Mama's met ambitie

Mama met ambitie: Sarah Glasbergen

Wij, mama’s, staan altijd aan. Zorg voor je kinderen, het huishouden, de boodschappen. 1001 Ideeën om te realiseren en nooit genoeg tijd. Hoe werkt dat, als je naast mama, ook kiest voor zelfstandig ondernemen? Wij vroegen het aan Sarah Glasbergen, de MOMBITIOUS MOM van Nederland. Wat kunnen we van deze mama met ambitie leren? Over dromen waarmaken, doorzetten én jezelf op nummer 1 zetten. Mama met ambitie, oprichters van platformen zoals The Perfect Wedding en Mini me, schrijfster van het boek Mombitious: De guide voor moms die barsten van ambitie én mama van 2 kinderen vertelt het ons allemaal! Haar motto? Durven én gaan!

Waar kunnen onze lezers jou van kennen?

Ik heb geen idee. Ik denk dat veel mensen wel mijn platformen kennen, maar eigenlijk niet weten dat ik daar de (mede)oprichter van ben. Zoals ThePerfectWedding.nl, MiniMe.nl en Mombitious.nl. Of misschien volgen ze mij op Instagram.

En waar volgen we jou op sociale media? 

Ik ben zelf actief onder mijn eigen naam op Instagram. Daar deel ik dagelijks verhalen over mijn werk, thuis en gezin.

Wie zijn je huisgenoten?

Mijn lieve gezin. Mijn verloofde Lodewijk en onze kinderen Maud van 5 jaar en Mink van 2 jaar

Hoe zou je jezelf als mama omschrijven? 

Liefdevol, enthousiast, relaxt en meestal wel in voor gekkigheid.

Wat is het mooiste wat je kinderen jou leren? 

Zorg dat je meer in het moment leeft. Als je kinderen klein zijn. zie je dat ze zo onwijs snel groeien. Juist daarom vind ik het heel belangrijk om momenten heel bewust mee te maken. Ze heel bewust vast te houden of juist samen iets te doen! Echt in het nu zijn! 

Wat had je je helemaal anders voorgesteld aan het moederschap?

Ik had gedacht dat ik door het moederschap minder ambitieus zou worden. Juist wat rustiger, maar dat is juist het tegenover gestelde. Ook had ik gedacht dat ik minder bezorgd zou zijn! 

Je bent naast mama ook onderneemster. Wanneer ben jij begonnen met ondernemen?

Ik ben begonnen 15 jaar geleden tijdens mijn studie. In deed een minor ondernemen en dacht waarom start ik niet gewoon nu al! En zo begon ik met ThePerfectWedding.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een mediabedrijf met meerdere platformen en internationale ambities.

mombitious boek werkende moeder

Waarom doe jij wat je doet?

Ondernemen is van mij een grote passie! Als kind had ik al kleine handeltjes. Ik vind dat het leukste wat er is. Iets bedenken en opzetten! En ook zo tof om dat nu ook mee te geven aan onze kids!

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Verschilt per dag, maar heel globaal begin ik eerst met mijn eigen mini rituelen om de dag succesvol te starten. En me klaar te maken voor een heerlijke dag. Dan douche ik (soms met kids) en gaan we ontbijten. Daarna breng ik of Lo ze naar school en komen de opa’s en oma’s of we brengen onze jongste naar de opvang. Vervolgens start ik met de eerste teams (nu via google hangouts) . Vervolgens starten we met al onze medewerkers met een daily huddle. Ik vind het belangrijk dat we van elkaar horen waar we met ze alle mee bezig zijn. En daarna ga ik werken aan projecten die ik heb. Soms in de middag haal ik Maud uit school en ben met haar samen. En soms werk ik tot een uur of 5 a half 6. ‘S avonds klap ik ook meestal de laptop wel weer open!

Hoe combineer je jouw passie voor ondernemen met het moederschap?

Ik zorg zowel privé als zakelijk voor goede rituelen. Hiermee bedoel ik iets wat ik altijd (dagelijks doe). Deze rituelen zorgen er voor dat ik kan knallen op zakelijkvlak en in balans blijf op privé vlak. Verder ben ik heel zuinig op mijn tijd. Ik probeer dit zo goed mogelijk te verdelen tussen beide!

Wat is jouw grootste uitdaging in de combinatie moederschap en ondernemen?

Ik ben iemand die wel eens mijn grenzen opzoekt of juist erover heen gaat. Dan ga ik (zakelijk) te hard wat er voor zorgt dat ik uit balans raak.. Ik merk dan dat ik minder gezellig thuis ben. Als ik dat twee dagen achter elkaar van mijzelf merk dan schakel ik wat terug. En probeer ik juist weer extra dingen te doen om meer in balans te komen. Ik geloof er namelijk heel sterk in dat als het goed met mij gaat, dan gaat het goed met mijn gezin en zakelijk ook! Dan komen de mooiste dingen op mij af! 

Waar ben je zakelijk gezien heel trots op?

