Samenwerking

Op pad met de La Dolce Vita moederfiets: Living the good life

Nederlanders en fietsen, wat is dat toch? Fietsen is Hollands. We fietsen wat af. Door weer en wind. Naar school of werk, de supermarkt, sportclubjes of gewoon voor de lol. Langs de bloemenvelden, door de duinen of waar dan ook maar naar toe. En als ouders nemen we dan ook nog eens onze kleintjes mee als passagiers. Een voorop en een achterop? Geen probleem. En dan natuurlijk wel op passende fiets. En zo’n echt moederfiets zijn er tegenwoordig in stoere uitvoeringen. Of nou ja, moederfiets? Eigenlijk is het een echte familiefiets. Want papa kan er natuurlijk ook op fietsen. Sandra wilde het wel eens zelf proberen en ging op stap met de La Dolce Vita moederfiets van BSP. Benieuwd naar haar ervaring. Je leest het hier!

Op stap met de La Dolce Vita Familliefiets

Een stoere familiefiets testen? Of ik dat wilde doen, was de vraag. Daar zei ik natuurlijk direct volmondig JA! op. En wat is nou een beter moment om zo’n familiefiets te testen van de plek waar ik het liefst ben met mijn gezin? Dus ik sprak af dat de fiets werd geleverd in Bakkum. Want daar gingen wij de meivakantie doorbrengen met elkaar en dat leek mij het uitgelezen moment. Wij hebben daar wel fietsen maar die zijn verre van top en eigenlijk alleen voor een ritje naar het strand. Niks kinderen achterop en dwars door de duinen. Maar met zo’n fiets zag ik dat wel zitten. Het voelde meteen als op en top vakantie met de kindjes, op een moederfiets waar alles op klopt.

la dolce vita moederfiets review momspiration

Dit zijn de voordelen van de La Dolce Vita Moederfiets

Zelf heb ik (nog) niet zo’n fancy fiets dus de voordelen van een nieuwe fiets met sterk frame zie ik natuurlijk direct in. De La Dolce Vita is er ook in elektrische uitvoering maar voor deze test heb ik gefietst op een model zonder elektrische aandrijving. Zou ik een nieuwe fiets kopen, dan wordt het zeker een elektrische moederfiets! Maar terug naar de voordelen. Er zijn heel veel voordelen aan de La Dolce Vita moederfiets. De makkelijk instap, genoeg ruimte voor kinderzitjes voor en achter, dubbele standaard (ideaal!) en het stuurslot vind ik echt pluspunten. Ik zal mijn enthousiasme eens verder toelichten

De moederfiets met grote instap

Een grote instap, die is fijn! Het geeft je alle ruimte om op te stappen zonder gestuntel. Of zodat je met je zwangere buik nog makkelijk kan fietsen. En wellicht wanneer voorzitje op de fiets is bevestigd alsnog prima kan instappen. Je hebt echt genoeg ruimte en het stevige brede stuur geeft je een veilig gevoel.

Lees ook: Dol op Dolly bakfiets

De familiefiets met Genoeg ruimte voor kinderzitjes

Zoals ik al aangaf; je kan zelfs als er een kindje in een voorstoel zit nog prima opstappen. Zelfs als je een zwangere buik hebt! Achter zit de stoel stevig bevestig aan het frame. Ook hier is nog voldoende ruimte en zit je kindje niet meteen met zijn snoet tegen je rug aan.

la dolce vita moederfiets review momspiration

Moederfiets musthave: De dubbele standaard

Oké, dit is toch wel een ideale uitvinding die ik niet kende: De dubbele standaard. Ik heb een aantal keer gezien dat ouders hun kindje lieten zitten en zelf even snel de winkel in renden. En je voelt hem al aankomen. Dat de fiets dan om viel. Zo heftig. Ik zal nooit mijn kindje laten zitten op de fiets, wanneer ik er zelf niet bij ben. Maar met een dubbele standaard zou ik het misschien nog wel overwegen. Met de dubbele standaard hoef je je in ieder geval geen zorgen meer te maken dat je fiets zomaar omvalt. De moederfiets staat door deze standaard extra stabiel. Oudere kindjes kunnen zelf opstappen wanneer jij naast de fiets staat. Scheelt je weer gesjouw.

