Blogs 2021,  Samenwerking

Relax mama! Het is zomer

Een nieuwe maand en deze keer geen nieuw thema?! Huh? Niet lang na het gesprek met Marjolijn waarin zij haar besluit met mij deelde, dacht ik, tijd voor pauze. Ik vind dit platform geweldig. Ik hou van de blogs, de verhalen, de gesprekken die het brengt. MOMSPIRATION is mijn passie. Maar het betekent ook dat ik het maar moeilijk los kan laten. En zo gebeurde het dat ik tot de dag voor mijn bevalling en alweer twee weken erna vol aan de slag ging met schrijven, redigeren, publiceren, social media alles. Waarom niet even een frequentie lager bedacht ik mij? Om even op adem te komen, om de puzzelstukje even opnieuw te leggen. Hier en daar wat aanpassingen te maken op de website. Een ook gewoon om te relaxen. Want het is zomer!

Zomer = tijd om op te laden

Oké, de zeiknatte zandbak en de plas water on de trampoline doen anders vermoeden maar de zomer is begonnen. En dat betekent ook dat de zomervakantie voor de deur staat. Voor de een heerlijk vooruitzicht. Voor de ander een tikkeltje stressvol, want wat doen we zes weken lang met de kinderen als de juf ook op vakantie is. Ach lieve mama’s, we zijn inmiddels toch rocksterren in het managen van onze kinderen thuis. En het mooie is dat je die komende zes weken die bal van het thuisonderwijs helemaal niet hoeft hoog te houden. Maar goed, vakantie is er ook om bij te komen. Op te laden. Tijd dus voor een spoedcursus mini me-time en relaxmomentjes creëren. En dan bedoel ik niet: Ga 10 minuten op de wc zitten met de deur op slot.

Luisteren is ontspannen

Het antwoord is namelijk: boeken. En dan hoor ik je gelijk denken, boeken? Dat heb ik toch helemaal geen tijd voor. Nee, dat klopt. Ik namelijk ook niet. Want als ik me al lukt om 2 minuten op de bank te zitten, dan is het veel. En als ik ‘s avonds in bed niet binnen 5 minuten in slaap val is dat een record. Maar toch houd ik van wegdroom verhalen, boeken die inspireren en praktische naslagwerken vol met tips voor een fijner leven. De uitkomst: luisterboeken. en e-boeken op je telefoon op tablet. Die luisterboeken zijn voor mij de uitkomst. Ik zet de kinderen in de wandelwagen. Oordopjes in en gaan. En terwijl de peuter zich vermaakt met alles wat hij ziet, de baby slaapt, geniet ik dus ook van een momentje voor mezelf tijdens het wandelen.

luisterboeken moederschap momspiration

40 dagen gratis luisteren

Je begrijpt dus wel dat ik vanaf nu fan bent van Nextory*. Niet alleen omdat je er dus boeken vindt voor jezelf maar ook omdat er kinderboeken, kookboeken én meditaties te vinden zijn. En nu komt het mooiste: Ik heb voor jou een speciale code waarmee je niet 14 of 30 dagen gratis kan lezen en luisteren. Nee, met de code Momspiration40 mag je maar liefst 40 dagen gratis alle boeken lezen en luisteren! En ik heb even uitgerekend, dat is bijna 6 weken. En dat is dus bijna net zo lang als de hele zomervakantie.

Leek mij gelijk een moment om een lijstje te maken met allemaal boeken die je in die 40 dagen zelf kan luisteren, lezen, kan voorlezen of waar je hele fijne inspiratie uit haalt.

Deze boeken wil jij deze zomer luisteren of lezen…

Omdat kinderverhalen gewoon ook heel leuk zijn voor grote mensen.

Of omdat je soms gewoon even wil dat ze stil zijn. ontspannen en jou niet 100 vragen stellen. Daarom vind ik dus zo fijn: Luisterboeken voor je kindjes. Oscar houdt er van. In de auto of gewoon tijdens het spelen in huis. Luisteren naar verhaaltjes. Deze favorieten heb ik op onze digitale boekplank opgeslagen. Uiteraard vind je nog veel meer kinderboek in de app. Ook voor de grotere kinderen vind je genoeg te lezen en luisteren! (Hallo verveelde puber-entertainment)

 • Rambamboelie van Mies Bouwman, over een lief klein hondje waar iedereen dol op was. En wij dus ook. Om heerlijk samen te luisteren of te lezen.
 • De Neehoorn. Vooral omdat mama het een hilarisch verhaal vindt maar ook omdat het een fijne boodschap over grenzen aangeven en emoties.
 • Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt. Dat behoeft geen toelichting toch. Uren achter elkaar kon ik vroeger luisteren naar deze verhalen. Heerlijk. Voor onderweg naar de camping. Of gewoon even een rustmomentje.

