Mama zijn,  Meest gelezen blogs

Dit gelooft toch niemand?!

De maand zit er bijna op en er staat op mijn ideeënlijst nog één ding waar ik heel graag over wil schrijven. De afgelopen weken stond mijn leven in het teken van verandering. Verandering die niet geheel onvoorspelbaar waren. Tenminste, als je gelooft in de wet van aantrekkingskracht.

Wat is de wet van de aantrekkingskracht?

Ik wil deze maand nog heel graag schrijven over de wet van de aantrekkingskracht. Vragen om datgene wat je het allerliefste wil realiseren voor jezelf. Vaak omschrijven mensen het als positief denken, maar het is meer dan dat. Als je de manier verandert waarop je naar de dingen kijkt en dan veranderen de dingen waar je naar kijkt. Het is niet alleen maar heel hard denken wat je heel graag zou willen. Want wie er alleen maar aan denkt komt geen steek verder. Bovendien is er een valkuil als het gaat om iets willen. Ik leg het je uit. Wie vraagt om meer willen, zoals bijvoorbeeld “ik wil meer rust” zal meer krijgen van “meer willen”. Dat is immers wat je vraagt. Wie meer rust wil realiseren, moet bepalen wat datgene is. Wat is bijvoorbeeld “meer rust” voor jou?

De kracht van een positieve mindset

Visualiseer voor jezelf hoe datgene wat je wilt realiseren eruit ziet. Hoe voelt het? Als je het namelijk voor jezelf kan visualiseren dan je ook vertellen wat je verwacht. En wat je verwacht, wordt werkelijkheid. Het wordt een gegeven. Mits jij je er voor openstelt. Dan ga je de dingen zien die op je pad komen, die je nodig hebt om je doel te bereiken en kun je actie ondernemen. Ik snap, het klinkt allemaal misschien wat zweverig, maar wie vertrouwen heeft, die zal het geloven.

Het werkt namelijk andersom ook. En misschien is dat nog wel herkenbaarder. Wie er vanuit gaat dat er iets negatiefs gaat gebeuren, dat er tegenslag komt, die zal dat zien. Die zal daar in meebewegen. En niet omdat dat je eigen schuld is. Echt niet, dat bedoel ik er helemaal niet meer te zeggen. Maar het is wel een hele makkelijk manier om je te doen realiseren wat je gedachten, een positieve mindset, voor invloed heeft op je leven.

Mijn zoektocht naar antwoorden

Ook ik ging in mijn zoektocht naar meer positiviteit en lichter leven op zoek naar antwoorden op vragen. Wat wil ik nou echt realiseren. En niet omdat ik meer balans wil, minder stress of meer inspiratie. Nee, wat maakt mij gelukkig? Wat zie ik mezelf doen? Hoe zie ik mezelf bewegen? Hoe voelt dat? Wat brengt het mij? Ik vroeg om twee dingen. Allereerst wilde ik realiseren dat ik mezelf serieuzer neem als fotograaf, als ondernemer. Er is iets wat mij tegenhoud daarin en ik begreep het niet. Ik visualiseerde mijzelf met mijn camera. Ik nam me voor mezelf zelfverzekerd zijn met het resultaat. Wat deed dat met mijn gevoel? Ik sprak mijn wens ook hardop uit.

Ik wil meer betaalde opdrachten doen, ik wil staan waar ik voor mijn visie: (ondernemende) mama’s vastleggen op een inspirerende en liefdevolle manier. Opdrachten doen die bij mij passen. Wat er gebeurde? Er kwamen aanvragen voor opdrachten. Opdrachten die mijn energie brachten. Er kwam een fotograaf bij mij, die vroeg of zij haar klanten naar mij mocht doorverwijzen. Ik vond een fantastische fotografie workshop, die ik met veel plezier ging volgen. Om iets nieuws leren, om te groeien in mijn skills. Werkte het dan echt?

Wat er toen gebeurde, gelooft niemand

Maar er was meer waar ik om vroeg. Ik zag ons namelijk ook als gezin van vier. Ik deelde er al meer over in mijn vorige blog: Huh, spontaan zwanger?! Iets wat niet zo vanzelfsprekend is omdat de zwangerschap van Oscar tot stand kwam na een langdurig en gecompliceerd ICSI-traject. Maar ik hield hoop. Ook toen door de corona-crisis en de lockdown onze behandeling niet gestart kon worden. Ik zag het voor mij. Ik met mijn twee kinderen. Ik en mijn zwangere buik, en aan mijn hand een peuter. Fietsend met twee kinderen in de bakfiets. Ons gezin met z’n vieren. Wetend dat het er misschien ooit, misschien wel nooit van ging komen. En wat er toen gebeurde… lees je verder op pagina 2

Pages: 1 2

Anouk (1985) is een enthousiaste creatieveling, die altijd vol nieuwe ideeën zit. Maar bovenal is zij trotse mama van zoontjes Oscar Yule (2018) en Nordin (2021) en dochtertje Charlie Lena (2022). Ze is getrouwd met Sander, een grappig meneertje die iets met computers doet. Samen wonen zij in het gezellige Lisse met hondje Evi. Anouk is zelfstandig onderneemster. Zij werkt als foto-, en videograaf samen met andere vrouwelijke ondernemers om hun passie en verhaal te vertalen naar beeld.

6 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.