Blogs 2020,  Samenwerking

Wat is jouw cadeautje voor jezelf?

Even tussen jou en mij: vertel eens even… Waar word jij vrolijk van? Natuurlijk komen dan de steevaste antwoorden bovendrijven als: een gezellige dag met de kinderen, datenight met je partner, een geplande vakantie in het vooruitzicht, een schone badkamer (of ben ik de enige die dat altijd een klein feestje vind?), een goed gesprek met je vriendinnen, iets lekkers bakken. Allemaal vrij standaard – misschien wel sociaal wenselijke – antwoorden. Niks mis mee. Sterker nog, het zijn ook zeker dingen waar ik ook héél vrolijk van kan worden en die we ook zeker moeten blijven doen. Het zijn alleen vaak wat ‘grotere’ cadeautjes die we niet week in week uit kunnen uitvoeren (I wish!).

Maar het zit ‘m in de kleine dingen. Lief zijn voor jezelf. Iets doen waar je vrolijk van wordt. Een klein cadeautje voor jezelf. En het liefst een cadeautje wat niet letterlijk ingepakt kan worden in inpakpapier. Maar voor heel veel moeders (including me!) lijkt het een gewoonte te zijn om dit cadeautje over te slaan en simpelweg te vergeten. Maar hé, er is niks mis met jezelf even kietelen met een cadeautje. Sterker nog: het is heel erg belangrijk!

Een cadeautje zonder belemmering

De leukste cadeautjes zijn misschien nog wel de dingen die niet altijd voor de hand liggen. En om jezelf te kietelen, ben je echt niet afhankelijk van anderen. Nee hoor, jij kunt heel goed voor jezelf zorgen! Jij weet dondersgoed wat jou een happy persoon maakt. Let’s do it! Gewoon iets kleins. Wat zonder problemen en hindernissen uit te voeren is. Geen drempels of belemmeringen. Heb je al iets in gedachten?

Voor mij wordt zo’n cadeautje elke woensdagavond bezorgd: de wekelijkse boodschappen. Al enige tijd bestel ik deze online. Het begon met enkel een bestelling voor de boodschappen voor onze verjaardagen. En toen kwam er een virus die maakte dat ik liever niet naar drukke plekken ging met twee kinderen in mijn kielzog. Maar inmiddels is het een gewoonte geworden. En werkelijk…. ik vind het een genot (het is maar waar je blij van wordt, I know!). Elke week weer. Geen volgeladen zware winkelkar, geen zoektocht naar een grote jongen die ergens verstopt zit, geen kleine jongen die wil bepalen wat er wel of niet in de kar mag, geen onverwachtse aankopen meer (drie repen chocola) en geen gesjouw meer met zwarte tassen. Ik kan nog wel even doorgaan. I’m sorry, ik kan weinig positieve kenmerken opnoemen aan boodschappen doen in een drukke supermarkt. Too much prikkels voor mij geloof ik. 

Soms moet je jezelf even kietelen

En dus komt er elke woensdagavond een blauw/wit busje voorrijden met proviand (ik noem geen namen, #nospon). Ik kan het iedereen aanbevelen. Maar vooral mezelf. Want ik word simpelweg vrolijk als ik het busje – mijn cadeautje voor mezelf – de straat in zie rijden. Het voelt wekelijks ontzettend decadent en I love it.
En als ik dan na het uitpakken & opruimen van de boodschappen weer op de bank plof, kan ik maar één ding denken: dit doen we volgende week weer! Woensdagavond = cadeautjes-avond. Want hé, why not?

Wat is jouw cadeautje voor jezelf? Altijd leuk als we elkaar kunnen inspireren!

Liefs, Marjolijn

De uitgelichte afbeelding is gemaakt door Photosessions by Shirley Schreuder.

Marjolijn (1987) houdt van gezelligheid, chocola en warmte. Warmte van de zon, een grote kop verse thee & een warme douche, maar ook van de warmte van de lieve mensen om haar heen. Het lijkt alsof ze alles onder controle heeft, maar dat lijkt alleen maar zo. Ze woont samen met haar drie mannen: vriendlief Stan, grote broer Levi (2012) en babybroertje Mick (2018) in het leukste huisje van Katwijk aan den Rijn. Drie dagen per week is ze te vinden als intern begeleider op een reguliere basisschool.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.