Omdat je zelf gewoon ook even tot rust wil komen

 • Echte vrouwen krijgen een kind. Een rake beschrijving over hoe het is om al vrouw anno nu géén kinderen te hebben.
 • Familieopstelling van Kluun. Omdat je Kluun nou eenmaal moet lezen of luisteren.
 • De Rosie serie van Graeme Simsion. Verhalen over Don Tilman en Rosie Jarman. Drie prachtige boeken die je in een ruk uit leest.
Luister 40 dagen gratis bij Nextory met de code Momspiration40

Omdat inspiratie voor een leuker leven altijd welkom is

 • Kom uit je hoofd van Lisette Thooft. Boordevol tips, trucs en tools die je helpen om gelukkig te worden.
 • Mom you can: Meer geluk in werk en moederschap. Met negen succesfactoren die voor een uitstekende balans tussen werk en moederschap zorgen. Zo word je niet alleen een gelukkiger moeder, maar ook een gelukkiger werknemer of ondernemer.
 • Happy life 365: De no-nonsense denkwijze voor een leuker leven

Omdat je als moeder soms wel wat advies kan gebruiken

 • De boeken van Simone Davies over Montessori voor thuis. De serie is inmiddels uitgebreid met het boek: The Montessori baby. Een praktische gids over zorgen voor je baby met liefde, respect en begrip. (Lees ook: Montessori voor thuis; dit is mijn ervaring)
 • De boeken van Hedvig Montgomery zoals De zeven stappen naar succesvol ouderschap. Boeken met fantastische inzichten over het ouderschap. Met antwoord op de vragen zoals hoe voed je zelfvertrouwen en wat is het allerbelangrijkste wat je als ouder kunt doen tijdens het opgroeien van je kind? En geschreven per leeftijdsfase, zodat het altijd past bij jou en je gezin.
 • Een baby erbij en samen gelukkig. Wat mij betreft een must-read voor iedere (aanstaande) ouder. Na een geboorte van je kind is het soms hard werken wat je relatie betreft. Uit onderzoek blijkt dat vrijwel elk stel kort na de geboorte van de baby een relatiedip doormaakt. Dit boek helpt je om beter voorbereid te zijn op alle mogelijk hindernissen.
momspiration luisterboek montessori baby

Omdat je gewoon even nergens aan wil denken.

Luister of lees dan deze series eens. Vooral als je alle boeken van Suzanne Vermeer al uit hebt, zoals ik. Deze vind je trouwens ook in de app. Maar voor als je gewoon weer eens wat anders wilt luisteren of lezen.

 • Een onverwachte zomer uit de serie Campinggeluk.
 • Zomer voor altijd uit de zomer-trilogie van Jenny Han
 • Tijd voor jezelf van Kathryn Nicolai. Verhalen om bij te ontspannen of in slaap te vallen (Wie wil dat nou niet?!)

Wat je deze zomer ook doet

En zo kan ik nog wel even door gaan. Want wat zijn boeken toch heerlijk. En geen zin om te lezen? Kijk dan eens op de digitale boekenplank voor kookboeken. Voor inspiratie om te bakken, smoothies, heerlijk hapjes voor een picknick of broodtrommel inspiratie na de vakantie.

Wat je ook doet deze zomer, vergeet niet om even terug te schakelen. Neem de tijd om op te laden. Geniet van de mensen om je heen, van de zon en de regen. Ga op avontuur, zie geluk in de kleine dingen. Dan doe ik dat ook. Ik ga op zoek naar nieuwe inspiratie om ook de komende tijd weer heerlijk eerlijke verhalen met jou te delen. Samen met de mama’s van MOMSPIRATION. En zie je het even niet ziet deze zomer denk dan maar zo: Die andere mama’s doen ook maar wat!

Liefs, Anouk

luisterboek moederschap

*Dit is een advertorial. Nextory heeft het grootste aanbod van e-books. Voor een vaste prijs per maand kan je lezen en luisteren naar zoveel boeken als je wilt. Je vindt duizenden titels, waaronder de laatste verschijningen. Je hoeft niet verbonden te zijn met het internet of online zijn om te lezen, je kan offline lezen en luisteren als je bijvoorbeeld buiten bent of op reizen. Het enige wat je hoeft te doen is het boek downloaden op je telefoon of tablet via de iOS of Android app. Ideaal dus voor op vakantie, in het vliegtuig.

Anouk (1985) is een enthousiaste creatieveling, die altijd vol nieuwe ideeën zit. Maar bovenal is zij trotse mama van zoontjes Oscar Yule (2018) en Nordin (2021) en dochtertje Charlie Lena (2022). Ze is getrouwd met Sander, een grappig meneertje die iets met computers doet. Samen wonen zij in het gezellige Lisse met hondje Evi. Anouk is zelfstandig onderneemster. Zij werkt als foto-, en videograaf samen met andere vrouwelijke ondernemers om hun passie en verhaal te vertalen naar beeld.

One Comment

 • Maaike

  Jaa luisterboeken zijn zo fijn! Schoonmaken is dan opeens niet meer zo erg ;).

  Voor easy zomerread zou ik voor Jenny Colgan gaan. Al haar boeken luisteren heerlijk weg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.