Mama zijn

Gaan wij verhuizen of op vakantie?

Ik krijg het Spaans benauwd van wat hier nu allemaal ligt. Tassen vol met spullen. Mijn schoonmoeder komt binnen en zegt: “Zo gaan jullie verhuizen?” Pfff, daar lijkt het wel op, maar nee, wij gaan twee weken op vakantie met drie kinderen.

Nooit meer vergeten

Op vakantie met het gezin. Het is een hoop geregel. Zo kwamen wij er op het laatste moment achter dat het paspoort van onze dochter verlopen was. Ik wist niet dat zo een document 5 jaar geldig was. Oh, niet te vergeten; wij hebben ook een baby die moet zich ook kunnen legitimeren. En dus werd er met spoed een identiteitskaart en een paspoort aangevraagd. Uiteraard peperduur omdat het een spoed aanvraag is. Ja, dit vergeet je dus nooit meer.

Je hebt toch niet veel nodig?!

Gaan wij dit echt doen schat? Ja, waarom niet? Zoveel hoef je toch niet mee te nemen? Luiers, doekjes, wat kleren en rompertjes en dan ben je er wel. Tsja, dat dacht ik niet!

Sowieso ben ik het type dat altijd te veel mee neemt op vakantie. Ik merk dat de meiden dat van mij overgenomen hebben. Wanneer zij nu gaan logeren voor 1 nachtje, nemen ze kleding mee voor 5 dagen. Als ik vraag: “Lieverd, waarom neem je zoveel mee, je gaat maar 1 nachtje uit logeren?” Dan krijg ik als antwoord:” Mam, als ik naar buiten ga in de ochtend doe ik dit aan. Naar de speeltuin dat. Oh ja, als ik ga slapen heb ik ook een jurk nodig.” De jongste bij ons slaapt in een jurk. Overdag een prinses, ‘s avonds een prinses. Is goed schat, je moet doen waar je prettig bij voelt!

Drie kinderen, een auto en avontuur

Waar was ik gebleven: Met een baby van 8 maanden op vakantie en twee meiden van 4 en 6 jaar. Durven we het aan? Ook nu met die coronaregels? Vooraf nog testen in de spanning. Gelukkig waren de testen negatief. De beslissing is gemaakt; wij gaan rijden en genieten.

Wij hebben besloten aan een stuk door te rijden. Na het avondeten de tandenpoetsen en lekkere comfortabele kleding aan. Dat laatste is ook een dingetje, want wat doe je dan precies aan? Wat voor jou comfortabel is hoeft voor een ander niet zo te zijn. Hup, de auto in en op avontuur richting Oostenrijk. Viel Spass.

Ik keek op tegen de rit, maar dit viel mee. Van te voren heb je alles gepland denk je, maar in de praktijk gaat het  toch niet precies zo als je wil. Loslaten en van je vakantie genieten. Ik neem je graag mee in mijn verhaal. Wat heb ik meegenomen voor de baby en de meiden en wat handige tips voor op reis.

Lees ook: Ik heb er slapeloze nachten van

Heel veel spullen

Wat neem je mee als je een baby van 8 maanden hebt? Spullen, een bak vol spullen. Zelfs met een dakkoffer lijkt het niet voldoende! Het lijkt wel een verhuizing!

Buiten het feit dat je ook nog spullen voor jezelf mee moet nemen. Waar je tijdens de vakantie achter komt, dat je meer dan de helft bent vergeten. Gelukkig had ik wel ondergoed mee. Voor de kleine alles mee van luiers tot haargel. Dat laatste was echt leuk om te experimenten vonden de grote zusjes.  Wat betreft kleding voor mezelf heb ik de dag van tevoren alles  bij elkaar gezocht en in de tas gegooid. Ik had voor de heenreis een nette zwarte jogginsbroek (zodat je de vlekken niet kunt zien als er wordt geknoeid) en een katoen shirtje. Simpel maar comfortabel en een lekkere trui voor de avond.

Dit gaat er mee in de verzorgingtas

En dan de tas. Dé tas. Met alles wat hè onderweg nodig hebt. Of misschien. Of voor als wellicht. Dit ging er in.

