Mama worden,  Mama zijn

Voor de liefste mama

Je bent het misschien al vergeten of het wordt je niet zo vaak verteld. Maar dit is voor jou, voor de liefste mama, de onzichtbare superheld.

Voor de liefste mama die de afgelopen maanden meer was dan mama alleen. Die speelde voor schooljuf, brandjes bluste terwijl ze ook bij de politie werkt. Voor de liefste mama die stiekem huilde achter haar beeldscherm, in de hoop dat niemand het kon zien. Is er iemand die mij ziet misschien?

Voor de liefste mama die werd overspoeld met vragen over het hoe en het waarom. Jij, die ondertussen ook nog even de wereld redde, voor tuinman speelde en je stoepkrijtskills weer even wist op te krikken. Voor die mama die liep in zeven sloten tegelijk en de iPad ook buiten schermtijd de oplossing vond.

Deze is voor de liefste mama die de afgelopen weken alleen maar zelf vond, dat ze op alle vlakken te kort schoot. Dat ze terwijl ze een peuteropvang leidde met speeltjes en vermaak, ook nog even regelde dat de wereld een stukje mooier werd en gerechtigheid geschiedt.

Voor de liefste mama die puzzelde en plande zodat alles in goede banen mocht verlopen. Die uren online in de digitale schappen van de supermarkt rond klikte om ‘s avonds voor chef te spelen. Ik lus geen dit, ik wil geen dat, kan je niet wat anders koken?

Voor de liefste mama die zichzelf de afgelopen tijd helemaal was vergeten. Geen me-time, geen selfcare, geen letter in een boek gelezen. Behalve al die voorleesverhalen. Mama, nog eentje dan?

Voor die lieve vrouw met een grote wens om mama te mogen zijn. Omdat wachten, uitstel en onzekerheid je zo verdrietig maken. Voor de mama met de lege handen. Omdat je droomt mama te mogen zijn.

Deze is voor jou, allerliefste mama. Want wat jij doet het goed! Wat ben je toch een geweldige mama en nog zoveel meer. Vergeet jezelf vandaag voor één keertje niet weer. Laat je verrassen met kusjes en knuffels. Met knutselwerkjes van macaroni en een tekening gemaakt met die kleine handjes. Mama, ik hou van jou, zover als naar de maan.

Voor de liefste mama’s die er bestaan.

Liefs Anouk & de mama’s van MOMSPIRATION

Anouk (1985) is een enthousiaste creatieveling, die altijd vol nieuwe ideeën zit. Maar bovenal is zij trotse mama van zoontjes Oscar Yule (2018) en Nordin (2021) en dochtertje Charlie Lena (2022). Ze is getrouwd met Sander, een grappig meneertje die iets met computers doet. Samen wonen zij in het gezellige Lisse met hondje Evi. Anouk is zelfstandig onderneemster. Zij werkt als foto-, en videograaf samen met andere vrouwelijke ondernemers om hun passie en verhaal te vertalen naar beeld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.