Blogs 2021

Collega’s, vriendinnen of allebei?

Collega’s, vriendinnen of allebei? Denk jij nu: Ja, leuk! Of nee, daar moet ik niet aan denken? Beide kan natuurlijk ook. Waar voel jij je prettig bij? 

Ik heb wat vriendinnen over gehouden vanuit mijn werk, waar ik op de dag van vandaag dankbaar voor ben. Het is toch ook gezellig als je weet dat je met je collega-vriendin gaat werken. Je ziet haar wel 3 of 4 dagen in de week (in mijn geval). Dat blijft een feestje.

Altijd leuk?

De keerzijde van bovenstaande is dat je ook een off dag kan hebben. Ja, dan is het soms best lastig als je dan richting werk moet. Dat is trouwens sowieso niet fijn. Helemaal niet als je verplicht gezellig moet gaan doen, terwijl je daar helemaal geen zin in hebt. En een vriendin voelt dat eerder aan. 

Tsjah! Als je het goed kan vinden op je werk met een collega dan kan daar een heel mooi vriendschap uit ontstaan. Dat onderscheid maak ik niet. Ik heb daar wel een mooi voorbeeld van: Milou. Zij is ook één van de mamabloggers van MOMspiration. Onze vriendschap is ontstaan vanuit onze samenwerking bij de Rabobank. Ik weet het nog heel goed en zal jullie daar iets meer over vertellen. 

Zo begon het

Lang geleden, toen ik nog heel actief en slank was, sportte ik heel veel. Hardlopen en hockeyen. Hockeyen twee keer per week en hardlopen soms wel drie keer in de week. Toen had ik ook nog geen drie kinderen en is dat wat makkelijker plannen. Als ik dit zo hardop lees dan is dat eigenlijk een smoes om niet te sporten.

Terug naar een hockeywedstrijd in mei. Lekker weertje bloed heet en deze wedstrijd was de finale! Het ging er heftig aan toe, daar bedoel ik mee een pittig wedstrijd met hier en daar wat vrouwen onderling die elkaar de ruimte niet gunnen. Puntje bij paaltje wij hadden de wedstrijd verloren. Helaas pindakaas. Ik kan niet tegen mij verlies, mits wij er alles aan hebben gedaan om niet te verliezen. Achteraf zei ik tegen mijn teamgenoten: Dit was echt een wedstrijd waar we meer met elkaar bezig waren i.p.v. hockeyen. Na wat wijntjes met elkaar, te hebben gedronken waren we het vergeten en dat merk je dan meteen. Haha, het wordt dan heel gezellig met elkaar. Herkenbaar?

Lees ook: Terug op de werkvloer na je zwangerschapsverlof: Do’s en don’ts

Bekend gezicht

Wij hebben met ze alle wat gedronken en felicitaties uitgedeeld en hup toen ging ik richting huis, de volgende dag moest ik vroeg op. Ik kom aan op mijn werk en ik zie een bekend gezicht. Niet zo bekend van ik heb jou vorige week nog op een verjaardag gezien, maar ik heb jou gister gezien. 

Foto van 2014

Dit kan niet, dacht ik. Was zij dat meisje van de hockeywedstrijd van gister? Wij keken elkaar aan en wij schoten allebei in de lach. Daar begon onze vriendschap! Heel bijzonder en waardevol. De onderwerpen zoals carrière, samenwonen en toekomstplannen. Daar konden we uren over kletsen. Paar jaar later veranderde de onderwerpen naar baby, luiers en het moederschap. Milou heeft alle drie de kinderen van ons zien opgroeien. Voor de kinderen is ze ook tante Lou

Zo waardevol is vriendschap

Milou is nu al bijna 8 jaar een vriendin van mij. Wij spraken elkaar niet heel vaak op de werkvloer. In een drukke bankhal heb je daar ook weinig tijd voor. Pauzes en lunchen deden we vaak samen. Ik ging ook wel eens met andere collega’s lunchen. Het is goed om elkaar ook de ruimte te geven om ook andere collega’s te zien en te spreken tijdens een koffiebreak. Mijn ervaring is wel dat als je bevriend bent met je collega, je beter buiten werktijd elkaar kunt opzoeken, zodat je meer zaken kunt bespreken en uitgebreide verhalen kunt vertellen. Het werk mag er niet onder lijden. 

Heb jij ook vriendschap gevonden via je werk? Ben erg benieuwd naar jouw verhaal! 

Liefs, Saida 

Saida woont samen met haar man Wil en hun drie kinderen, Leonora, Aurelia en Zidane, in Zoetermeer. Enthousiast en oprecht zijn de woorden die haar het beste omschrijven. Zij houd van gezelligheid. Als het er niet is, zoekt zij het op. Haar motto: Doe iets vol met kracht en passie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.