Sterk in het moederschap

Sterk(er) in het moederschap

Een huilende baby die niet slaapt en je in tranen brengt. Een driftige peuter die jouw geduld eindeloos op de proef stelt. Een kleuter met 1001 vragen op weg naar zelfstandigheid. Een kind wat oneindig onderhandeld met jou. Of een puber die schreeuwt tegen je maar je eigenlijk zo hard nodig heeft. Je hoofd draait overuren. Want kan ik het oplossen? Hoe pak ik dit aan? Doe ik het wel goed? Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Hulp vragen is namelijk helemaal niet erg.

Altijd ballen hooghouden

Naast moeder ben je ook nog jezelf, werknemer of ondernemer, een leuke vriendin, een liefdevolle vrouw. Zijn er torenhoge verwachtingen over hoe jij alle ballen hoog houd. Niet te vergeten: maatschappelijke druk. En die onmogelijke lat. De ontwikkeling die jij doorloopt als ouder stopt nooit. Want ook jij leert met vallen en opstaan alles over het moederschap. Hoewel mama zijn maar een deel is van wie je bent, bent je altijd mama. Ook als je kinderen er even niet zijn.

Vraag het een expert

Om jou te helpen, te ondersteunen of soms gewoon in te laten zien dat al die vragen en zorgen die je hebt over het moederschap er bij horen, hebben we hier op MOMSPIRATION een team met experts gevraagd om jou te helpen. Door hun kennis te delen, jouw vragen te beantwoorden en die aspecten, handvatten of tips die we allemaal kennen te bespreken. Maar werken ze nou echt? Wat voegen ze toe aan het moederschap of aan jouw rol als mama? Is het echt zo dat als je alles plant, je meer tijd over houdt? Hoe zit het met slapen? Welke rol spelen hormonen? Als je gaat sporten, je meer aan kan? Wat is een orginele traktatie? Hoe leer ik mijn (peuter)puber begrijpen? En wat doen we nou met die oh zo belangrijke tijd voor jezelf? Oh, en wat dacht je van die ultieme momlifehacks? Jij vraagt, wij zoeken het uit, proberen het uit en gaan samen met jou op zoek naar de manier om sterker in het moederschap te staan.

baby slaap normaal

Vraag het maar aan…

Kirsten, slaapcoach & onrustdeskundige. Gespecialiseerd in slaapgedrag van baby’s en ervaringsdeskundige op het gebied van een huilbaby met reflux. De eerste vraag die we behandelen gaat namelijk over baby’s en slaap. Misschien wel het meest besproken onderwerp en direct ook een gevoelig onderwerp. Want wie te weinig slaapt, kan daar onder lijden. Wat is normaal als je voor het eerst moeder bent geworden? En is het echt zo dat het er gewoon bij hoort dat je weken lang in de weer bent ‘s nachts? We vroegen aan slaapcoach Kirsten van Slaapwolkje:

Slapeloze nachten met een pasgeboren baby, hoort dat er echt bij?

Lees verder op de volgende pagina voor het antwoord.

Heb jij een vraag over het moederschap? Ben je op zoek naar handvatten bij uitdagingen die je hebt? Laat dan een reactie achter onder deze blog of stuur ons een e-mail!

Pages: 1 2

De mama’s van MOMSPIRATION schrijven gepassioneerd over het moederschap. Eerlijke verhalen, heerlijk geschreven met de nodige zelfspot, bemoedigende woorden en bovenal zoals het écht is

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.