Mama worden

9 x de leukste kraamcadeautjes

Kraamcadeautjes, leuk om te geven, leuk om te krijgen. Tenminste meestal dan. Want dat laatste loopt nog wel eens spaak. En dan zit je daar als kraamvrouw met je allerliefste gezicht: “Ach, wat schattig.” Of je bent goudeerlijk en vertelt gewoon dat je het spuuglelijk vindt. Dat kan ook. Een eenvoudige manier om passende en bruikbare kraamcadeautjes te ontvangen na de geboorte van je kleintje is het maken van een online verlanglijstje. Zo eentje die je met iedereen kan delen en waar cadeautjes vanaf gestreept kunnen worden. Hebben wij alvast een lijst met de allerleukste cadeautjes die wij kunnen bedenken.

Een klein kraamcadeautje

Een praktisch kleinigheidje zijn de speenkoorden van Rauwe Spruiten. Dit super leuke merkje verkoopt onder andere handgemaakte speenkoorden van gerecycled katoen en leer in allerlei toffe kleuren. De mama achter dit merk is Stefanie. Zij is moeder van twee en weet als geen ander hoe handig een speenkoord is. Want behalve zo’n leuke gekleurde fopspeen kun je hem ook gebruiken om een knuffeldoekjes aan vast te maken (om die dus zo niet kwijt te raken.) Vooral de zachte variant van katoen is fijn voor de kleine handjes om aan te frummelen. Bovenaan je lijstje dus.

Een voor-het-grote-budget kraamcadeau (en musthave als je het ons vraagt!)

Van een kleinigheid switchen we gelijk naar het grote cadeau. Want voor een iets groter budget weten wij ook nog wel iets. Ten eerste omdat het eigenlijk gewoon een musthave is voor iedere mama. En hoe mooi is het als je een cadeau krijgt waar je heel lang mee doet. Bijvoorbeeld van als je vriendinnen samen. Of van de opa’s en oma’s. Oké, je snapt waar we heen gaan. Die absolute musthave is wat ons betreft een draagzak. En als we dan toch all-in gaan, ga dan voor die prachtige, fantastische (en ja, ook best wel prijzige maar het zo waard!) draagzak van Artipoppe. En ja, we weten het, wat een geld! Maar als je bedenkt dat je deze draagzaak de komende 1,5 jaar elke dag gaat gebruiken, dan is het de investering zeker waard! Bovendien krijg je via deze link van ons €50,- korting op je 1e aankopen bij Artipoppe. Dus mocht niemand anders hem jou cadeau doen, doe er dan jezelf een cadeau!

Een warm, zacht en functioneel cadeau

Een heel fijn maar vooral functioneel cadeau waar je plezier aan beleefd is de wollen wikkeldeken. Die kan je vanaf kleins af aan al gebruiken in de wagen, in de box, in een mozesmandje. Overal dus eigenlijk. Wol ademt en neemt de temperatuur van je kindje aan. Warm in de winter en koel in de zomer. Wij vonden een paar hele mooie bij Woolskin. Nog zo’n fijne webwinkel gestart door een mama die weet wat je nodig hebt voor je baby.

Een ontspannen kraamcadeautje (of eigenlijk ervaring)

Een cadeaubon. Op zich geen spectaculair cadeau maar wel als het er een is voor iets leuks om met je baby te doen. Bijvoorbeeld voor een ontspannen uitstapje. Dan vraag je sessie bij de babyspa cadeau. In zo’n babyspa gaat je baby dan heerlijk ontspannen floaten. En bij veel spa’s wordt deze afgesloten met een babymassage. Onze favoriete spa? de Babyechospa van Staci, mama van twee prachtige jongens. Je vindt deze in Voorschoten

Het handige cadeau

Het altijd handig kraamcadeautje zijn hydrofiele xxl doeken. Want die zijn altijd handig. En hadden we altijd gezegd dat die altijd handig zijn. Je kunt ze namelijk overal voor gebruiken. Voor het badderen, om je baby mee in te bakeren, in de kinderwagen, onderweg, overal. Hou je van een printje? De hydrofiele doeken van Happy Bear zijn er in verschillende thema’s. Ze zijn extra groot, heerlijk zacht en de kleur is en blijft prachtig! Wij zijn in ieder geval fan.

Het handige cadeau deel twee

Heb je al genoeg hydrofiele doeken aangeschaft? Vraag dan een wasbare zwemluier! Net zo handig en wat ons betreft een fijne duurzame keuze! Je vindt een heleboel leuke printjes in de webshop van mama Jitta. Bij The Green Butt vind je uiteraard nog meer informatie over de wasbare zwemluier of over wasbare luiers.

Nog zo’n musthave cadeautje

Babysokken, die zakken dus altijd af. Maar daar weten wij doorgewinterde mama’s wel iets op namelijk. Want kijk, hoe schattig zijn wollen slofjes? Uiteraard kan je ook vragen over je oma ze breidt, maar of die dan ook afzak-proof zijn durven wij niet te zeggen. De wollen slofjes van Hirsch bijvoorbeeld. (zie ook uitgelichte afbeelding bij dit artikel) Die zijn geweldig. Ze blijven altijd goed zitten en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren maten. Dus op je lijstje en je hebt er altijd plezier van!

Kraamcadeautje waar je blij van word

Cadeautjes waar je blij van wordt, die zijn natuurlijk altijd leuk. Ben je op zoek naar fijne verzorgingsproducten voor je baby dan zeggen wij: Ga voor Happy Soaps. Die hebben tegenwoordig een hele baby&kids verzorgingslijn. Plasticvrij voor extra blijheid.

Voor de mama kraamcadeautje

Niets fijner dan een cadeau voor jezelf als je moeder bent geworden. Uiteraard blijft een versbereide maaltijd of iets lekker het allerbeste cadeau. Maar wij vinden dat iedere kersverse mama een cadeau verdient. Bijvoorbeeld zo’n prachtige familiearmband van MOM Gemstone. Want jij hebt nu een gezin. En ieder gezin is uniek. Hoe kun je dat mooier vieren en bij je dragen dan met persoonlijke familiearmband.

Een liefdevol gebaar

Heb je echt niets meer nodig en weet je geen cadeautjes om te vragen? Vraag anderen dan om een donatie te doen aan stichting Babyspullen. Op die manier help je andere moeders die steun goed kunnen gebruiken. Met een financiële bijdrage kan stichting Babyspullen pakketten samenstellen om nog meer kindjes een goede start te geven.

Oké, we kunnen natuurlijk nog veel meer cadeau’s bedenken. Van klein tot groot en alles daar tussenin. Uiteindelijk ligt het grootste cadeau natuurlijk in je armen, of in de wieg naast je. Lekker cliché, dat weten we! Maar lief zo cliché dan een zo’n vreselijk cliché cadeau van je tante wat achterin je kast verdwijnt. Dus maak dat lijstje en deel hem gewoon ongegeneerd met iedereen. Heb je trouwens nog een input voor dit leuke lijstje? Laat dan een reactie onder deze blog achter! We love it.

Liefs, de mama’s van momspiration

p.s deze blog is volledig geschreven vanuit onze eigen ervaringen. Dus niks #spon of #samenwerking. Gewoon wat wij leuk vinden! Omdat we dat ook leuk vinden om met jou te delen.

De mama’s van MOMSPIRATION schrijven gepassioneerd over het moederschap. Eerlijke verhalen, heerlijk geschreven met de nodige zelfspot, bemoedigende woorden en bovenal zoals het écht is

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.