Op al onze platformen! Die staan als een huis en hebben zo’n groot bereik. We bereiken maandelijks zo’n miljoen vrouwen! En ook in Duitsland zijn we met ThePerfectWedding.de actief. Ons nieuwste platform WaarVergaderen.nl vind ik ook een heel tof project!

mombitious boek sarah glasbergen

Inmiddels is er een #mombitious boek én planner verkrijgbaar. Wat was/is je grootste motivatie om dit project te realiseren?

Bijna 10 jaar geleden heb ik een burn-out gekregen. Om te kunnen doen wat ik wilde doen, was het voor mij heel belangrijk om mij te houden aan een paar regels, zodat dit mij niet nog een keer zou overkomen. Denk aan me-time inplannen, zorgen dat ik mijn dagen goed plan etc etc. Toen ik moeder werd, werden deze regels nog belangrijker voor mij! Het is namelijk zo, dat als ik gestresst ben niets lekker loopt. De kids voelen dat meteen.

Dus ik merkte dat mijn “gouden regels” zowel op zakelijk als privé gebied steeds belangrijker werden! Zo vaak kreeg ik op Insta of van klanten de vraag; “Saar hoe doe jij het nou allemaal eigenlijk? Je hebt verschillende bedrijven en je geniet ook van je gezin? Hoe fix je dat? Toen ben ik begonnen met het schrijven van een boek. Bijna 4 jaar lang ben ik hieraan gaan schaven en heb ik ook andere moeders gevraagd om input. 

Daarnaast wilde ik het heel concreet maken. Ik heb na het lezen van een boek altijd, oké en nu? Hoe breng ik het in de praktijk. Vandaar ook de planner. Die helpt je om alle tips uit het boek ook echt in praktijk te brengen. Ik plan heel strikt mijn dag, maar heb altijd in mijn notitieboeken veel inspiratie en motivatie staan. Dat helpt mij enorm. Dus ik dacht waarom zou ik niet iets zelf ontwikkelen. Ik kon dus ook niet wachten om mijn eigen planner te gaan gebruiken!

Wat is je grootste onzekerheid als mama? 

Wij, mijn partner en ik, zijn allebei best wel relaxt en veel kan. We hebben alleen wel kleine dingen die we belangrijk vinden en waar we aan vast houden. Ik vind het soms wel eens lastig, want wanneer moet je echt streng zijn en wanneer juist losjes. 

Ook vind ik het wel eens lastig dat ik zo’n passie voor mijn werk heb. Ik ben niet een mama die eindeloos outfitjes aan het shoppen is bijvoorbeeld. Dat is niet mijn ding. Om mij heen zie ik dat wel veel gebeuren. Dat was ook de reden dat ik met mijn boek ben begonnen. Het is oké als je gewoon jezelf bent! Dan ben je ook de leukste mama!

Waar word jij (intens) gelukkig van? 

Reizen met de kids! We zijn vorig jaar 2 maanden naar Bali & Australie geweest. Dat was echt een droom om dat met elkaar mee te maken! 

Ook vind ik zondagen heerlijk. Dat je niets hoeft en alles kan. Lekker lopen in het bos, samen een film kijken met een pompoensoep bij de open haard! Dat soort dingen!

Mama me-time; onzin of onwijs nodig?

Absoluut nodig als je het nodig hebt! Snap je hem? Het is belangrijk dat het met jou goed gaat. En ik denk dat me-time daar bij kan helpen. Als het namelijk lekker met mij gaat, gaat het ook lekker met de kids. En ook zakelijk merk ik dat de meeste dingen lukken op de momenten dat ik lekker in mij vel zit!

Hoe ziet de toekomst er voor jou uit? Als ondernemer, en als mama?

Goed! Mijn boek en planner zijn nu te koop! Ik vind het heel leuk om te zien dat de kinderen dit ook echt heel bewust meemaken. Zelf kom ik uit een ondernemersgezin en heb zo veel geleerd van mijn ouders. Ik vind het heel cool dat ik ze dat ook kan meegeven en laten zien. 

Lieve Sarah,

als je we jouw verhaal lezen krijgen we nog meer ideeën en motivatie om te durven én gaan! Je boek hebben we inmiddels van voor tot achter gelezen en is een aanrader voor iedere mama! Dankjewel voor dit fantastisch inspirerende interview,

liefs Marjolijn & Anouk

Lees ook: Mama met ambitie: Myrthe van Til

Anouk (1985) is een enthousiaste creatieveling, die altijd vol nieuwe ideeën zit. Maar bovenal is zij trotse mama van zoontjes Oscar Yule (2018) en Nordin (2021) en dochtertje Charlie Lena (2022). Ze is getrouwd met Sander, een grappig meneertje die iets met computers doet. Samen wonen zij in het gezellige Lisse met hondje Evi. Anouk is zelfstandig onderneemster. Zij werkt als foto-, en videograaf samen met andere vrouwelijke ondernemers om hun passie en verhaal te vertalen naar beeld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.