Recepten

Samen lekker bakken: wij maken bananenbrood (video)

Als er één ding is wat ik mijn kleintje graag wil leren, dan is het bakken en koken. Dus had ik dat natuurlijk al helemaal geromantiseerd en zag ik ons al samen in de keuken staan. Maar goed, hij kan zelf nog net aan staan. En heeft de aandachtsspanne van een aardbei. Geeft niet, we proberen het toch. Daarom bakten we samen een bananenbrood. Niet te moeilijk, wél heel lekker.

Ook leuk: Samen lekker muffins bakken

Welkom in mijn keuken

In mijn niet opgeruimde keuken wel te verstaan. Maar goed, heerlijk eerlijk is het motto toch? Dus dan gewoon lekker zoals het is en zoals het gaat. Met een drammende dreumes, banaan op de grond en een beetje zuchtend ouderschap. Kijk gezellig naar deze video en doen voeg ik hieronder nog even het recept toe.

Zo maak je babyproof bananenbrooD

Benodigde tijd: 1 uur

Ingrediënten
– 3 bananen (+1 extra voor je kleine hulpje)
– 3 eieren
– 200 gram (spelt)meel
– 50 gram havermout
– bakpoeder
– cakeblik van 20 centimeter

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden

  Begin met het prakken van de bananen en meng deze vervolgens met de eieren tot een luchtige egale massa

 2. Meng de droge ingrediënten

  Maal eerst de havermout fijn. Meng in een aparte schaal de vermalen havermout met het meel. Voeg 1 theelepel bakpoeder toe.

  Heb je geen hakmolentje? Gebruik dan havermeel of voeg in plaats van de havermout 50 gram extra meel toe.

 3. Meng de natte en droge ingrediënten

  Schep nu de droge ingrediënten door het bananenmengsel. Meng het goed door tot alles is opgenomen. Vet de bakvorm in en bekleed hem eventueel met bakpapier. Giet het mengsel in de bakvorm.

 4. Bak het bananenbrood 45 minuten in de voorverwarmde oven

  Het bananenbrood is klaar als de buitenkant goudbruin is en de binnenkant gaar. Controleer met een prikker of de binnenkant voldoende gebakken is. Let op! Open de oven tussentijds niet, je bananencake zal dan instorten.

 5. Laat de cake afkoelen

  Het bananenbrood moet eerst 5 á 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Plaats het daarna op een rooster.

 6. Bewaren?

  Snijd plakken van het brood en vries deze per stuk in. Zo bewaar je ze zeker nog 3 maanden. En ontdooi je per keer een plakje.

  Buiten de koelkast bewaar je het bananenbrood ongeveer 2 á 3 dagen in een afgesloten doosje.

Bakker klaar? Bakken maar!

En dan is het nu tijd om aan de slag te gaan. Als je tenminste nog wat overrijpe bananen in huis hebt! Vind je het leuk als ik vaker receptjes deel? Heb je misschien een suggesties voor iets wat je graag wilt maken? Of iets wat bij jou altijd mislukt? Laat een reactie achter onder deze blog of onder de video op YouTube en wie weet neem ik je snel weer mee de keuken in!

Liefs, Anouk

bananenbrood bakken babyrecept gezonde voeding peuter

Anouk (1985) is een enthousiaste creatieveling, die altijd vol nieuwe ideeën zit. Maar bovenal is zij trotse mama van zoontjes Oscar Yule (2018) en Nordin (2021) en dochtertje Charlie Lena (2022). Ze is getrouwd met Sander, een grappig meneertje die iets met computers doet. Samen wonen zij in het gezellige Lisse met hondje Evi. Anouk is zelfstandig onderneemster. Zij werkt als foto-, en videograaf samen met andere vrouwelijke ondernemers om hun passie en verhaal te vertalen naar beeld.

4 Comments

 • Puck Galenkamp

  Super goed recept! Ik mag dit geven aan ons kleintje maar wel met twee eieren. Begrijp ik goed dat ik dan ook twee bananen moet gebruiken? En hoe zit het dan met de rest van de ingrediënten?

  • Anouk

   Hi Puck, als je het recept kleiner wil maken dan verminder je het meel tot 135 gr en havermout tot 35 gr. Dan moet je ook een kleinere bakvorm gebruiken van bv 15 cm(kan ook rond zijn) of het beslag verdelen over cupcakes. De baktijd kan dan ook iets korter. Je kunt ook proberen om alleen 1 ei minder te doen. En de rest gelijk te laten. Daar komt ongetwijfeld ook iets lekkers uit! Veel plezier met bakken. Liefs, Anouk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.