Recepten

Samen bakken: peuterproof appel-havermout koekjes

Als er één ding is wat ik mijn kleintje graag wil leren, dan is het bakken en koken. Dus had ik dat natuurlijk al helemaal geromantiseerd en zie ik ons al samen in de keuken staan. Deze keer een nieuwe bakpoging in de categorie bakken met kinderen, ging ik koekjes bakken met de peuter. Appel-havermout koekjes deze keer.

Peuter in huis en zwanger? Top combinatie.

Hoe overleef je je zwangerschap met een peuter in huis? Mogen we best wel even hardop zeggen soms: Zwanger zijn is fantastisch. Peuters zijn fantastisch. Maar zwanger zijn met een peuter om je heen is.., nou ja, een uitdaging. Ik geloof dat er maar één antwoord is: Koekjes. Koekjes bakken, koekjes eten. Gewoon lekker koekjes. Maar van een rol droge biscuitjes wordt niemand echt blij. Al weten we allemaal dat een koekje bomvol geraffineerde suikers en palmolie op z’n tijd gewoon vet lekker is. Dat zal ik niet ontkennen.

Enfin, dat wandelingetje naar de supermarkt komt mij m’n neus uit. Of ik heb geen zin om mij wederom kletsnat te laten regen. Dus gaan we thuis aan de bak. (De bijbehorende boodschappen laat ik bezorgen, zei deze luie mama) Tijd voor een peuterproof recept voor de allerlekkerste koekjes (zonder toegevoegd suiker). Want samen bakken dat is 1. Een gezellige bezigheid om samen te doen 2. Uitermate geschikt voor de hongerige buik (van wie laat ik even buiten beschouwing) en 3. De beste remedie tegen alles.

appel-havermout koekjes bakken met je peuter

Of voor de oplettende kijker, zonder peuter. Die had namelijk andere plannen. Zoals peuters dat wel vaker hebben. Het volledige recept en de ingrediënten vind je onder de video.

Recept voor gezonde appel-havermout koekjes

Benodigde tijd: 1 uur

Ingrediënten en benodigdheden voor 12 koekjes
2 kleine appels
200 g havermout
50 g rozijnen
55 g amandelschaafsel
50 g ongezouten roomboter (op
kamertemperatuur)
¼ tl zout

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C

  Rasp de appels. Meng met de havermout, rozijnen, en ⅘ van het amandelschaafsel, de boter en het
  zout en kneed tot een samenhangend geheel.

 2. Rol met natte handen 12 balletjes en druk plat

  Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Je kunt ze eventueel tussendoor omkeren. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen

 3. Bewaren?

  Bewaar de koekjes maximaal 3 dagen afgesloten buiten de koelkast.

Niet zo moeilijk toch? En het lukt gegarandeerd! Veel plezier met bakken.

Liefs, Anouk

Anouk (1985) is een enthousiaste creatieveling, die altijd vol nieuwe ideeën zit. Maar bovenal is zij trotse mama van zoontjes Oscar Yule (2018) en Nordin (2021) en dochtertje Charlie Lena (2022). Ze is getrouwd met Sander, een grappig meneertje die iets met computers doet. Samen wonen zij in het gezellige Lisse met hondje Evi. Anouk is zelfstandig onderneemster. Zij werkt als foto-, en videograaf samen met andere vrouwelijke ondernemers om hun passie en verhaal te vertalen naar beeld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.