Zoveel foto’s en nul fotoboeken!?

Wie herkent dit? Je maakt elke dag foto´s van je kinderen. Gewoon, omdat ze zo ongelooflijk mooi zijn. Omdat het allemaal zo bijzonder is. Omdat je de momenten wil vangen, in vaststaande beelden. Alleen om ze daarna voor altijd online te bewaren? Dat kan toch niet de bedoeling zijn.

mooie momenten vastleggen

Ik ben niet een moeder die constant met haar mobiel in de weer is. Ik ben juist heel bewust van schermen in aanwezigheid van de kinderen. Ik wil dat ze vooral mijn gezicht zien als ze naar mij kijken en niet een schermpje. Een van de weinige redenen waarom ik mijn telefoon er bij pak, in het bijzijn van de kinderen, is voor het schieten van een foto of het maken van een filmpje (en dan het liefst als ze het niet opmerken).

Als ze slapen zit ik geregeld nog even na te genieten van de dag en al onze avonturen. Dan kijk ik met een tevreden glimlach terug op wat we die dag mochten beleven. Deel ik wat we deden regelmatig in stories op instagram. Gewoon omdat ik zo trots op ze ben, ook al begrijp ik best dat het voor anderen niet altijd interessant is: Dit is mijn leven.

Dierbare momenten van deze zomer

Herinnering voor altijd

Ik krijg ook die fotoherinneringen via Google; heerlijk vind ik dat. Vandaag vier jaar geleden staat er dan. Zie ik ineens weer die baby spekbeentjes van Jaimy. Of Samuël met zijn 1,5 fietsend op een driewieler. Mijzelf met zwangere buik. Ik zwijmel er bij weg. Het werkt bijna therapeutisch. Even vertragen. Terugblikken. Ik ben er gek op.

Leuke al die digitale foto’s maar..

Wat alleen het geval is, ik heb hier in huis welgeteld één fotoboek: ons trouwalbum. De jongens hebben er beide (nog) geen één. Het wordt echt de hoogste tijd. Samuël is bijna zes…..Tjonge! Ik hoop dat ik spoedig de moed verzamel en de tijd neem om te gaan beginnen. Dit is iets wat ik constant weer uitstel.

Wie weet vind ik in september opeens de fotoboeken moed (of is het stiekem fotoboeken moet?). Misschien maak ik er dan wel tien in een maand of is dit iets te optimistisch? Moeders die van elk jaar een fotoboek hebben, benijd ik. Maar wellicht dat ik ook eens de tips van Anouk moet gebruiken: 8 tips voor het maken van een fotoalbum

Heb jij al fotoboeken gemaakt? Wanneer doe je dit? Er waar bestel jij ze dan? Tips zijn zeer welkom!

Liefs, Debbie

Met de volgende tags: