Blogs 2020

WTF is een mombitious mom?

Ambitieus én mama. Soms lijkt het een onmogelijke combinatie. Want hoe hou je dan al die ballen in de lucht? Bovendien is het een combinatie waar altijd commentaar op is. Ben je mama én doe je er alles aan om je ambities na te jagen? Commentaar. Ben je mama én zet je je ambities opzij voor het moederschap? Commentaar. Wat je ook doet, zorg dat jij je goed voelt. En hoe je dat doet? Dat lees je in dé guide voor moms die barsten van ambitie. Het #mombitious boek van Sarah Glasbergen, wat wij vanaf deze maand aan alle mama’s kunnen aanbevelen.

Wie zijn dan die ambitieuze mama’s?

Wie vaker op MOMSPIRATION komt, weet dat we iedereen maand een mama met ambitie interviewen. Mama’s die de stap hebben genomen om naast een gezinsleven hun dromen waar te maken. Stuk voor stuk inspirerende vrouwen die alle bezwaren en commentaren uitwisten. We vragen ze alles over hun onderneming, onzekerheden en dromen voor de toekomst. Het maakt ons nieuwsgierig naar hoe je dat dan zelf ook voor elkaar krijgt. Gelukkig heeft Sarah Glasbergen: mama van twee kids en ras-onderneemster met meerdere ondernemingen al haar tips nu gebundeld in een boek. Heb je geen idee wie Sarah is? Volgende maand is zij onze mama met ambitie en interviewen wij haar. Lezen dus! Voor nu geven we je alvast een exclusief voorproefje van het #mombitious boek, een fantastische gids voor werkende moeders.

Zo kwam er een #mombitious boek

Een #mombitious boek én planner. Wat is je grootste motivatie om dit project te realiseren?

“Bijna 10 jaar geleden heb ik een burn-out gekregen. Om te kunnen doen wat ik wilde doen, was het voor mij heel belangrijk om mij te houden aan een paar regels, zodat dit mij niet nog een keer zou overkomen. Denk aan me-time inplannen, zorgen dat ik mijn dagen goed plan etc. Toen ik moeder werd, werden deze regels nog belangrijker voor mij! Het is namelijk zo dat als ik gestrest ben, niets lekker loopt. De kids voelen dat meteen. Dus ik merkte dat mijn ‘gouden regels’ zowel op zakelijk als privé gebied steeds belangrijker werden!

Zo vaak kreeg ik op Insta of van klanten de vraag; “Saar, hoe doe jij het nou allemaal eigenlijk? Je hebt verschillende bedrijven en je geniet ook van je gezin? Hoe fix je dat?” Toen ben ik begonnen met het schrijven van een boek. Bijna 4 jaar lang ben ik hieraan gaan schaven en heb ik ook andere moeders gevraagd om input.

Daarnaast wilde ik het heel concreet maken. Ik heb na het lezen van een boek altijd: oke en nu? Hoe breng ik het in de praktijk. Vandaar ook de planner. Die helpt je om alle tips uit het boek ook echt in praktijk te brengen. Ik plan heel strikt mijn dag, maar heb altijd in mijn notitieboeken veel inspiratie en motivatie staan. Dat helpt mij enorm. Dus ik dacht: waarom zou ik niet iets zelf ontwikkelen? Ik kon dus ook niet wachten om mijn eigen planner te gaan gebruiken!”

Wat je kan verwachten van het #mombitious boek?

De titel belooft je dé guide voor mama’s die barsten van ambitie. Wij geven je alvast een exclusieve inkijk in het boek. Wat dit is de intro van het boek. Sarah vertelt je wat zij belangrijk vindt in het leven:

“Keihard werken? Bakken met geld verdienen? Draait het daarom? Wat mij betreft niet. Ik wil het beste uit mijzelf en het leven halen. Wat ik heel belangrijk vind in het leven? Mooie herinneringen maken met mijn gezin, jezelf blijven uitdagen en anderen inspireren.

Ik zal eerlijk zijn, ik vind het heerlijk om te werken! Ondernemen is van mij een passie. Ik zie het als een spel! Als dingen lukken en aanslaan waardoor ik ook lekker verdien, is dat een geweldig gevoel! Helemaal omdat we dan als gezin nog meer ontzettende vette dingen kunnen doen. Neem onze camperreis naar Australië!          

