Mama zijn,  Meest gelezen blogs

Dit gelooft toch niemand?!

Spontaan zwanger? Onmogelijk

Want wat er toen gebeurde, geloof ik zelf af en toe nog niet eens. Laat staan dat anderen het geloven. Ik heb nooit een geheim gemaakt van onze kinderwens en al helemaal niet van de hele kleine kans dat dit ons ooit via de natuurlijke weg gegeven zou zijn. Ziekenhuis was the way to go. Geplande zwangerschap, dokters die je zwanger maken en vooral een gegeven dat de kans groot is dat het bij een kindje zou blijven.

Wachten en nog meer wachten

Daar stond ik dan ineens. Een kwartier daarvoor had ik welgeteld drie druppels geplast op het stokje. Want ik hoefde helemaal niet te plassen. Maar goed, ik dacht als ik de fertiliteitskliniek ga berichten dat mijn menstruatie al maanden uitblijft, dan is de eerste vraag altijd of ik een zwangerschapstest heb gedaan. Maar wacht.. Hoe zit dat dan hoor ik je denken? Er was toch geen afspraak? En je moest toch wachten? Zo schreef je tenminste in je vorige blog

Dat klopt, maar ik heb daar iets vergeten te vertellen. Dus allereerst sorry. Want toen ik die blog schreef, stond er namelijk met potlood al wel een afspraak bij de fertiliteitskliniek voor half september. Op basis van mijn cyclus. Maar kort na die afspraak bleek mijn cyclus meer weer eens zo onvoorspelbaar als wat. En toen de afspraak eenmaal dichterbij kwam en ik al 3 maanden niet ongesteld was geworden werd ik een beetje zenuwachtig. Nu is het uitblijven van mijn menstruatie niets nieuws voor mij, dus daar dacht ik nog niets van. Maar ik dacht wel het gaat me nu niet gebeuren dat ik dat plek op de polikliniek weer moet inleveren en opnieuw moet wachten.

Dit kan toch allemaal niet?

En daar stond ik, op 8 september, met een positieve test in mijn handen. Een positieve zwangerschapstest! Nee, dat kan niet, dacht ik nog. Die test is niet goed. Ik had er namelijk nagenoeg niet op geplast. Dus dat kan niet. Bovendien, ik was toch niet zwanger? Het was in de weken ervoor een paar keer door mijn hoofd gegaan. Maar ook dat is niets nieuws. Want regelmatig kwamen de klachten van een aankomende menstruatie overeen met een beginnende zwangerschap. Dus tja, dacht ik nog, ik wacht gewoon een paar dagen af en dan is dat gevoel wel weer weg.

Het is echt waar!

Ik pakt de tweede test uit de verpakking. Nog een keer plassen. Echt plassen deze keer. Ook deze test: positief. Maar dit kan toch niet? Dit kan niet? Dat is toch gezegd? Spontaan zwanger worden is bijna onmogelijk. Het is aannemelijker dat je vroegtijdig in de overgang komt. Al wilde ik dat laatste nooit geloven. Ik geloof in het herstel van mijn lichaam. Het kost tijd, het is afhankelijk van heel veel factoren, maar dat mijn lichaam zo sterk terug zou komen? Ik kan het nog steeds niet geloven, maar het is echt. Helemaal echt: IK BEN ZWANGER!

momspiration zwanger mamablogger

En ik kan het af en toe nog steeds niet helemaal geloven. Maar het is echt zo. De komende tijd ga ik jullie alles vertellen over het hoe en wat en nog veel meer! Ik heb er zin!!

Liefs, Anouk

Pages: 1 2

Anouk (1985) is een enthousiaste creatieveling, die altijd vol nieuwe ideeën zit. Maar bovenal is zij trotse mama van zoontje Oscar Yule (2018) en Nordin (2021). In de zomer van 2022 verwachten zij een 3e kindje. Ze is getrouwd met Sander, een grappig meneertje die iets met computers doet. Samen wonen zij in het gezellige Lisse met hondje Evi. Anouk is zelfstandig onderneemster. Zij werkt als foto-, en videograaf samen met andere vrouwelijke ondernemers om hun passie en verhaal te vertalen naar beeld.

6 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.