Het stuurslot mag ook niet ontbreken

Ik snapte aanvankelijk niet zo goed waar het stuurslot voor bedoeld was. Tot ik met twee kinderen en boodschappen voorop, de fiets wilde neerzetten begreep ik het. Wanneer je op de drager tassen meeneemt of een kindje in het voorzitje hebt, is het fijn wanneer je stuur vooruit blijft staan. Zo blijft de fiets staan, zonder dat het stuur ineens een onverwachte kanteling maakt. Een moederfiets zonder stuurslot? Dat is wat mij betreft een no go! Want mama’s nemen nou eenmaal altijd te veel mee: Een krat vol met schooltasjes, boodschappen en genoeg andere spullen, zeker geen uitzondering. Zo blijft het stuur toch naar voren tot dat alles is ingeladen en klaar om te fietsen!

Fietsen La Dolce Vita style

Ik heb heerlijk met de kindjes gefietst door de prachtige natuur rondom de camping. Het was super fijn. Ik ben dankbaar dat wij deze familiefiets mochten testen. Ik zou deze moederfiets aan elke moeder aanraden. Maak een proefrit en ervaar het zelf! Het is een topfiets voor zowel moeder als kind. Kindjes voelen zich on top of the world op deze fiets, veilig achter de rug van hun vader of moeder. En als moeder hoeft je nergens aan te denken, deze moederfiets klopt.

la dolce vita moederfiets review momspiration

De fiets heet La Dolce Vita wat betekent: the good life! Dat vinden wij op Bakkum wel. Het goede leven. Voor ons altijd een plek waar we ons zo rijk voelen. Maar deze familiefiets maakte onze meivakantie echt af.

Ook Voor stoere mannen en kwajongens: de familiefiets met sterk frame

Jan en Daan wilde ook heel graag even op de moederfiets. Om te checken of het nou echt voor de hele familie. Nou vooruit, maar dan krijg je natuurlijk een mannen / kwajongens actie. Maar het rekje en het frame zijn wel door de ijzersterke stoere test gekomen. Met recht een familiefiets en niet alleen voor mama. En sterk is hij zeker! En cool, aldus Daan.

familiefiets la dolce vita

Nadelen van de La Dolce Vita familiefiets?

Nadelen? Dat ik er voor nu maar een week plezier van kon hebben! Maar we hebben er heerlijk op gefietst en zijn er enthousiast over. Dus wie weet voegen we aan onze goede leven op Bakkum wel een beetje extra La Dolce Vita toe.

Liefs, Sandra

Voor deze blog heeft Sandra een fiets in bruikleen gekregen van BSP. Er is hier geen sprake van een betaalde samenwerking. Sandra schrijft eerlijk over haar eigen ervaring. Meer weten over samenwerking met MOMSPIRATION? Klik hier

Sandra (1985), een flexibele structuur junkie die graag meerdere dingen tegelijk doet. Ze kan uren op Pinterest en Instagram rondhangen, opzoek naar de leukste interieur tips, de lekkerste recepten, nieuwe restaurants en de fijnste dingen om met en voor je kinderen te doen. Iemand die alles van het leven wil proeven, wil ervaren en steeds iets nieuws wil leren. Haar motto is dan ook: Kan niet bestaat niet. Of zoals Pippi Langkous zei: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. Haar grootste prioriteit zijn haar kinderen Daan (2014) en Isa (2017) en haar man Jan. Zij wonen met ze vieren samen in Amsterdam en genieten daar volop van het stadsleven. Elk jaar van maart tot november zijn zij trotse eigenaar van een caravan op Camping Bakkum dus op deze manier hebben zij de ideale combinatie van stad, natuur & strand. Sandra kan enorm genieten van (golden hour) fotografie en zal dus regelmatig wat mooie plaatjes bij haar verhalen plaatsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.