als mamablogger Leonie, ook zo enthousiast geworden over de feestjes van Locohippo en wil jij thuis ook wel zo’n partijtje vieren voor je jarige job of de jarige jet? Wie weet gaan we jou dan heel blij maken! Om te vieren dat MOMSPIRATION een jaar bestaat mogen wij een compleet feestpakket voor het feestje ‘Spacecontrol’ weggeven aan een van jullie!

ZO DOE JE MEE AAN DE WINACTIE!

Meedoen is heel simpel en toegankelijk voor iedereen, ook als je geen Instagram of Facebook hebt.

  • Deel in een reactie hieronder de blog waarom en voor wie je (vergeet vooral jezelf niet) deze prijs wilt winnen. Meedoen kan óók door te reageren via Instagram of Facebook. Iedere reactie op een van deze kanalen is een kans om te winnen.
  • Deel deze blog in je netwerk, bijvoorbeeld op Instagram (tag ons natuurlijk even: @momspiration.nl), Facebook, LinkedIn, Whatsapp, per mail: welk platform jij maar tot je beschikking hebt en nodig zoveel mogelijk mama’s uit om zich ook te laten inspireren met heerlijk eerlijke verhalen op MOMSPIRATION.NL.
  • Voor de onderneemster die hun producten sponseren voor deze winactie is het natuurlijk wel tof als je ze volgt op Instagram: @locohippo_kinderfeestjes.
  • Meedoen aan deze actie kan tot 1 april 12:00 uur.
  • De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Leonie (1985) is een actief duizendpootje. Altijd wat te doen en altijd nieuwe avonturen om zich in te storten. Tegelijkertijd stort ze daarmee ook regelmatig in haar eigen valkuil. Haar doel is om de prioriteiten goed in het vizier te houden en daar de meeste energie in te steken. En prioriteit nr. 1 is haar gezin dat bestaat uit haarzelf en Ramon met wie ze getrouwd is. Samen hebben ze drie kinderen; Nils (2011), Maud (2013) en Fleur (2014). Samen wonen ze in Nieuw-Vennep, gezellig met poes Suus.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.