Mama's met ambitie

Mama met ambitie: Saida Den Heijer

Je moet het maar durven: je droom realiseren naast een druk gezinsleven. Hoe werkt dat als je, naast mama, ook kiest voor zelfstandig ondernemen? En wat kunnen we van deze mama’s leren? Deze maand vroegen we het aan Saida den Heijer. Saida ken je misschien al van haar blogs hier op MOMSPIRATION. Onlangs ruilde zij haar vast baan in voor het ondernemerschap. Een gezin met drie kinderen én een eigen onderneming, hoe houdt je dan de ballen hoog?

Wie ben jij? Waar kunnen mama’s jou van kennen?

Ik ben Saida den Heijer (34 jaar) nu ik dit zo typ denk ik deze vraag: Wie ben jij? Stel ik ook aan mijn coachees. Het is een vraag wat je heel kort en bondig kunt antwoorden of uitgebreid. Het klinkt heel simpel, maar dat is het niet. Het zet je aan het denken, want je bent meer dan je voornaam.

Ik coach ondernemers/bedrijven en particulieren om o.a. nog beter te communiceren optimaal samen te werken. Zodat zij nog meer de verbinding met elkaar gaan maken en dat zorgt ook voor fijne samenwerking en open communicatie. Uiteindelijk ook voor mooie resultaten. Dit doe ik door verschillend methodieken toe te passen. In eerste instantie zet ik DiSC in als hulpmiddel om gedrag in kaart te brengen om stilstaan bij hoe mensen dingen doen en hoe ze communiceren. De kracht zit hem ook In het herkennen van gedrag.
Daarnaast vind ik het belangrijk om inzicht te hebben in eigen gedrag en om in verbinding te staan met jezelf. Ik wil mensen zien groeien in hun communicatie samenwerking. Ik kan uit ervaring spreken dat het heel erg belangrijk is en je daarbij meer rust voelt. Mijn passie is mensen in verbinding brengen, maar dat begint eerst bij jezelf.

Waar ben jij online te vinden?

Op Instagram volg je mij op mijn account @Volpassieenkracht. Je vindt mij ook Facebook en LinkedIn: Saida den Heijer en hier op MOMspiration lees ook mijn blogs over het moederschap.

Wie zijn je huisgenoten?

Mijn man en onze drie kinderen waarvan twee dochters en een zoon. Mijn kinderen zijn 6 jaar, 5 jaar en 15 maanden

Hoe zou je jezelf als mama omschrijven?

Streng dat zou mijn dochter zeggen. Ik ben een zorgzame, lieve en sfeervolle Mama die het beste voor heeft met haar kinderen. Ik vind het wel belangrijk dat mij kinderen zelfstandig eigen keuze kunnen maken daarmee bedoel ik dat ik hen wil meegeven dat zij iets doen waar zij blij van worden energie van krijgen. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Ik stimuleer hen door daarover in gesprek te gaan op een speelse wijze;) Zo hebben we het ook wel eens over emoties die mogen er zijn en omarm ze. Het blijven kinderen en het zijn niet mijn coachees hahaha. Al hoewel ik tijdens mijn coachgesprekken wel merk dat als jij als klein kind thuis niet heb geleerd of er werd niet gesproken over emoties dit wel een grote rol kan spelen in de toekomst. Waardoor sommige 30 jaar later nog steeds hiermee zitten. De regel bij ons thuis je mag over alles praten, alles is bespreekbaar! Veilige thuishaven is de basis om zaken bespreekbaar te maken zowel binnen je gezin als de werkvloer en als moeder en saida moedig ik dat aan.

Je bent naast mama ook ondernemer. Wanneer ben jij begonnen met ondernemen?

In juli 2022 heb ik mezelf ingeschreven bij de KvK als Coach/ DiSC trainer. Dat deed ik naast mijn 32 uur werk week als Corporate Recruiter in de IT- sector. Per 1-1-2022 ben ik me volledig gaan focussen op mijn bedrijf Vol Passie & Kracht.

Wat schreef je vroeger in vriendenboekje bij de vraag wat je later wilde worden? En is dat uitgekomen?

Advocaat/ Rechter. Een van mijn kernwaarden zijn rechtvaardigheid, eerlijkheid en nog een aantal, maar deze komen als eerste bij me op. Ik ging vroeger ook altijd de discussie aan over bepaalde maatschappelijke onderwerpen of als er iemand een straf is opgelegd waar ik het wel of niet eens mee was vond ik dat interessant om dat te analyseren en waar die straf dan op gebaseerd is. Ik heb na de middelbare school wel HBO-rechten gestudeerd en binnen 4 jaar afgerond en ben daarna meteen gaan werken in de Juridsche sector. Op dat moment had ik geen behoefte aan nog paar jaar doorstuderen aan de universiteit. Af en toe kriebbelt het wel bij het kijken van de serie Suits hahaha.