 • Torentje met poeder
 • Luiers
 • Billendoekjes
 • Poetsdoeken
 • Hersluitbare zakjes. Ideaal!
 • Babysap
 • Toilet seat covers
 • Vochtige washandjes. Heel handig als je baby of een van de kinderen onder het softijs zit.
 • Flesjes water voor het maken van de flesvoeding en de rest voor onderweg
 • Zetpillen in de koffer en in de verzorgingstas
 • 2 flesjes (inclusief papfles)
 • thermofles
 • 4 speentjes (inclusief papspeen)
 • Ehbo tasje (Deze heb ik van de Etos klein maar compact zit alles in Etos Eerste Hulp Set 1 EA | Etos)
 • Slabbetje
 • Fruit knijpzakjes
 • Setje kleding zoals romper lange broek en shirtje en een vestje
 • hydrofiel doeken
 • Groente hapje en fruithapjes. Neem ik mee zodat ik op de dag van bestemming al vast wat heb en onderweg
 • Lepeltjes
 • Verschoningsmat inclusief een kleine hydrofiel doek.

Ik hoor je denken heb je een verzorgingstas mee of een vuilniszak. Tja life with a baby.

Wat neem je mee voor de kleine in de koffer:

 • Luiers (een pakje waar ongeveer 20 stuks inzitten de rest koop je daar)
 • Billendoekjes
 • buggy
 • draagzak
 • 10 rompertjes
 • Set kleding 10 stuks
 • Hoeslaken voor campingbedje (bleek achter niet nodig te zijn)
 • Hydrofiel doeken 5 grote
 • 10 kleintjes (slag kleiner)
 • 2 zonnehoedjes
 • Zonnebrand spray en een roller (handig voor in de tas)
 • Bad kleding 4 shorts
 • 2 uv-pakjes (als je een meisje hebt dan heeft Sarah Dekker van het merk Ilaya kids badpak met drukknopen super mooi en handig)
 • Sokken 5 stuks
 • Vitamine D
 • Babyborstel
 • Koortsthermometer
 • Baby shampoo, douchegel en lotion
 • Billencrème
 • Tandenborstel
 • Bijtring
 • Badcape
 • Nagelschaartje

Wat pak je in voor je kinderen?

De meiden hebben de leeftijd om zelf hen koffer in te pakken. Wat een feest was dat. Uiteraard naderhand wel even gecheckt. #controlefreak

 • Slippers 2 paar (wij hebben een keer gehad dat er een kapot ging tijdens de reis dan is het wel zo handig om een extra paar mee te nemen.)
 • Uiteraard schoenen
 • Elastiekjes voor in het haar
 • Zonnebril
 • Crème tegen zonallergie
 • Kleurboeken
 • Potloden
 • Eigen tasje voor zwemkleding en handdoek etc
 • Oordruppels veel last van het zwemmen
 • Dekentje voor op de bank in de auto.

Gearriveerd op de plek van bestemming

En dan zijn we er. Best moe is nog zacht uitgedrukt. Als ik terug kijk op de reis heeft kleine man het goed gedaan. Daarentegen hebben we voor de meiden vaak moeten stoppen. Zij moesten zowat om de kwartier plassen of poepen. En dan zijn er nog dit soort uitspraken: Die deken is van mij. Ik heb het koud. Mama ik moet plassen (Terwijl wij 5 minuten geleden zijn gestopt.)

Gaan we plassen: Mama, mag ik hier wat eten of drinken? Bij the way eten is een rode draad hier in de familie. Dus dat komt in elke blog naar voren.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan de tips en wens jullie een hele fijne vakantie. Geniet en laat los. Loslaten is ook een training van nature doe ik dat niet en op vakantie is dat een uitdaging. Ik ga een uitdaging niet uit de weg dus het is me enigszins gelukt. Oefenen baart kunst. Wij mama’s kunnen dat.

Liefs, Saida

Saida woont samen met haar man Wil en hun drie kinderen, Leonora, Aurelia en Zidane, in Zoetermeer. Enthousiast en oprecht zijn de woorden die haar het beste omschrijven. Zij houd van gezelligheid. Als het er niet is, zoekt zij het op. Haar motto: Doe iets vol met kracht en passie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.