Recepten

Samen lekker bakken: Wij maken Kruidnootjes-muffins

Als er één ding is wat ik mijn kleintje graag wil leren, dan is het bakken en koken. Dus had ik dat natuurlijk al helemaal geromantiseerd en zie ik ons al samen in de keuken staan. Deze keer een nieuwe bakpoging in de categorie bakken met kinderen: muffins met kruidnootjes.

Kom je mama helpen?

Als ik naar de vorige video kijk waarin Oscar en ik samen gingen bakken moet ik echt even huilen. Dat was in april en ineens de kleine man al zo groot. Is hij bijna jarig én bijna een echte peuter. Oké, janken dus, Het zouden ook de hormonen kunnen zijn. Dat laat ik even in het midden. Ik vond het tijd voor een nieuwe video en een nieuwe recept. Met de Sint in aantocht, dacht ik tijd voor een thema. De man komt toch wel? Mits hij geen negatief reisadvies krijgt noch een negatieve testuitslag. Flauw. Jep.

Gezellig samen bakken (video)

We bakken vandaag dus kruidnootjes-muffins. Wat een woord. In ieder geval kruidnootjes, nee, muffins met kruidnootjes er in. Oscar vond het een succes. Tenminste het beslag dan. Dat het beslag vervolgens in de oven moest dat was uiteraard een dreumes drama. Efin het hele gebeuren staat op video, dus kijk gezellig met ons mee. Onder de video vertel ik je het recept van deze geslaagde en lekkere muffins met een snuffe Sint.

Zo maak je kruidnootjes-muffins

Benodigde tijd: 30 minuten

Ingrediënten en benodigdheden voor 12 muffins
– 2 eieren
– 100 ml zonnebloemolie
– 200 ml melk
– 150 gram zelfrijzend bakmeel
– 250 gram kruidnootjes
– hakmolentje
– keukenmachine of handmixer
– muffinvormpjes
– bakblik voor 12 muffins

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

    Maal 200 gram van de kruidnoten helemaal fijn tot kruim. Breek de rest in grove stukjes. Met het kruidnotenkruim met het bakmeel.

  2. Klop de eieren los

    Meng vervolgens de melk en olie met de opgeklopte eieren. Voeg daarna het meelmengsel toe aan het eierenmengels en meng tot een glad beslag. Schep als laatste de grove stukjes kruidnoot door het beslag. Vul de muffinsvormpjes met het beslag.

  3. Bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven

    De muffins zijn gaar als je er een prikker in steek en die komt er droog uit.

kruidnoten muffins bakken met kinderen

Niet zo moeilijk toch? En het lukt gegarandeerd! Veel plezier met bakken.

Liefs, Anouk

Anouk (1985) is een enthousiaste creatieveling, die altijd vol nieuwe ideeën zit. Maar bovenal is zij trotse mama van zoontjes Oscar Yule (2018) en Nordin (2021) en dochtertje Charlie Lena (2022). Ze is getrouwd met Sander, een grappig meneertje die iets met computers doet. Samen wonen zij in het gezellige Lisse met hondje Evi. Anouk is zelfstandig onderneemster. Zij werkt als foto-, en videograaf samen met andere vrouwelijke ondernemers om hun passie en verhaal te vertalen naar beeld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.