Samenwerking

Dol op Dolly bakfiets

Heb je hem al gelezen? Mijn verhaal over de familiefiets van BSP fietsen? Samen met mijn gezin ging ik op pad op deze toffe fiets. Maar Jan en ik hebben al heel lang de wens voor een bakfiets. Want dat klinkt als ultieme vrijheid. En toen kwam het! Het aanbod om naast de BSP La Dolce Vita ook een Dolly bakfiets te testen. Je begrijpt, ik deed een dansje en sprong een gat in de lucht. Wat een geluk! In deze blog lees je alles over mijn ervaring met de Dolly bakfiets.

Een DoLL(e)Y Boel!

Ik kreeg de fietsen in Bakkum geleverd. Zo kon ik tijdens de meivakantie heerlijk toeren met de kinderen. En dat hebben we gedaan! En hoe?! Toen de fiets werd geleverd stond er 140 kilometer op de teller, na onze vakantie ruim 450. We zijn van Bakkum naar Schoorl gefietst en van Bakkum naar IJmuiden en alles daar tussenin.

Gaan met die Dolly Bakfiets

Wat was het fijn, zo’n elektrische bakfiets. Ik ben erg ondernemend en het liefst doe ik veel leuke dingen wanneer we vrij zijn. Vorig jaar probeerde ik wat minder weg te zijn bij de caravan want de kindjes genieten toch wel op de camping maar met deze fiets gingen we! Wat fijn! We zijn zo ver gaan fietsen zonder dat het moeite kost. Kindjes zitten heerlijk veilig in de bak, tas met versnaperingen er tussen in en gaan met die Dolly!

Lees ook: Op pad met de La Dolce Vita moederfiets: Living the good life

Genieten met twee kinderen in de bak

De ene dag was het top weer en fietsen we met gemak naar Alkmaar waar wij een bootje hadden gehuurd, de andere dag was het net wat kouder (dan is een regentent wel aan te raden) en fietsen we naar Schoorl, lekker van de berg afrollen. Wat was het fijn, met de zon op mijn snoet, zingende kindjes voorin in de prachtige natuur. Het leek soms wel een reclamespot, wat voelde ik mij top. Ik had vooraf wat plekken opgezocht waar ik graag heen wilde fietsen. De natuur rondom onze camping is schitterend. Wat wonen we toch in een mooi land.

Maar om even terug te komen op de bakfiets.

Dolly is de uitkomst

Ik weet eerlijk gezegd niet hoe wij het ooit zonder hebben gedaan, en hoe wij het ooit zonder gaan doen. Wij zijn zoals eerder aangegeven erg ondernemend, zo “erg” dat sommige mensen weleens zeggen, gaan jullie weer 🙂

In Amsterdam gebruik ik niet graag de auto, vanwege het milieu en de onmogelijke parkeermogelijkheden maar ook vooral omdat ik gewoon lekker wil blijven bewegen. Fietsen met Daan in de stad vind ikzelf best spannend, hij kan het prima maar voor mij is dat elke keer een uitdaging. Dus de Dolly is de uitkomst. Het fietsen is heel licht. De bak is van kunststof en je hebt bijna niet door dat daar twee kleuters in zitten. De man die de fiets kwam leveren zei het mooi; Dolly is een stuk steviger dan de andere bakfietsen maar ook een stuk lichter. Wanneer je de bakfiets per ongeluk tegen een plantenbak aan fiets is er niks aan de hand. Daar zouden andere bakfietsen al beschadigd kunnen zijn omdat die van ander materiaal zijn gemaakt. De bak van de bakfiets heeft heel veel ruimte. Ik zou er naast mij eigen kindjes zelfs nog 2 extra kindjes in kunnen vervoeren, als er een extra bankje in wordt geplaatst. Ideaal. Zeker in de stad.

