Blogs 2022

Zo vieren wij de 1e verjaardag Nordin

Ineens realiseer ik mij dat er al bijna 365 dagen voorbij zijn. En dat die dag waarop sneeuw, hagel en zon zich afwisselende dus ineens een jaar geleden is. Mijn guppie, van tijd tot tijd boos beertje, wordt bijna 1 jaar. Tijd dus voor wat 1e verjaardag tips! Want die 1e verjaardag, dat moeten we natuurlijk vieren. Of eigenlijk dat mogen we vieren. We moeten natuurlijk niets.

Hij weet namelijk helemaal niet welke dag het is, noch dat het zijn verjaardag is. Het voelt ook een beetje vreemd. Onze eerste is geboren op 1e kerstdag. Dat viel de afgelopen 2 jaar midden in een lockdown. Oftewel grote verjaardagfeestjes werden niet georganiseerd. Doen we dat dan nu wel? Uh, nee hoor. Dat dan niet. Maar goed, toch ben ik volop bezig met een verjaardagfeestje. Omdat het toch wel leuk is, en ook fijn om samen te zijn met de mensen die hem lief hebben. Maar dan wel op een manier die wij leuk vinden en waar vooral de jarige blij van wordt. Dus we organiseren een pannenkoekenfeestje voor opa’s en oma’s, ooms, tantes en zijn neefje en nichtjes. In ons favoriete pannenkoekenrestaurant. Gewoon, zonder gedoe.

Verjaardagskroon; een traditie die we voortzetten

Daarnaast is in ieder geval een traditie die ik voor al mijn kinderen wil doorzetten. Bij je verjaardag hoort een kroon. Een heuse verjaardagskroon. En hoewel ik diep respect hebt voor alle kleuterjuffen die kronen knutselen van papierstroken en crêpepapier, ga ik voor de stoffen variant. Die gaat een paar jaar mee in plaats van een dagje. Voor Oscar kocht ik een simpele kroon zonder versiering, die ik vervolgens zelf maakte. Uren zat ik vilt te knippen en pompons te plakken. Maar inmiddels ben ik aardig geëvalueerd tot een goed genoeg moeder en dus bestelde ik een kant en klare stoffenkroon mét pompons en Nordin zijn naam erop geborduurd. Dat klinkt, als ik het zo schrijf, eigenlijk als best perfect.

Oscar met zijn kroon (dec ’20)

Cadeau tips voor de 1e verjaardag

En dan bij, een verjaardag, is een cadeautje natuurlijk wel zo leuk. Maar wat geef, vraag, doe je dan voor de 1e verjaardag? Ik weet inmiddels dat het niet gaat om hoe groot en hysterisch het is. Klein, fijn, en iets wat past bij de leeftijd. En dat laatste is soms nog wel een uitdaging. Er is genoeg speelgoed voor je dreumes vanaf 12 maanden, maar een fijne tip is toch wel om een verlanglijstje te maken met items waar ze niet alleen nu maar ook in de loop van het jaar (of komende jaren nog) mee kunnen spelen. Je kunt immers niet met alles tegelijkertijd spelen en door speelgoed te wisselen maak je het steeds opnieuw interessant.

Dit zijn leuke 1e verjaardag cadeaus

Om je op weg te helpen heb ik een top 5 met de leukste verjaardag cadeau tips voor de 1e verjaardag gemaakt met items die ik vond bij OTTO. Jep, die verkopen dus ook heel veel speelgoed! Ik vind het niet alleen belangrijk dat het speelgoed uitdagend is, maar dat het ook duurzaam – qua levensduur en materiaalkeuze – is, zoals bijvoorbeeld houten speelgoed. En als het kan kies ik een verjaardagscadeau geschikt voor jongen en meisje.

  1. Muziektafel. Want alle dreumesen houden van geluid maken. Bovendien zijn muziek maken en liedjes zingen goed voor de motorische ontwikkeling van je kind. Dit muziektafeltje van Janod is echt fantastisch leuk.
  2. Kralenspiraal. We kennen allemaal wel die grote kralenspiraal van de Zweedse meubelwinkel. Deze kralenspiraal van Habe is iets (klein beetje boel maar) handzamer en blijft aan de tafel plakken met zuignappen. Uren speelplezier in bijvoorbeeld de kinderstoel gegarandeerd. En bovendien is er niets leuker dan naar die kleine vingertjes kijken die zo lekker aan het friemelen zijn.
  3. Stapeltoren. Stapelen met blokjes of bakjes en dan omgooien. Dat is toch heerlijk? Ik vind deze Everearth vuurtoren met stapelringen van FSC hout wel heel leuk!
  4. Loopfiets. Een loopfietsje vind ik echt een must have voor een dreumes. Het ideale is er eentje die ook kunt ombouwen naar tweewieler, zodat je kindje er nog langer plezier van heeft. Wat vind je van deze Pinolino Loopfiets? Een ‘leren lopen’ 2-in-1 driewieler, moet goedkomen toch?
  5. Loopkar. Is een loopfiets nog net een brug te ver? Een loopkar is ook prachtig babyspeelgoed. Of eigenlijk dus dreumesspeelgoed. De loopkar van New Classic Toys is niet alleen geschikt om achter te leren lopen, maar heeft ook allerlei leuke activiteiten voor je kleintje.

Wat er overigens niet op het verlanglijstje staat van Nordin, maar wel op die van mama is het buitenspeelgoed van Muddy Buddy wat ik op de website van OTTO tegenkwam. Een toffe zandbak en een buitenspeelkeuken in de tuin. Dat is toch geweldig? Of overdrijf ik nu een beetje?

En de 1e verjaardag van je tweede kindje?

Ik denk wel eens, of eigenlijk regelmatig, we hebben echt niets meer nodig. Speelgoed is er genoeg. En bovendien is je grote broer nog wel de beste entertainment. Nog een tip voor de 1e verjaardag van je tweede zou je ook kunnen denken aan een wensenlijstje met bijvoorbeeld kleding, schoentjes, boekjes voor 1 tot 2 jaar of vraag cadeaubonnen van je favoriete winkel. Doe vooral wat bij je past en wat goed voelt. Dat is het belangrijkste. Want een relaxte mama, is een relaxte verjaardag. Dus ik ga nog even een taart bestellen voor 4 april. Dat zelf bakken laat ik gewoon ook lekker achterwege.

Liefs, Anouk

speelgoed verjaardag

Anouk (1985) is een enthousiaste creatieveling, die altijd vol nieuwe ideeën zit. Maar bovenal is zij trotse mama van zoontjes Oscar Yule (2018) en Nordin (2021) en dochtertje Charlie Lena (2022). Ze is getrouwd met Sander, een grappig meneertje die iets met computers doet. Samen wonen zij in het gezellige Lisse met hondje Evi. Anouk is zelfstandig onderneemster. Zij werkt als foto-, en videograaf samen met andere vrouwelijke ondernemers om hun passie en verhaal te vertalen naar beeld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.