Maar, juist ook de kleine dingen blijven zien zorgt voor écht geluk! Wat ik mijn kinderen wil meegeven? Haal het beste uit jezelf en jaag je dromen na want je kunt alles voor elkaar krijgen wat je maar wilt. ​The sky is the limit!     

“Oké mam, mooi, maar hoe heb jij dat dan gedaan?” Precies. Dromen alleen is niet genoeg. Ik wil het ze laten zien. En dat is wat ik dagelijks probeer. Met vallen en opstaan natuurlijk. Ik ben geen wonder woman. Bij mij gaat ook niet altijd alles goed, helemaal niet zelfs. Maar elke dag blijf ik proberen, om mijn ambities na te jagen, mijn dromen achterna te gaan, maar vooral het beste uit mijzelf te halen. En zoals je begrijpt is dat niet alleen op zakelijk gebied. De meest gestelde vraag die ik krijg, is: “Saar, hoe doe jij dat nou toch allemaal? Je lijkt altijd zo vrolijk en happy, runt een bedrijf, zet te gekke dingen neer, maar hebt ook heel veel lol met de kids!”

Nu is Instagram natuurlijk echt een happy place, maar ik post het niet als ik net een halve pot jam in mijn haar heb gekregen. Is het dan niet zo mooi als het eruit ziet? Nee, natuurlijk niet! Dat hoeft ook niet. De kunst is vooral om jezelf niet te verliezen in het jongleren met alles wat je op je bordje krijgt als ambitieuze moeder!

Ons bedrijf is heel snel gegroeid, als broekie van 21 ben ik begonnen met ons bedrijf. Binnen no-time kwamen er heel veel dingen op mij af. Efficiënt werken en zelf blijven ontwikkelen waren nodig om te surviven​. Daarom heb ik voor mijzelf gouden regels opgesteld. Regels die zorgen dat ik in balans blijf en het beste uit mijzelf en mijn bedrijf haal. Deze regels zijn voor mij nog ​ belangrijker geworden nu ik​ moeder ben. Ik wil keihard kunnen werken, maar ook keihard kunnen genieten van ons gezin. Het beste van twee werelden.

Ik hoop dat ik je kan helpen en inspireren om hetzelfde te doen. Ik wil je laten zien dat je jouw dromen kunt najagen, zonder dat het ten koste gaat van je gezin. Want ik geloof dat je juist daardoor een betere moeder kunt zijn.

Ik hoop dat je hier veel inspiratie uit haalt. Veel leesplezier!”

mombitious boek sarah glasbergen

Ga het zelf lezen!

Hebben we teveel gezegd? Nee toch?! Dit boek moet iedere mama wat ons betreft een keer lezen, op haar nachtkastje hebben, lekker doorspitten met een kop thee op de bank. Want het is zo belangrijk om te blijven doen wat jou gelukkig maakt. Om dromen te hebben en om deze te realiseren. Het boek biedt je praktische handvatten en staat vol met tips en mooie inzichten. Over mindset, over bewust geniet én over hoe je als werkende of ondernemende mama omgaat met het schuldgevoel. Daarom, lees het! Ook als je geen droom hebt om een eigen onderneming te starten, als je twijfelt of je wel of niet wil blijven werken. Het helpt je om je weg te vinden en die te bewandelen.

Gun het jezelf!

Liefs, Marjolijn & Anouk

Het #mombitious boek: De Guide voor moms die barsten van ambitie is verkrijgbaar voor via deze link. Je betaalt iets minder dan €26,- voor dit fantastische boek. Er is een ook bijbehorende planner beschikbaar om je te helpen stappen te maken in het realiseren van jouw happy place.

Wij maken gebruik van affiliate links. Geen zorgen, wanneer je het boekt koopt via de bovenstaande links kost jou dat niets extra’s.

De mama’s van MOMSPIRATION schrijven gepassioneerd over het moederschap. Eerlijke verhalen, heerlijk geschreven met de nodige zelfspot, bemoedigende woorden en bovenal zoals het écht is

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.