Dolly bakfiets = makkelijk fietsen

Kindjes erin, tassen erbij en er is nog ruimte over. Je voet op de trapper en zonder enige echte inspanning ga je van A naar B. Heerlijk. Jan is sommige tripjes mee geweest. hij fietste dan naast ons op onze camping fiets. Nou, Ik doe het hem niet na. Want waar ik zonder moeite bergen op ging, door het gebruik van de bergenstand. zoals Daan de versnelling mooi noemde, moest hij toch echt even zijn best doen. Hoe ik met gemak twee dagen achter elkaar ruim 40 kilometer heb gefietst had hij toch wat meer zweetdruppels en spierpijn.

Ook heel leuk aan de Dolly bakfiets

Naast dat de Dolly dan licht, ruim en super makkelijk te besturen is is hij ook nog eens prachtig. Je kan hem zelf samen stellen in verschillende kleuren. De kleurcombinatie die wij mochten testen is ook echt onze favoriet. Voor je Dolly bakfiets allerlei extra opties beschikbaar. Een aantal accessoires gaan wij zeker overwegen aan te schaffen als we voor Dolly kiezen. Een extra bankje, de regentent, de bakcover en het kettingslot uiteraard. Want ja, we wonen in Amsterdam. Daar is extra vastzetten wel nodig. Maar met deze aanvullende opties mis je echt helemaal niks meer.

Topservice van Dolly bakfiets; onderhoud aan huis

Wat ik dan zeker nog wil benoemen is een geweldige service. Sowieso de levering op de camping in Bakkum was al geweldige service. Maar de mensen van Dolly bakfiets komen graag bij je thuis. Voor een proefrit, de levering van je fiets én voor een onderhoudsbeurt aan huis. Wanneer er onderhoud nodig is of je wilt een onderhoudsbeurt plannen om de conditie van je fiets zo goed te houden doen ze dit dus bij jou aan huis. Wat een service. Wat een luxe!

Ben jij net zo enthousiast geworden, neem dan contact op met Dolly bakfiets. Via de website kan je een vrijblijvende testrit inplannen zodat je zelf kan ervaren hoe fijn de Dolly is. Ik kan alleen maar zeggen, niet twijfelen, dat hebben wij veel te lang gedaan en wij zijn nu helemaal verliefd.

Onze ervaring met Dolly bakfiets? GENIETEN!

De meivakantie was voor ons GENIETEN! en mede dankzij de Dolly. Ik heb heel veel mensen op de camping gesproken deze afgelopen twee weken en denk met mijn enthousiaste verhaal bij veel mensen de interesse heeft gewekt.

Ik ga serieus nadenken om ook een Dolly aan te schaffen en zou hem oprecht iedereen aanraden. Het is een cadeau voor jezelf. Het enige wat wij gemist hebben was de regenhoes, die ook prima werkt tegen de wind. Wij hadden de kindjes gewoon lekker in wat dekens gewikkeld, werkt ook natuurlijk.

Op het moment dat Dolly weer werd opgehaald miste wij haar eigenlijk al… Zullen we dan toch maar?

Liefs, Sandra

Voor deze blog heeft Sandra een fiets in bruikleen gekregen van Dolly bakfiets. Er is hier geen sprake van een betaalde samenwerking. Sandra schrijft eerlijk over haar eigen ervaring. Meer weten over samenwerking met MOMSPIRATION? Klik hier

Sandra (1985), een flexibele structuur junkie die graag meerdere dingen tegelijk doet. Ze kan uren op Pinterest en Instagram rondhangen, opzoek naar de leukste interieur tips, de lekkerste recepten, nieuwe restaurants en de fijnste dingen om met en voor je kinderen te doen. Iemand die alles van het leven wil proeven, wil ervaren en steeds iets nieuws wil leren. Haar motto is dan ook: Kan niet bestaat niet. Of zoals Pippi Langkous zei: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. Haar grootste prioriteit zijn haar kinderen Daan (2014) en Isa (2017) en haar man Jan. Zij wonen met ze vieren samen in Amsterdam en genieten daar volop van het stadsleven. Elk jaar van maart tot november zijn zij trotse eigenaar van een caravan op Camping Bakkum dus op deze manier hebben zij de ideale combinatie van stad, natuur & strand. Sandra kan enorm genieten van (golden hour) fotografie en zal dus regelmatig wat mooie plaatjes bij haar verhalen plaatsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.