Mama zijn,  Samenwerking

Hallo hippe mama

Confessiontime. Want ja, ik word gewoon zielsgelukkig van nieuwe schoenen. Of beter gezegd nog: nieuwe laarzen. Lekker materialistisch. Ik weet het. Geluk is immers niet te koop. Bovendien ben ik alles behalve een fashionable mama noch modeblogger. Wat weet ik nou van een mommyproof outfit en hippe laarzen? Zo zou ik mezelf in ieder geval niet omschrijven.

Toen ik dat hardop uitsprak aan een tafel vol mama’s en lattes werd er gelachen. “Als er iemand altijd verzorgd en leuk uitziet ben jij het!” Het mooiste compliment. Maar hippe fashion mama? Voor mij geen boho #momlife look met een gilet. Doe mij maar een legging en oversized shirt. Knot op mijn hoofd en heel misschien kan er nog wat dagcrème vanaf. Ik bedoel, mijn vriendin zei: “Ik blijf gewoon 2 dagen werken, want anders dan loop ik er alleen maar bij als een zwerver.” Ik kon alleen maar hard lachen om dat te beamen.

Een cadeautje aan mezelf

Toch heb ik met mezelf afgesproken dat ik mij leuk aankleed. Ook als ik dus de hele dag thuis ben met Oscar. En dat is dus eigenlijk elke dag. En aangezien ik elke dag thuis aan het mama-en ben, zijn mommyproof outfits een must. De kantoorkleding, daar heb ik al jaren geleden afscheid van genomen. Ik kies voor een garderobe die mij past, met items die mij passen. Niets zo frustrerend als kleding die te groot, te klein, te krap, te kort is. Of je kast vult maar die je nooit draagt. Of nog erger… Het spijkerbroek gelul! Die ene spijkerbroek die je ooit wel paste maar nu net niet meer. Verschrikkelijk. Doe hem weg. Stop met jezelf kwellen, alsjeblieft.

Het liefste wil ik ook nog 100% voor een capsule wardrobe gaan. Je weet wel, zo’n hippe alles is met alles te combineren, het hele jaar door collectie. Ik probeer het, maar ik ben er nog niet helemaal in geslaagd. Ik kies in ieder geval mooie stoffen, items die mooi zijn én comfortabel zitten. En mooie laarzen. Ik bedoel, van een paar goede laarzen knapt iedere (mommyproof) outfit op. En het is het moment waar ik wel altijd een beetje het hippe mama gevoel van krijg. Een diepte investering, I know! Maar het is het waard. Het laatste paar kocht ik zeker 7 jaar geleden, dus een paar nieuwe laarzen die mocht ik van mezelf wel uitzoeken. Want laarzen maken de vrouw, toch? Of was het nou kleren maken…

omoda laarzen via vai fashion voor mama
Hallo nieuwe liefdes! Deze laarzen van VIA VAI zijn toch te mooi. #shoeaddict

Mama zijn is koude koffie glamour

Inmiddels weten we ook allemaal, mama zijn is afgekloven croissant en koude koffie glamour. Zeker met kleine kinderen is een even vlug van de stoel geraapte outfit, prima om de dag door te komen. Ik bedoel als je dag er zo uitziet als die van mij, dan is het niks “Hallo hippe mama”. Maar hallo chocolade vlekken op die mooie linnen broek en zweetvlekken in dat vrolijke topje.

Dit was mijn glamoureuze dag

Twee kids in de bakfiets. Gekleed in een mommyproof outfit. Hup naar de bakker, croissants voor de picknick. Nog even een koffietje halen. Twintig minuten later stond ik nog te wachten op die koffie. Maar oké. Kids ondertussen bezig gehouden met stukjes croissant. So far so good. Behalve dan het stukje waar ik niet had nagedacht over bakfiets versus koffiebeker vasthouden. Op naar het park voor picknick. Kleed uitgelegd. Gezellig zitten. Duurt dus 30 sec met Oscar. Die wordt boos, gooit croissants. Meeuw vliegt er op af. Maar ik was sneller. Ondertussen giet Oscar m’n koffie over het kleedje. Juul durft niet meer te eten want dan komt de meeuw. Vervolgens word ik boos aangekeken door mensen die yogaklasje hebben in het park. Oscar  loopt tot 3 keer toe zo ver dat ik een sprintje moet trekken om te voorkomen dat hij te water raakt.

Goed, door naar de markt. Rozijntjes eten we al weken niet maar als je ze bij de notenkraam krijgt,  rete-interessant. Uiteraard krijg je ze niet zelf uit het doosje. Gelukkig is een Elsa pet op z’n kop een prima uitkomst. Op de fiets terug. Thuis even de grootste poepexplosie ever in je luier pompen. Je boterham niet op eten. Geen probleem, die eet de hond wel op terwijl ik boven bezig ben met luier uitspoelen en Oscar in bed leggen. Om die vervolgens weer uit te kotsen. Zodat ik dat óók kan opruimen. Maar wacht dat was nog niet alles…

Oscar gillend in bed. Nog meer poep. Weer uitspoelen. Wasbare luiers. Alles voor de planeet. Dat is de mantra die ik herhaal. Dan het middagprogramma. In de tuin bij oma, met het zwemparadijs. “Oscar, wil je krentenbol?” Gaat vervolgens met krentenbol op het picknickkleed zitten (nu wel hè) en die voor de helft opeten. De andere helft belandt met een boog in het zwembad. Twee seconden nadat ik zei dat deze niet mee mocht in het zwembad. Oma heeft inmiddels de slappe lach. En dan laat ik het gedrag van de driejarige maar even buiten beschouwing. Oh wacht, terwijl hij met z’n Nijntje badcape op schoot zat, pieste hij mij nog even onder. Want tja.. zwemluiers. Wasbare zwemluiers. Nemen evenmin vocht op. Dat wist ik al.

