Column

Een nieuw begin heeft geen startdatum

Het nieuws haalt mijn glimlach de laatste tijd telkens weg. Even balen mag maar daarna moet ie toch snel weer terug komen. Hopelijk ook bij jou. Lieve jij, blijf vooruit kijken naar de horizon want zo snel als deze situatie is ontstaan zo snel hebben we het over “Weet je nog toen”.

Dit schrijf ik begin november op mijn Instagram. Ik zucht weer even. November. November is altijd zo’n nietszeggende maand. Waar je in oktober nog kan hopen op een Indian Summer, kunnen we dat nu echt vergeten. Zuchtend heb ik de winterjassen weer aan de kapstok gehangen en de verwarming staat weer aan. Ik sta een beetje in een wachtstand. Tot de feestdagen, want dan kan ik los. Helemaal los en vol nieuwe energie vooruit.

Wachten op een goed moment is geen goed idee

Waar ik in mijn privé leven misschien een beetje in de wachtstand sta tot alle feestelijkheden weer tevoorschijn komen ben ik juist zakelijk enorm aan het knallen! Jools zit in een lekker schema en is zo’n blije baby dat ik de ruimte heb om op onze dagen samen de laptop weer wat vaker open te slaan. En ook in mijn hoofd is die ruimte. Dat is ook wel anders geweest. Ik schreef niet voor niets over “Lekker op je bek gaan“. En inmiddels heb ik mijn eigen advies ook écht opgevolgd. Aan nieuwe energie en inspiratie dus geen gebrek. Op zakelijk gebied dan.

Nieuwe ideeën om vandaag mee te beginnen

De ideeën blijven komen en om die iets meer in de juiste banen te lijden ben ik vorige maand met een vriendin een chalet ingedoken. We hebben eigenlijk niks anders gedaan dan thee gedronken, pizza gegeten en gebrainstormd. Een muur vol ideeën van ons beide en telkens kwam een ander onderwerp aanbod. Ik kan het iedere moeder aanraden. Want wat voelde mijn hoofd daarna heerlijk leeg. Ok, ik had er een to do lijst tot in 2025 voor terug gekregen maar het feit dat het allemaal op papier stond gaf en geeft zoveel rust.

Welkom in de ontplofte speelgoedwinkel

Wanneer ik nu tussen alle drukte thuis een gaatje vrij heb, wordt die nuttig besteed. Ik hoef maar mijn papieren erbij te pakken en weet wat ik kan doen. En tja, dat betekent wel dat ons huis er vaker uitziet als een ontplofte speelgoedwinkel maar daar haal ik maar even mijn schouders bij op. Moederschap is nou eenmaal een rommeltje. Maar dat wil niet zeggen dat je er nog steeds iets moois van kan maken.

Eigenlijk wil ik je met deze blogpost uitdagen om hetzelfde te doen als ik. Focus eens even op jezelf in plaats van je gezin en kijk hoe je van de aankomende een topmaand kan maken. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet in een chaletje in het bos (maar als het kan GA!). Laat gewoon een avond de televisie uit en begin met schrijven. Schrijf alles op, wat in je hoofd opkomt. Ook als het gelijk het oordeel gek, niet haalbaar, lukt me nooit krijgt. Vergeet dat en schrijf gewoon door. Wat zou je écht willen. Maak het klein, maar droom groot. Wat zou jou écht gelukkig maken? En hoe maak je dat haalbaar? Wat heb je nodig en wat heb je er voor over? En wat is dat ene dingetje wat je morgen al gaat doen zodat je de eerste stap met volle kracht vooruit zet?  

Het is tijd voor actie

Wat je ook doet, wat je ook opschrijft: Doe het! Niks wachten tot januari met die goede voornemens en nieuwe plannen, begin gewoon nu! Laat je mij weten wat je gaat doen? Wat jouw actie in de taxi plan is?

En ben je nog niet overtuigd? Ik geef je nog even 4 redenen waarom je wél nieuwe plannen kan maken:

  1. Een nieuwe begin heeft geen startdatum
  2. Het maakt niet uit wanneer je begint, als je maar begint. Donderdag, maandag, volgende week, januari of nu? Het maakt echt geen verschil.
  3. Er is nooit een goed moment. Dus gebruik het ook niet al excuus.
  4. Je bent een stapje voor. Door eerder te beginnen, weet je eerder wat wel werkt en ben je er sneller achter hoe je je doel bereikt.

Liefs, Maaike

Maaike (1988) schrijft, fotografeert en reist zoveel ze kan. Ontspannen doet ze het liefst met een goed boek of serie in bad. Ze woont samen met haar man Joël en dochters Harper & Jools in hartje Hilversum maar haar droom is een klein boerderijtje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.