Blogs 2022,  Samenwerking

Stralend zwanger op dé bruiloft

Op 8 april is het (eindelijk) zo ver. Dan is de bruiloft waar hier op MOMSPIRATION al over geschreven werd. De bruiloft van mijn zusje Yasmin & Ronald! Na wat kleine uitdagingen, maatregelen én zwangerschap(pen) gaat de bruiloft dan nu echt plaatsvinden. En om dan geheel in traditie te blijven, vond ik het wel passend om ook dit jaar weer zwanger te zijn in deze periode.

Geintje natuurlijk. Maar wel een feit. En wat trek je dan?! Zwanger naar een bruiloft. Het klonk in eerst instantie heel eenvoudig maar de zoektocht bleek toch een grote uitdaging. Ik vertel je er alles over en geef je tips en inspiratie om stralend zwanger op een bruiloft te verschijnen.

Lees ook de verhalen over voorbereidingen van de bruiloft

Kleed je naar de dresscode, ook als je zwanger bent

In de winter kocht ik al een heel mooie lange rok. Alleen nog een top voor erop en klaar ben ik dan. Dacht ik. Maar dat viel toch tegen. Want nu ik al over de helft van mijn zwangerschap ben, groeit mijn buik gezellig mee en werd mijn hele idee ineens een slecht plan. Maar goed, voor ik verder ga zal ik het eerst een hebben over inspiratie en de dresscode. Het kan namelijk zo zijn dat je op de uitnodiging voor de bruiloft een dresscode vindt. Oftewel een kledingvoorschrift. Dat klinkt heel strikt, en misschien is het dat ook wel. Laat ik vooropstellen dat je a) het bruidspaar een groot plezier doet door je hier aan te houden en b) je niet uit de toon wilt vallen bij de andere gasten die zich wel kleden volgens de dresscode. En zelfs als je zwanger bent, kun je nog steeds stralend op de bruiloft verschijnen. De dresscode vertelt je iets over bijvoorbeeld de stijl, de lengte van je jurk of rok, de kleur(combinaties) én de schoenen die je volgens de etiquette hoort te dragen. Iets wat in sommige gevallen nog wel een uitdaging kan zijn, want ik ben op dit moment niet meer in staat om op pumps te lopen bijvoorbeeld.

zwanger bruiloft outfit

Zoek online naar inspiratie voor outfits als zwangere bruiloftsgast

Gelukkig (voor mij) beschreef de uitnodiging voor de bruiloft geen dresscode maar een advies om als de meest feestelijke versie van jezelf te komen. En dat kun je normaal gesproken wel aan mij overlaten. Alleen zwanger zijn en beslissingen maken is voor echt een combinatie van niks. Tijd dus voor wat inspiratie, en ideeën en het grote internet afstruinen.

zwanger bruiloft inspiratie
stralend zwanger

Een passende outfit vinden bleek een iets grotere uitdaging dan ik in eerste instantie had gedacht. Het aanbod blijkt na 2 jaar bijna geen feesten en bruiloften een stuk kleiner dan ik in gedachten had. Natuurlijk zijn er bronnen als Pinterest, maar daar vind je vooral fantastische plaatjes die, wanneer je doorklikt, je veelal bij een uitverkocht item brengen. Dan is er het old school Googlen, maar waar zoek je dan op? Ik vond wel een heel overzicht met feestelijke looks voor een bruiloft, die up-to-date zijn. Met meer dan genoeg te gekke outfits die je ook echt prima kunt dragen wanneer je nog niet zo ver in je zwangerschap bent, of helemaal niet zwanger. (En dus ook weer na je zwangerschap.) Een lange jurk of een prachtige rok met top is echt een super fijne outfit waarin je kan stralen. Of wat dacht je van een stoer jumpsuit? Ook heel fijn is dat het complete looks zijn met schoenen. Dus doe er je voordeel mee.

Zwangerschapskleding voor een bruiloft of de gewone collectie?

Omdat ik inmiddels al over de helft van de zwangerschap ben én gewone kledingitems niet meer aan alle kanten even netjes zitten besloot ik toch om voor een zwangerschapsjurk te gaan. Wel een lange jurk. Ik vond een prachtige jurk van het merk Hope & Ivy. Ik had er natuurlijk (hallo handige tips) ook eentje kunnen lenen van iemand, huren óf wat je ook kunt doen is op een specifiek merk zoeken op Vinted. Maar goed het argument in deze is: Mijn zusje trouwt maar één keer en dan wil ik stralend zwanger op de bruiloft verschijnen. Dus ik kocht een nieuwe jurk. Niet dat ik niet kan stralen in een geleende, gehuurde of tweedehands jurk alleen wilde ik mijn innerlijke twijfel kont niet nog verder op de proef stellen. Goed, jurk. Dan ben je er dus nog niet. Want dan zijn er nog schoenen, oorbellen, tasje, jasje wellicht. Oh, en had ik al gezegd dat mijn kindjes ook onderdeel zijn van de ceremonie én dus ook in een te schattig outfitje gehesen moeten worden?

stralend zwanger bruiloft

Schoenen maken je outfit compleet

Schoenen. Misschien wel het allerbelangrijkste van je outfit. Ja, echt wel. Want schoenen die maken je outfit af. Alleen, zoals ik al schreef, hoe doe je dat als zwangere vrouw met bekkenklachten? Dan zijn hoge hakken dus echt een no go! Dus tijd voor plan B. En zo viel mijn oog op een paar kleurrijke loafers. Ja heus, platte schoenen. En dan bedoel ik niet van die onflatteuze ballerina’s. Nee, hip en happening loafers. Instappers zonder veters (hallo, dat wil iedere zwangere vrouw toch?) En dan nog sjiek ook. Je snapt waar ik naar toe ga toch? Zo niet, dan heb ik hier nog wat inspiratie voor je.

zwanger bruiloft schoenen
Loafers zijn stijlvol en comfortabel

En wat je ook kiest of draagt, wees lief voor jezelf. Omarm je prachtige zwangere lijf. Zorg daarna dat je goed uitgerust bent. Zwanger zijn is al hard genoeg werken. Boek een afspraak bij de kapper, laat je vertroetelen, kies een outfit waarin je je ook prettig voel én geniet van deze bijzondere dag. Dan straal je sowieso!

Liefs, Anouk

omoda inspiratie bruiloft
bruiloft outfit inspiratie gevonden bij Omoda
omoda inspiratie loafers
zwanger naar een bruiloft

Zo verschijn jij stralend (zwanger) op een bruiloft

  1. Begin op tijd met een outfit maar houdt als je zwanger bent rekening met je groeiende buik
  2. Houd je aan de voorschriften van de dresscode
  3. Online vind je genoeg inspiratie
  4. Fan van een merk? Zoek eens op Vinted
  5. Huur of leen een outfit, helemaal duurzaam
  6. Schoenen maken je outfit compleet
  7. Wees lief voor jezelf en zorg dat je uitgerust bent

Anouk (1985) is een enthousiaste creatieveling, die altijd vol nieuwe ideeën zit. Maar bovenal is zij trotse mama van zoontjes Oscar Yule (2018) en Nordin (2021) en dochtertje Charlie Lena (2022). Ze is getrouwd met Sander, een grappig meneertje die iets met computers doet. Samen wonen zij in het gezellige Lisse met hondje Evi. Anouk is zelfstandig onderneemster. Zij werkt als foto-, en videograaf samen met andere vrouwelijke ondernemers om hun passie en verhaal te vertalen naar beeld.

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.