Hoe ziet een gemiddelde maandag er voor jou uit? 

Kinderen naar school brengen en aan aan mijn eigen bedrijf werken. De afspraken kunnen verschillen: een Coachtraject of een het bespreken van een DiSC profiel, telefonische afspraken en werken aan social media.

Hoe combineer je jouw passie voor ondernemen met het moederschap met 3 jonge kinderen?

Daar ben ik nog steeds mee bezig. Ik vind mijn werk echt heek leuk en het liefst zit ik daar de hele dag aan te werken. De dagen dat de kids op de opvang zitten proberen ik te knallen en in de avonden zit ik er ook aan. Niet iedere avond want dat is ook niet zo gezellig;).

Wat is jouw grootste uitdaging in de combinatie moederschap en ondernemen?

Zorg en liefde voor mij kinderen is en blijft nummer 1. De aandacht en focus verdelen kan dan wel voor een uitdaging zorgen. De ff dingen doen, dat eventjes op de laptop als de kids aan het spelen zijn. Dat werkt niet, spreek ik uit ervaring. Ik wil de volledige aandacht op mijn kinderen hebben en niet half. Ik betrap me zelf erop dat ik dan op mijn telefoon nog ff een mailtje er uit stuur. Agh ja niemand is perfect.

Wat is jouw advies aan andere mama’s, die twijfelen over het ondernemerschap?

Gewoon doen! Ga je passie achter na. Maak het jezelf niet te moeilijk, geloof in jezelf en ga ervoor. Geniet van alle momenten in het leven en doe waar jij je goed bij voelt.

Wat is je grootste onzekerheid als mama? En als ondernemer?

Als mama komen ze niks tekort, krijgen ze wel genoeg liefde en aandacht.

Als ondernemer: ik ben in juli 2022 een jaar ondernemer. ik ben enorm trots op dat ik deze stap heb gezet. tot nu toe gaat het goed. Ik heb af en toe ook die belemmerende overtuigingen, zoals ben ik genoeg zichtbaar op social media, ben ik goed zichtbaar voor mijn doelgroep, te weinig klanten etc.

Welk advies, dat een ander jou gaf, over het moederschap is je altijd bijgebleven?

Saida, vergelijk jezelf niet met anderen jij bent een moeder die het doet op haar manier en dat is goed genoeg.

Welke advies geef je anderen wel eens, wat je zelf ook wel vaker mag opvolgen?

Geloof in jezelf. Die mag ik zelf ook vaker opvolgen

Wanneer moet zelf wel eens tot 10 tellen (of 1347)?

Als mijn kinderen na een half uur nog niet de schoenen hebben aangetrokken, als zoontje lief huilt terwijl ik in de auto zit of als ik bezig ben met zijn eten, als ik bezig ben met een document en vergeten ben op te slagen. als ik in de file sta en heb haast als ik in de rij sta van de winkel en ik moet de kinderen om 3 uur halen en ik red het net aan. Kan ik doorgaan. Conclusie geduld is niet mijn sterkste kant.

Waar haal je energie en inspiratie uit?

Uit heel veel dingen. Gesprekken met mensen/ klanten, Lezen van psychologie boeken, Webinars volgen Ben sinds kort ook aan het inlezen over de volle maan en alles wat daarbij komt kijken. Interessant. Podcast beluisteren.

Wat zijn je plannen voor de toekomst? Op persoonlijk vlak? En als ondernemer?

Gezond en gelukkig blijven. Groeien als ondernemer op persoonlijke ontwikkeling en kennis, groei zien in mijn klanten dat maakt mij gelukkig. Meer inzicht en tools geven hoe wij nog beter met elkaar kunnen samenwerken en effectiever kunnen communiceren.

Wat zijn we vergeten jou te vragen?

Meer een mededeling. Wees lief voor elkaar en geniet van het leven. Blijf bewust voor alle dankbare dingen. Sta daar ook af en toe bij stil.

Lieve Saida, wat kan jij trots zijn op jezelf! Je gebruikt je eigen kracht en passie op een hele inspirerende manier. Geloof in jezelf. Liefs, de MOMspiration mama’s

De mama’s van MOMSPIRATION schrijven gepassioneerd over het moederschap. Eerlijke verhalen, heerlijk geschreven met de nodige zelfspot, bemoedigende woorden en bovenal zoals het écht is

One Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.