Ik zei je toch, I’m living the glamorous life. En mag ik even zeggen chapeau dat je tot hier bent gekomen met lezen.

Een mommyproof outfit maakt je dag

Ik moet wel toegeven dat ik die dag mij wel helemaal goed voelde. Vrolijke top, roze linnen broek met wijde pijpen. Wie maakt mij nog wat? Dus als benoemd hippe mama met een beetje gevoel voor fashion, vind ik wel dat ik tips mag delen. Ik geef je mijn tips voor mijn mommyproof garderobe én inspiratie voor fijne outfits. Ik gun namelijk iedere mama een goed gevoel als zij de kast opentrekt. Niemand wil zuchtend voor de kast staan. Wat trek ik nou weer aan?

MOMMYPROOF outfit tip 1: De perfecte laarzen voor elke outfit

Laarzen die je aantrekt en die zitten als pantoffels. Die bij elke outfit passen. Waar je op kan paraderen achter je kinderwagen maar ook gewoon boodschappentassen kan sjouwen zonder dat je bang bent dat je omvalt. Oftewel de perfecte laarzen. Ik vond mijn perfecte laarzen tijdens een weekendje shoppen met zuslief. In de perfect shopstad: Den Bosch. (Mijn shoptips komen snel!) Daar vind je in de Hinthammerstraat een winkel van OMODA. In een fantastisch pand. Met de meest uitgebreide laarzen collectie om bij weg te dromen. Deze pareltjes van VIA VAI zijn het geworden. Je snapt het wel toch. Liefde voor deze laarzen.

mommyproof outfit met laarzen omoda lange jurk

MOMMYPROOF OUTFIT TIP 2: Lange jurken en rokken

Lange jurken en rokken zijn helemaal hip en trendy in 2020. Maar we weten allemaal dat blindelings volgen van de trend niet altijd handig is. Al zou ik het in dit geval wel aanbevelen. Een lange jurk of een lange rok is namelijk dé perfecte mommyproof outfit. Zwanger of niet. Maakt niet uit. Een lange rok of jurk is altijd een succes. Ga voor één (of twee, of drie) met een mooie print, die je ook in de winter goed kan dragen met een vest of trui er over. Mijn kast hangt er inmiddels vol mee, want het is gewoon ideaal! En nou niet zeggen, dat staat mij niet!? Want dat geloof ik niet.

MOMMYPROOF OUTFIT TIP 3. Flared leggings

I love flared leggings. Ik hou sowieso van leggings (behalve van witte). Belangrijk is wel dat je goed let op de stof. Je wil namelijk niet dat als je voorover bukt om wat te pakken, iedereen de kleur van je ondergoed kan raden. Ook heel leuk is een flared legging voor je mini-me.

MOMMYPROOF OUTFIT TIP 4: Goede basics

Hoewel de neiging voor je basics misschien is, om gewoon voor de goedkoopste basic collectie te gaan, zou ik hier zeggen investeer in goede basics. Mooie duurzame stoffen zoals tencel of biologisch katoen als het gaat om t-shirts. Een goede witte blouse, een super zacht vest. Zoek ook (want ja soms is het echt een zoektocht) naar de perfecte jeans. Een spijkerbroek zonder gelul. Mijn tip zijn de duurzame spijkerbroeken van Hennes. Gemaakt van gerecycled materiaal, super zacht, mooi hoog. Want again, niemand wil in z’n blote kont staan. Of de hele dag hijsen. Ook zo irritant.

fashion inspiratie outfit moeder laarzen omoda

MOMMYPROOF OUTFIT TIP 5: Kleur

Kleur bekennen in je kleding kan best een uitdaging zijn. Want een kleur die je mooi vind, is niet altijd een kleur die bij jou past. Toch vind ik kleur in mijn kledingkast écht een must. Bijvoorbeeld voor die lange rok of een blouse als eyecatcher op die goede spijkerbroek.

Zeg mama, dit is toch wel genoeg inspiratie voor nu?! Nu alleen nog je kast ‘Mari Kondo style’ uitpluizen en dan alleen de leukste mommyproof items weer terug stoppen. Ik hou echt van een opgeruimde kledingkast. Daar word ik misschien wel nóg gelukkiger van dan die nieuwe laarzen. Of toch niet?

Liefs, Anouk

Anouk (1985) is een enthousiaste creatieveling, die altijd vol nieuwe ideeën zit. Maar bovenal is zij trotse mama van zoontjes Oscar Yule (2018) en Nordin (2021) en dochtertje Charlie Lena (2022). Ze is getrouwd met Sander, een grappig meneertje die iets met computers doet. Samen wonen zij in het gezellige Lisse met hondje Evi. Anouk is zelfstandig onderneemster. Zij werkt als foto-, en videograaf samen met andere vrouwelijke ondernemers om hun passie en verhaal te vertalen naar beeld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.