Mama's met ambitie,  Meest gelezen blogs

Mama met ambitie – Jacqueline van Goeverden

Wij, mama’s, zijn een kei in ballen hooghouden. Zorg voor je kinderen, het huishouden, de boodschappen. Een leuke partner én een fijne vriendin zijn. Dan nog iets wat lijkt op tijd voor jezelf. En dan is er ook nog werk. Of ondernemen. Steeds meer mama’s kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. Tenminste, mama’s om ons heen. Wij zijn benieuwd: hoe doen zij dat? En wat kunnen we van deze mama’s met ambitie leren? Deze maand is het de beurt aan Jacqueline van Goeverden, eigenaresse van Tiny Tribe.

Wie ben jij? En wie ben jij op sociale media?

Ik ben Jacqueline, getrouwd en mama van twee jongens (1 en 3 jaar oud). In maart 2019 opende ik Tiny Tribe; een winkel en webshop gericht op duurzaam en educatief speelgoed.

Ik ben op Instagram actief voor Tiny Tribe. Ik vind het een fijn, overwegend positief platform. Instagram verbindt en inspireert. Zo bereik ik klanten, kom ik in contact met andere vrouwen, moeders en ondernemers. Online probeer ik een mix van producten, klanten en de winkel neer te zetten. Dus nieuwe dingen die binnen zijn gekomen. Maar ook kindjes die verjaardagscadeautjes uitpakken of ik samen met de jongens onderweg om pakketjes te bezorgen.”

Wat voor mama ben jij?

“Go with the flow! Waar ik zakelijk heel georganiseerd ben, is dit privé veel minder het geval. Ik vind het fijn om niet te veel vooruit te plannen en om dingen te doen zoals het voor ons goed voelt.”

Wat is het mooiste wat je kinderen jou leren?

“Mijn jongens zijn nog zo jong dat ze heel erg in het ‘hier en nu’ zijn. Ze plannen niet, piekeren niet. Bloemetjes, beestjes, alles vinden ze interessant. Ze zijn nieuwsgierig, observeren, zonder te oordelen. Ze zijn veel meer ‘in hun lijf’ waar volwassenen veel meer ‘in hun hoofd’ zijn. Het klinkt een beetje zweverig maar ik denk dat we daar veel van kunnen leren.”

Hoe combineer je jouw passie voor ondernemen met het moederschap?

It takes a village to raise a child:
Zorg dat je fijne mensen om je heen hebt die je vertrouwt.

We hebben een fantastische oppas die voor rust en regelmaat zorgt. Hierdoor kan ik mij volledig op de winkel focussen. Want ik kan thuis alleen maar loslaten als ik weet dat het daar goed geregeld is. Ik heb de meest geduldige echtgenoot. De behulpzaamste moeder en liefste vrienden en vriendinnen. Dus als klanten vragen: “Doe je de winkel alleen?” Ja, maar zonder mijn ‘Tribe’ zou het zeker niet lukken.”

Tiny Tribe speelgoedwinkel MOMSPIRATION mamablog Anouk Boetzer fotografie

Hoe ziet een gemiddelde maandag er voor jou uit?

“Op maandag is de winkel gesloten en ben ik er voor de jongens. We plannen niets en kijken waar we zin in hebben, koffie op het strand of naar de speeltuin. Ik voel een enorme verantwoordelijkheid naar de winkel en mijn klanten maar deze jaren met de jongens krijg ik nooit meer terug dus de maandagen zijn van ons.”

Wat is jouw grootste uitdaging in de combinatie moederschap en ondernemen?

Dat er geen pauze knop is. De kindjes gaan door. De winkel gaat door. Sociale activiteiten. Het is allemaal super veel maar ik vind die onrust heerlijk en zou het niet anders willen.”

Wat is jouw advies aan andere mama’s, die twijfelen over het ondernemerschap?

“Laat je niet tegenhouden; als het goed voelt en de mogelijkheid is er, doe het!”

Wat is je grootste onzekerheid als mama?

“Als iemand mij in de winkel vraagt ‘hoeveel werk jij precies?’ dan maakt mij dat onzeker. Ik vind het lastig dat andere vrouwen mij aanspreken op mijn werk en privé. Bijna alsof ik me moet verantwoorden.”

Waar word jij blij van?

“Ik kan onwijs genieten van de kleine dingen en rituelen. Als ik op zaterdag aan het werk ben, haalt mijn man samen met de jongens verse bloemen bij de boer. Ik probeer per jaar naar minimaal twee festivals te gaan. Of met Kerst. Dan slapen we onder de kerstboom. Én iedere zondag bakken we heerlijk burgerlijk croissantjes.”

Mama me-time; onzin of onwijs nodig?

Persoonlijk haal ik meer voldoening uit werken en met mijn jongens zijn dan dat ik behoefte heb aan me-time. Zakelijk voelt het alsof ik nog zo in de start up fase zit, er is altijd wel iets te doen.”

Wie inspireert jou?

“Ik vind Anna van den Bogert een fantastische onderneemster. Zij is van een uitkering naar het opzetten van Artipoppe gegaan. Zowel haar zakelijke visie als die van op het moederschap vind ik erg knap en inspirerend.

Jacqueline van Goeverden Tiny Tribe MOMSPIRATION mama met ambitie Anouk Boetzer fotografie

Lieve Jacqueline,

Doen waar veel mama’s van dromen, een eigen winkel openen. En dat met twee kleine kinderen. Daar hoef je je echt geen moment voor te verontschuldigen, want dat noemen wij een mama met ambitie! Zoveel respect voor jou. We zijn verliefd op je prachtige winkel en dankjewel voor dit fijne interview. Het toverde een lach op onze gezichten.

Liefs Marjolijn & Anouk

Foto’s: Anouk Boetzer fotografie

Anouk (1985) is een enthousiaste creatieveling, die altijd vol nieuwe ideeën zit. Maar bovenal is zij trotse mama van zoontjes Oscar Yule (2018) en Nordin (2021) en dochtertje Charlie Lena (2022). Ze is getrouwd met Sander, een grappig meneertje die iets met computers doet. Samen wonen zij in het gezellige Lisse met hondje Evi. Anouk is zelfstandig onderneemster. Zij werkt als foto-, en videograaf samen met andere vrouwelijke ondernemers om hun passie en verhaal te vertalen naar beeld.

One Comment

  • Gerda

    Jacq, het is leuk om te zien hoe goed jij je voelt bij het volgen van jou droom. Je doet het geweldig met je man en de kindjes. Ga zo door. Heel veel respect voor jou. 🍀🌹🧁☕. Gr. Gerda

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.