Mama zijn

Wat ik bij mijn 3e baby allemaal anders doe

Afgelopen maart werd mijn 3e kind geboren. Een zoon, na 2 dochters. De meiden waren inmiddels bijna 4 & 6 dus de luiers, aankleedkussens en loopfietsen waren alweer even opgeborgen. Maar gelukkig hadden we al die handige spullen nog bewaard. Of was het toch niet zo handig?

Voor de geboorte van mijn oudste was ik er heilig van overtuigd dat spelen echt het beste ging met houten speelgoed (wat uiteraard ook beter paste bij het interieur) en dat ik vooral de hapjes zelf vers zou bereiden kwam ik er nu in de praktijk achter dat dit ook prima anders kon. Voor de hapjes had ik 6 jaar geleden een super deluxe babystomer aangeschaft die met de komst van nummer 3 ook weer van zolder gehaald werd. Nummer 3 (Jesse) is inmiddels alweer 10 maanden oud en de babystomer staat alweer even zolang in de keuken stof te vangen… Want met 3 kinderen is het druk

Ik aan de potjes??? Dat had ik 6 jaar geleden toch niet gedacht!

En weet ik inmiddels dat ik met de grootste passie babyhapjes kan bereiden, maar waar de oudste toen ze 2 was nog zat te smullen van linzenstoofpot is haar smaak inmiddels uitgedund tot tortellini, pasta bolognese, haring en sushi. Ik wist dus dat zelfgemaakte hapjes geen garantie waren tot succes in de toekomst. Toen Jesse niets van mijn met zorg gepureerde doperwten moest hebben ben ik overgestapt op de good old potjes… Dat hij niet wil eten is 1 ding, maar dan wil er wel zo min mogelijk werk aan gehad hebben. Hij eet inmiddels een stuk beter, maar ik geloof niet dat ik van de potjes af ga voordat hij volledig met de pot mee eet. Waar ik ervan overtuigd was dat zelf maken echt geen extra werk is ervaar ik dat nu toch echt heel anders! Appie bezorgd de potjes, even opwarmen en meneer kan eten.

Lees ook: Word ik straks een slechte moeder?

Go with the flow

Na 3 kinderen ben ik er wel achter dat ik geen baby’s baar die de eerste paar maanden uren overdag in bed of in de wagen slapen. Waar ik bij de eerste twee nog uren boeken las over hoe ik ze zelf in slaap kon laten vallen en met veel kunst en vliegwerk mijn best deed slaapjes ‘te verlengen’ liet ik het nu gewoon gaan. Hij sliep hierdoor véél in de draagzak. En kon rust 6 hazenslaapjes per dag doen. Met 2 grote zussen is het ook een gerace van de een ophalen van zwemles en de andere naar hockeytraining brengen dat een flexibele baby eigenlijk ook veel praktischer is dan gebonden zijn aan bed en slaapjes. Waar ik op lette was, is hij vrolijk, drinkt hij goed en oogt hij niet oververmoeid.

Zo heeft hij heel wat uren geslapen!

Co-sleeper voor de sier

Bij baby 2 hebben we een bednest aangeschaft, een van de meest waardevolle baby-uitzet items die ik gehad heb! Dus wat was ik blij deze bij de komst van Jesse weer naast het bed te kunnen schuiven. De eerste maanden heeft hij er echter maar weinig ingelegen. Zodra ik hem na het voeden terug probeerde begon hij te huilen. Wanneer ik hem letterlijk naast mij legde was hij stil. Na een paar nachten heb ik mij hieraan overgegeven. Waar ik bij de eerst mijn baby niet in bed nam, want gevaarlijk en ze moet in haar eigen bed leren slapen. Vond ik nu mijn eigen slaap belangrijker en had ik inmiddels meerdere artikelen gelezen waarin werd uitgelegd hoe je veilig samen kunt slapen.

Al met al kan ik ben ik met deze 3e vooral relaxter en houd ik minder rigide vast aan bepaalde zaken. Deels omdat ik ervaren heb dat het allemaal helemaal niet zoveel uitmaakt en vooral omdat er met 3 kinderen veel minder tijd over blijft om je druk te maken over dit soort zaken. Ik weet inmiddels welke dingen echt belangrijk zijn en waar ik tijd en energie in wil steken!

Liefs, Sanne

Sanne (1985) is een enthousiaste sportieveling. Samen met haar man Yannick en Lotte, Bo en Jesse woont zij in Vleuten. Ze is gek op de bergen, zowel met als zonder sneeuw! Om te ontspannen gaat ze graag een rondje hardlopen of met een goed boek in bad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.